За ПАП 3 *Б*

• 269 356
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 1 170
Eдинственото нещо,което аз правех след моята конизация е точно това,което ти правиш в момента-само мислех какво ще се случи по-нататъка,дали ще има друга операция,дали ще има друг вид лечение,дали ще се оправя.Голям стрес.Така че това,което изживяваш в момента е нормално.Всеки нормален човек  се страхува.Макар,че стресът е също доста пагубен.
Но помни,че при диагноза Карцинома ин ситу случаите на реконизация и хистеректомия са едва 1-2 процента.Не че не е мъзможно,но е твърде малко вероятно.
При мен нещата в момента(година и половина след конизацията) са добре.И при тебе ще бъдат,сигурна съм.
Чакаме до няколко дена да се похвалиш с добри резултати!

# 1 171
А докторът няма какво да ти каже без хистологичните резултати.Така,че не си прави изводи от това!
И моят ми каза,че не може да се наеме да говори без хистологията да е готова.Тогава изтълкувах това зле,но той е говорил буквално-нали за това се изпраща да се изследва,иначе просто щяха да изрязват и до там
Така че-не мисли за това до деня,в който трябва да са готови резултатите.Като зная какви нерви струва......Мисли му на деня и това е.

# 1 172
Докато си лежахме в реанимацията на отделението, реших да развеселя обстановката по време на визитацията и попитах един от докторите, кога можем да правим секс Embarassed
Пък той се обърна към мен и ми каза: "ти, след 45 дни, ама ако ти излязат лоши резултатите, ще ти махнем матката"...и бързо  нокаутира  чувството ми за хумор Shocked
 и сега си се треса от нерви.

# 1 173
Val 76 четох по-стари твои публикации по темата, моята цитонамазка преди да ми открият дисплазията също беше добра 2-ра група, а аз ходех през 2 месеца, и едва когато смених гинеколога и ме гледа с колпоскоп, до онзи момент не ме бяха гледали, веднага с цитонамазката ми взе и биопсия, защото видя изменената повърхност на шиийката и резултата беше дисплазия 2-3 степен с почти отлична цитонамазка- 2ра група, както и при теб, много странно, но е факт!!
Може ли някой да обясни, защо това се получава, хубава цитонамазка и лоша биопсия???

Последна редакция: вт, 13 ное 2007, 17:38 от marsiana

# 1 174
Val 76 четох по-стари твои публикации по темата, моята цитонамазка преди да ми открият дисплазията също беше добра 2-ра група, а аз ходех през 2 месеца, и едва когато смених гинеколога и ме гледа с колпоскоп, до онзи момент не ме бяха гледали, веднага с цитонамазката ми взе и биопсия, защото видя изменената повърхност на шиийката и резултата беше дисплазия 2-3 степен с почти отлична цитонамазка- 2ра група, както и при теб, много странно, но е факт!!
Може ли някой да обясни, защо това се получава, хубава цитонамазка и лоша биопсия???

Ами, просто цитонамазката не е най-прицизният метод на изследване. Като се има предвид, че се взимат само единични клетки...
Знаеш ли колко жени не знаят какво е колпоскопия, хистероскопия...и други там сложни думички...И аз бях една от тях...

# 1 175
Изчетох доста литература по въпроса и се шашнах,като разбрах,че около 50% от цитонамазките дават грешни резултати.Дори и да е пресилено,и 20% да са-пак е плашещо много!
Има неверни резултати по няколко причини-първо с какво се взема,преди ги вземаха със стъкло май,сега казват,че е добре да се вземе с четчица.Друго-вземат,олющват клетки от част от повърхността,може да не се покрие голяма част от шийката,т.е. може да се вземат здрави клетки,а до тях болните да си останат непокътнати и незабелязани.Аз с това си обяснявам по-голямата част е неверните цитонамазки.
Може би и не на последно място е и компетентността и вниманието,с което се гледат в лабораториите.
Затова съветват-по-често да се правят цитонамазките,че ако една е грешна-то следващата няма да бъде.Превенция,това е.
В Америка броят на заболелите от рак жени е намалял наполовина в последните 10 години,именно благодарение на цитонамазките.А съм съгласна,че тук повечето жени не се подлагат на това изследване.Аз самата направих първата си цитонамазка на 29 год.,като реших че трябва да имам второ.В смисъл-това беше повода,а не нещо друго.Иначе кога ли щях да отида и какво ли щеше да се случи.
Убедих доста приятелки през последните една-две години ,че този преглед е нещо задължително,но...то пък може ли човек да се опази от всичко?!

