За ПАП 3 *Б*

• 269 422
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 390
Момичета, какво пиете като имуностимулатори при HPV?
На мен нищо не ми изписват  Cry

# 391
уф, аз съм много против  лекарствата по принцип, вкл. изкуствени имуностимуланти. Както mmery е посочила, много по-добре е просто да се храниш здравословно, да ограничиш цигари, алкохол, само това със слънцето не го разбрах.
Аз не пия, защото сега съм пап2. Имунната ми система се повлия отрицателно от бременността, иначе е доста силна.
Иначе май масово се изписва Изопринозин.

# 392
  • София
Преди 3г. и малко когато имах "3-Д", доста се стреснах и веднага спрях да пуша....тогава пих Изоприносин , но само около 1 мес. и след него някакви капсули  на "Златна ябълка" които ми стигнаха за около 2 мес. ...имаше ефект, те са на билкова основа.
А относно слънцето, за съжаление е вярно....трябва доста предпазливо да се излагаме на слънце и по-малко, определено под  въздеиствието  на сл. лъчи върху нас става нещо и вируса се активира.... (това го четох от в някаква статия преди доста време от някакви учени от Американски онкологичен център за изследвания свързани с този вирус)

# 393
Моята онколожка ми обърна специално внимание да не се излагам на слънце.
Аз и преди си знаех, че не е особено полезно, но сега вече почти не се пека.
Обясненията са в няколко посоки, но най-синтезирано е следното:
Продължителното излагане на слънце рязко понижава имунитета, което активизира вируса.
Предполагам сте обърнали внимание на тези дребни кафеникави кондиломки по деколтето, а и по лицето на почти всеки втори срещнат - това са също HPV, но от други, "добрите" щамове. Слънчевите лъчи активизират тяхното разпространение по кожата.
Статистиката сочи, че южните народи са с по-нисък имунитет и живеят по-кратко от северните, поради жегите на които са подложени.
Изобщо - със слънцето внимателно, особено ако имате повече бенки или петна.
И още една статистика за България, споделена ми от лекарката, 75% от българските с карцином на шийката на матката са от Бургас, Варна и близките райони. Това пак от слънцето ...

# 394
разбрах. Аз първо го възприех като че ли трябва да се крия буквално от слънцето.

# 395
Благодаря на mmery за информацията, лично аз не бях я срещала, нито лекар ми е споменавал. Както се вижда съм от Варна и много обичам да се препичам на плажа   Flutter, не пия, никога не съм пушила  Naughty, сега и слънцето, но няма как  Thinking
Много искам да забременея пак (всъщност бях, но бременността беше неуспешна), мислите ли, че това може да отключи вируса   bouquet

# 396
  • Sofia
Хмммм, това за слънцето много ме зачуди, аз обичам да си се излежавам на слънце и определено ще се допитам до лекаря си. Да си кажа честно засега съм скептична ( за връзката с ЧПВ, де, не за слънцето по принцип, разбира се). Като и аз имам инфо точно за това, ще пиша.

По въпроса за бременността - да, чувала съм, че може да се активизира точно покрай снижаването на имунитета. Но не е задължително, разбира се. Консултирай се задължително.

Последна редакция: ср, 07 мар 2007, 11:47 от Suprema

# 397
Има ли сред вас някоя която има ЧПВ /или партньорът /и е забременяла?Каква е профилактиката тогава?Ако партньорът е болният,а аз здрава,как бих могла да забременея,но и да се предпазя от вируса?Ваксина ли се слага в този случай?

# 398
за бременността и вируса - ако се върнете към първа страница на тази тема, ще прочетете, че я започнах именно заради това.

# 399
за бременността и вируса - ако се върнете към първа страница на тази тема, ще прочетете, че я започнах именно заради това.
Изчела съм я,но от много четене съм забравила началото.Сега се връщам да чета пак.Мерси,тити... Mr. Green

# 400
  • София
Тити, къде си правиш цитонамазки и изследвания за HPV?

# 401
обикновено във Вита, при Кълвачева. Последната - в Тина Киркова. Типизацията навремето - в Института по вирусология.

# 402
Има ли сред вас някоя която има ЧПВ /или партньорът /и е забременяла?Каква е профилактиката тогава?Ако партньорът е болният,а аз здрава,как бих могла да забременея,но и да се предпазя от вируса?Ваксина ли се слага в този случай?

Питаш как да се предпазиш. Според мен е достатъчно да си направиш цитонамазка преди да забременееш и да обърнеш внимание на гинеколога си, ако имаш някаква раничка да я лекува/гори, маже с лекарство.../ Микробиология да си направиш и ако излязат някакви гъбички или друг вирус да се лекуваш. Проблема според мен в момента е тази прецакана здравна реформа. Силно вярвам, че ако някой се беше сетил да ми направи цитонамазка преди да забременея, нямаше да се стигне до рак при мен  Sad. Ваксината мисля, че се слага само на млади момичета, които още са нямали сексуални контакти.
Също така ми се струва невъзможно партньора ти да го има този вирус, а ти не. Щом единия го има, има го и другия  newsm78.
А за това, че бременността снижава имунитета и активизира вируса мисля, че спор няма. Прочетох го в доста сайтове, а и в болницата като бях имаше още пет жени като мен - родили преди 5-6месеца и после ... цитонамазка и ... рак в първи-втори стадий, т.е. наскоро развил се, т.е. по време на бременността. Но хора - този вид рак е напълно лечим, ако се хване, чрез цитонамазка някакво изменение, още в началото. Въпроса е че в момента държавата няма пари за профилактика и другото - не всички са информирани за проблема. Както бях и аз, не знаех какво е това  цитонамазка Embarassed, само я бях срещала в ценоразписа на гинеколога, при който ходех.
От Бургас съм. Така, че тезата със слънцето се потвърждава  Wink. Преди пушех и пиех, сега само пийвам от време на време.

Последна редакция: ср, 07 мар 2007, 16:40 от Танина

# 403
Мацкииии, излезе ми резултата от второто цито - ПАП 1
newsm44 newsm44 newsm44
Не мога да ви опиша колко се радвам  Laughing
Естествено, след този резултат ще правя и трето, но... мисля, че всичко ще е наред.

Желая на всички ви здраве и спокойствие  Heart Eyes

# 404
браво,браво,браво
радвам се с теб

Общи условия

Активация на акаунт