Ето ни и нас - АПРИЛки!!!

• 13 567
  • 311
  •   1
Отговори
# 150
На 29 април Nellymax роди своята дъщеричка Соня. Малката принцеса тежи 3850 гр и е дълга 52 см. Раждането е протекло нормално след първо секцио. От два дни двечките са си вкъщи, но мама все още не може да стигне до компютъра.
Желая им много неповторими мигове заедно! А както всички знаем всеки един миг с малкото човече е неповторим!

# 151
Браво на мама Nellymax, да й е жива и здрава малката принцеса    bouquet-аз не съм наясно, ама май не  е много лесно след първо секцио да се ражда нормално  newsm78 - по-опитните мами нека кажат, че мен вече живо ме интересува (аз вече и за второто тръгнах да мисля  Crazy). А и да продължа серията с небебешките въпроси-ако ви се пише де-вие какви предпазни мерки ще взимате като подновите интимните контакти, че аз се чудя съвсем вече-до сега беше лесно и да стане някой сакатлък, той беше желан, ама сега нещата са по-различни, поне 3-4 години бива да изчакаме......
 Аз вече взимам да сдавам багажа, от как сме се прибрали вече втора седмица спя по около 4 часа на денонощие и то разкъсано, между двете нощни хранения  Rolling Eyes, през деня не мога да спя, пробвах 1-2 пъти за по час, ама после ми идва да се гръмна, чувствам се така сякаш излизам от упойката при раждането  Cry!

# 152
  • София
ЧЕСТИТО НА МАМА NELLYMAX! ДА Й Е ЖИВА И ЗДРАВА МАЛКАТА ПРИНЦЕСА И МНОГО ДА Я РАДВА   bouquet

За храните ние сме с Аптамил и аз за сега съм доволна, не сме я сменяли. В началото имаше няколко дни запек но нещата се регулираха и сега си ака по два пъти на ден Simple Smile

Емма аз мисля да се предпазваме с хапчета. И преди си бях така и сега мисля отново да е така, според мен това си е чиста работа, вероятността да стане някой сакътлък е мноооого малка, пък и това че всичко е в мойте ръце и си зависи от мен ме прави много спокойна Simple Smile Пък и нещо не съм привъженик на презервятивите, а и от повечето получавам обриви и сърбежи от гадния латекс.

# 153
Честито на мама Nellymax  bouquet
Момичета, да се оплача!
Ако на някоя от вас и предстои раждане там тези дни, желая ви късмет. В Шейново хаосът е пълен, дежурни по празниците са предимно по- младите и неопитни лекари, а информация за каквото и да е "през празнични дни не даваме"!
2 часа ми отне да разбера дали бебето ми е готово за изписване, добре че подготвих роднините по-рано. А по време на самото раждане акушерката се паникьоса и само говореше,че се разтреперала от страх, в един момент се отказа и извика доктора да ме преместят за секцио! И говорим за бързо, сравнително лесно/ все пак трето/ естествено раждане! Останах с впечатление, че изражда за първи път.
А при майчетата, които имаха първо детенце, паниката беше повсеместна! Хвърлили шише с мляко в креватчето на бебето и никакво инфо. А мамите се плашат, какво е станало с бебето, защо е това мляко! Давала съм "консултации" по целия етаж за кърменето, за уригването и пр. ooooh!
Успех и здрави и весели бебчета на бъдещите мами! Hug
Извинете ме, ако съм ви притеснила с моя разказ, но все още съм  #Cussing out
п.п. Благодаря за поздравленията! Hug

# 154
добро утро.аз рано фърчах до аптеката за свещички за бебета.милата ми не ака и това е.тази сутрин в 6ч.я съжалих и помогнах пак с термомерърчето.ака малко ама сухо.а милата плаче с глас.и храната смених вчера-не намерих ФРИЗОВОМ,както е писала съни,но ми казаха да взема S-26.почнах я вчера на обед-да видим.за храненето от днес почвам на 4 часа,защото увеличихме дозата на 125 мл.-гладна е милата.да видим как ще и се отрази.и не на последно място-черпя-ставаме на 1 месец. Oha! newsm18 newsm38.а за кекса-чакам да ми мине първия преглед и тогава,а засега-''по втория начин'' Embarassed

# 155
  • Варна
Честита дъщеричка на мама NELLYMAX! Да е жива и здрава малката Соня!

Моята принцеса почна да суче доста често - сука в 6, 7, 8 и едвам изтрая до 10.  Crazy Кърма имам бол, гледам в рамките на 2 часа да суче само от едната гърда, после сменяме. Забелязвам, че от вчера й се увеличиха газовете и си мисля, че така й е по-лесно - да суче по-малки количества, но по-често. Някой има ли като нас?

Емма за предпазването ще разчитаме на презервативи, хапчета май не се препоръчват при кърмене (пък и малко ме е страх от странични ефекти), спирала не искам да слагам и то друго не остана.

за кортикостероидите както и veni-b каза имат доста странични ефекти. Моята дъщеря беше като малка с доста проблемна кожа и често ни изписваха Елоком, който бил "пречистен" и пофходящ за деца. Наистина след едно-две намазвания обривът изчезва, но след време пак се появява и историята се повтаря. ДЪщеря ми си беше и предразположена към алергии и от дългото мазане с кортикостероиди, започна да прави спастични бронхити. Беше даже в предастматично състояние, добре че се ориентирахме към хомеопатия и нещата се оправиха. С това не искам никого да плаша, само отбелязвам, че кортикостероидите не са съвсем безобидни и трябва да се въздържаме от продължителна употреба.