# 1 176

Много е важно как и с какво е взета цитонамазката.

Ами, просто цитонамазката не е най-прицизният метод на изследване. Като се има предвид, че се взимат само единични клетки...
Знаеш ли колко жени не знаят какво е колпоскопия, хистероскопия...и други там сложни думички...И аз бях една от тях...
Peace Аз също.Днес става точно една година от откриването на моята раничка и старта на лечение.Минах през лечение с медикаменти,добри цитонамазки,горене,смяна на лекар,нови изследвания,лоши цитонамазки,дати за биосия,папиломатоза,умерена дисплазия,дати за операция-елекричска примка,нередовен цикъл от стреса,нови прегледи и изследвания.И след всичко това днес мога да се похваля с последната си цитонамазка ПАП 2,на колпоскопа всичко е чисто.Много съм доволна.Остава да изгоня досадните гъбички,които ме морят от 3 месеца/сега пак имам/и ще си отдъхна.Пожелавам на всички вас да се похвалите с добри новини.

# 1 177

Много е важно как и с какво е взета цитонамазката.

Peace Аз също.Днес става точно една година от откриването на моята раничка и старта на лечение.Минах през лечение с медикаменти,добри цитонамазки,горене,смяна на лекар,нови изследвания,лоши цитонамазки,дати за биосия,папиломатоза,умерена дисплазия,дати за операция-елекричска примка,нередовен цикъл от стреса,нови прегледи и изследвания.И след всичко това днес мога да се похваля с последната си цитонамазка ПАП 2,на колпоскопа всичко е чисто.Много съм доволна.Остава да изгоня досадните гъбички,които ме морят от 3 месеца/сега пак имам/и ще си отдъхна.Пожелавам на всички вас да се похвалите с добри новини.

Ужас, значи аз тепърва тръгвам по мъките #Cussing out
Дано нервите ми издържат... Praynig

# 1 178
Ужас, значи аз тепърва тръгвам по мъките #Cussing out
Дано нервите ми издържат... Praynig
Не е точно така.Аз изгубих 6м.,защото тогава ходех при гинеколог,който явно хал-хабер си нямаше от ранички-причини и лечение.Той ми пусна цитонамазка и понеже била добра,само ми изгори раничката.Въпреки съмнението за ЧПВ,не пожела да ме види на колпоскоп или да ми направи биопсия-цитото ми било наред.ДОбре,че намерих тази и другата тема,та да ми светне,че нещо не е наред и смених лекаря.Ако се бях усъмнила по-рано в компетентността му,относно тези въпроси,досега да съм забравила.Но нищо,важен е резулатът,а той е добър. Mr. Green

# 1 179
Благодарна съм на моята гинеколожка, в момента в който видя резултата от цитото ми каза: скъпа, колпоскопия и биопсия. Веднага ми даде връзка с нейни колеги, които могат да извършат тези манипулации.

# 1 180
Здравейте момичета,
да се похваля, излезе хистологията от конуса. Потвърждава се ЦИН 3, но док. ми каза, че е "рязано до чисто". Hug
След еуфорията, пак ме подгони параноята...след 2 месеца какво ли ще излезе на контролния преглед...
А бе, сигурно съм луда,а? Crazy

# 1 181
Още веднъж браво за добрия резултат Hug Не мисли отсега за резултата след време,всичко ще е наред.  bouquet

# 1 182
ЧЕСТИТО!Радвам се от сърце за теб.
Ами то винаги е така-радваш се 1 седмица и после пак се почват притесненията.Но не му мисли!
Ще му мислиш като му дойде времето.Казваш си-всичко е ок и ще бъде ок!
Имам позната,на която докторът е казал(след големите и притеснения)-"след като сме го открили веднъж,бъди сигурна,че от това няма да умреш".

# 1 183
Благодаря ви за куража, който ми давате.
Просто си мислех дали съм чула това, което доктора ми каза по телефона или съм чула, това което ми се е искало да чуя. Така ми блъскаше сърцето в ушите, чеее......
Но ще издържа до понеделник, когато е контролния преглед и това ще  си чуя присъдата. Praynig

# 1 184
Щом докторът ти е казал,че е рязано до чисто-няма от какво да се притесняваш.Важното е да има чисти ръбове,а при теб е така.А контролният е за това да се види как зараства раната,а не друго.Така,че празнувай!!! Joy

Общи условия

Активация на акаунт