# 156
Аз съм я мазала 3 пъти до сега и мисля повече да не я мажа. Изчисти се лицето има малко по коремчето още пъпчици бледи.....но ако пак се появят и педи каже да се мажем със същото ще откажа  Naughty
Четох доста снощи в интернет и се понаплаших бая  #Crazy

# 157
Добре дошли в Родени 2008 !!!
С пожелание за теми пълни само с хубави и радостни новини   bouquet

# 158
Ей мамчета как намирате време да пишете, аз едвам ви изчитам.
Тази нашата мома ще ни умори, изобщо не иска да спи. Коликити да чукна на дърво не са от най-силните, но тя си реве и не иска да спи. Не е и глдна си мисля, нали се мерим и знаем че папкаме добре. Вчера например за целия ден и се връзват около 3-4 часа сън. Вашите будуват ли така? Нали малките бебета най-вече папкат и спят (ако нямат колики де), пък Дари като ококори очи и започне да мрънка и няма заспиване. През нощта поне добре си поспива. С изключение на тази нощ, не искаше да заспи и около час и половина се носихме. Ама то да беше само носене. Михме се даже, защото се бяхме оакали до ушите  Joy Ей тези памперси на Pampers ще ги сменям, ужасни са, всеки път като се наака и пропускат на гръбчето, от снощи сме се преобличали 3 пъти. На вас случва ли ви се?
За акането, ние в началото акахме почти по време на всяко хранене, но сега вече не. И си мисля че е от капките Саб симплекс, защото аз не и ги давам постоянно и когато не и ги давам ака, а когато и ги дам няколко поредни пъти, милата така се напъва и само пръцка, нищо не изаква. Някой да е забелязал същото?

helenblondy, благодаря за инфото за повръщането. Аз не знаех какво се прави в такива моменти, а и като знам каква паника съм...

За таткото, и аз няма да го хваля да не го урочасам  Grinning

ЧЕСТИТО НА МАМА NELLYMAX!

ася20, честита ви месечинка   bouquet

GeoNadin, не е така само по празници. А поне от Шейново съм доволна само от родилна зала и от реанимацията (може би защото бях с избор на лекар), да са живи и здрави всичките. Но за първо родилно отделение мога само лоши неща да кажа, отвратително отношение просто. И никой нищо не ти обяснява. С толкова проблеми се сблъсках тогава и толкова съм плакала. А в стаята бяхме 3 първескини, та нали се сещате колко знаехме какво се прави. Хич и не искам да се сещам.

Последна редакция: нд, 04 май 2008, 12:12 от Bibobibo

# 159
и ние сме на нан и мисля да го сменям с милупа ,защото ми казаха ,че от нана много изкуствено едреели.чували ли сте такова нещо???
Моята Бебинка също е на НАН,както и братовчед и ,който е на 5 месеца ,а той не е наедрял изкуствено.Е все пак детето на сестра ми е основно на кърма,но и често се случва да яде АМ.
Мисля да продължа за сега с НАН.

# 160
И Гого беше с пъпки по дупето, уж сменям редовно памперса. Купих Бочко и след второто мазане вече имаше ефект.
Мога ли да ползвам това кремче постоянно или да мажа само когато има пъпки?
Аз ползвам Бочко от самото и раждане, даже в клиниката ги мажеха с такъв крем. При всяко сменяне на пампито почиствам с мокра кърпичка и после мажа Бочко.Да чукна на дърво няма никакъв проблем с кожата,всичко е наред.

# 161
Здравейте момичета от днес и ние сме с колики та да видим как ще се оправяме с тях,започнахме да и даваме на Габито - Инфакол ,надявам се да и помогнат .Да питам за тея чайчета против колики от копар на Хип даватели вие на вашите бебоци и помога ли ?
Искам да попитам за тeзи столчета за кола който са от 0 -до 6 месеца за новородени ,виждат ми се доста неудобни ,защото бебето се сгърчва вътре като го сложиш,от кога е препорачително да се слага на такова столче

# 162
m_a_g_i_vs преди да ги купиш да те предупредя че имат захар, и ние щяхме да ги купуваме ама продавачката в Пигис ни каза че са със захар  и даже усилвали коликите, каза ни по-добре да купим от аптеката анасон и копър (плодове) и да варим чай и да даваме. На бг етикета на Хип чайовете пише че няма добавена захар което не означава че няма захар! На самите чайове на руски пише че предизвикват кариес!  #Cussing out

За памперсите на Памперс и на нас ни се омазва гръбчето с ако и то редовно  ooooh!
Да ви питам ние кога имаме месечинка-днес когато сме направили 4 седмици или на 6ти май когато е минал месец от раждането ?  newsm78

# 163
за пампитата ние сме с Pampers (2-ката) и досега е нямало пропуснал памперс PeaceМоже би не ги стягате хубаво горе Thinking

Aquariel нали много се чудих как твоята Габи е откарала 7 часа и половина сън.....Е,Дани снощи след банята спа 6 часа  Grinning Имате месечинка на 6 май PeaceНали на 6 април роди!

Маги ние отдавнавече ползваме кошчето за кола,но само когато го возя в колата за някакви си 30 мин. примерно! Аз сложих вътре една от неговите възглавници и така чупката не е толкова голяма Peaceне дава признаци да му е неудобно в него-Напротив!!!

И ние днес ставаме на 1 месец Heart EyesЧестито  на Оливия (ася20) и на Поли (Пролетна фея)

Последна редакция: нд, 04 май 2008, 13:01 от sisee

# 164
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ!!!

Сисе нали ти казах че и Дани ще ти даде почивка  Hug
Значи вторник сме месечинки!

Общи условия

Активация на акаунт