За ПАП 3 *Б*

• 269 333
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 1 185
Момичета, дайте съвет какво да направя!

Преди месец си записах час за поредната ми контролна цитонамазка при проф. Карагьозов за 22 ноември, този четвъртък.
Е да, ама менструацията ми закъснява вече около 3-4 дни, само имам постоянно леко зацапване. Май ще трябва утре да звънна и да си отменя часа, а после за кога да си запиша направо не знам. Исках прегледът да е в първите чисти дни след менструация...

Вчера правих тест за бременност, ама е отрицателен  Sad.  Утре сутрин пак ще правя. Хайде, пък може и да се похваля, макар никакви признаци да нямам  newsm78 .

# 1 186

Преди месец си записах час за поредната ми контролна цитонамазка при проф. Карагьозов за 22 ноември, този четвъртък.
Е да, ама менструацията ми закъснява вече около 3-4 дни, само имам постоянно леко зацапване. Май ще трябва утре да звънна и да си отменя часа, а после за кога да си запиша направо не знам. Исках прегледът да е в първите чисти дни след менструация...

Вчера правих тест за бременност, ама е отрицателен  Sad.  Утре сутрин пак ще правя. Хайде, пък може и да се похваля, макар никакви признаци да нямам  newsm78 .

Не искам да те разочаровам, но не бързай с бебправенето, след като ти е правена конизация март месец, на мен професора ми каза 2год да чакам, докато шийката възтанови напълно здравината и еластичносто си, въпреки , че има мами, които забременяват и 6мес по-късно!Но аз имам пълно доверие на професора, въпреки, че незнам той колко време ти е казал да се пазиш, въпреки, че аз съм по-неговите думи съм с изключително щадяща конизация, почти незабележима!И вече  1г и 6мес по-късно и ми каза да чакам още 6месеца- т.е да минат още 2 контролни цитонамазки и колпоскопии и да станат 2 пълни години!!

# 1 187

Най-добре отмени часът, така или иначе, ако ти дойде няма да може да ти направи прегледа. Пък ако другото е станало, само може да се  радваш. Praynig

# 1 188
Не искам да те разочаровам, но не бързай с бебправенето...

Моята конизация беше март, но миналата година, 2006
.
А самият професор ми даде зелена светлина през октомври 2006 след тогавашната цитонамзка! Мисля, че има значение от резултата от хистологията на конуса!  Peace

# 1 189
Не искам да те разочаровам, но не бързай с бебправенето...

Моята конизация беше март, но миналата година, 2006
.
А самият професор ми даде зелена светлина през октомври 2006 след тогавашната цитонамзка! Мисля, че има значение от резултата от хистологията на конуса!  Peace

извинявай не съм разбрала правилно!!!  bouquet

Леко ми хвърли в смут обаче, защо на теб ти е казано една година, а на мен 2, да не би случайно да е от възраста, ако си по-голяма от мен , на мен ми каза, че не съм престаряла за да бързам толкова, но и дума не каза , че  е заради хистологията, аз също така нямам ХПВ вируса! Последната ми цитонамазка беше 1-ва група, юни месец, сега чакам резултати от сегашната!Ти на колко години си??

Последна редакция: вт, 20 ное 2007, 19:02 от marsiana

# 1 190

Дали пък не е по-добре да не отменяш часа, след като ти закъснява а имаш само зацапване - не трябва ли все пак един преглед да се види защо ти закъснява и защо имаш това зацапване?  Thinking
Не всичко в гинекологията е раничка и цитонамазка, поне така съм чувала  Blush

# 1 191

Да, по-голяма съм от теб!  Peace

Да не забравяме, че ние сме си различни индивиди и организми и много неща сигурно имат влияние върху процедурите и съветите, които ни дава професора! Ако беше толкова лесно, нямаше да се тревожим.

Работата е там, че всички ние, които сме преживели конизация (или изгаряне), изведнъж ставаме обсебени от идеята, че искаме бебе  Laughing , сега и веднага! Напълно разбираемо е!
Дай Боже, само добри резултати на всички! И хубави новини, скоро!

На мен днес ми дойде  Sad. Отложих си часа за утре, но за идващия понеделник и четвъртък няма вече часове, естествено! Не знам, трябваше миналия месец да отида, не стана. Сега и този явно ще трябва да пропусна... Много тъпо е с тези часове в Токуда! В Майчин дом наистина се висеше пред кабинета, но поне знаеш, че ще минеш на датата, която искаш.

# 1 192
  • София
Не всички, киото са минали през лазер са обсебени от идеята за дете. Доста по-късно почнах да мисля в тази насока. Знам, че не съм само аз така.  Hug

# 1 193
Аз доста преди да ми открият ca in situ бях решила да имам второ дете. И понеже не се получаваше вече 6 месеца отидох на преглед и...хоп, честито... 3Б...после абразио, веднага конизация и ако сега трябва да чакам 2 години, за да се възстанови шийката на матка, ще съм закъсняла безвъзвратно....Сега се опитвам да избия от главата си тази идея, като преценявам шансовете и рисковете, които би ми донесла евентуална бременност на моята възраст ooooh!

# 1 194
Аз доста преди да ми открият ca in situ бях решила да имам второ дете. И понеже не се получаваше вече 6 месеца отидох на преглед и...хоп, честито... 3Б...после абразио, веднага конизация и ако сега трябва да чакам 2 години, за да се възстанови шийката на матка, ще съм закъсняла безвъзвратно....Сега се опитвам да избия от главата си тази идея, като преценявам шансовете и рисковете, които би ми донесла евентуална бременност на моята възраст ooooh!
Е,айде сега,на твоята възраст... Grinning...Щом искаш,действай.Колко време мина от операцията?

# 1 195
Е,айде сега,на твоята възраст... Grinning...Щом искаш,действай.Колко време мина от операцията?
Ами, именно де, докато дойде време за действие и вече ще е късно Embarassed Laughing

# 1 196
Пиша, за да разбера от вас дали от Пап3б и положителен тест за HPV може да се стигне до хистеректомия.  Днес трябваше да съм на колпоскопия за първи път, след като в понеделник ми дадоха резултата от HPV теста, но тази сутрин ми дойде, а едва чаках днешния ден... Още цяла седмица въпроси и още не зная колко докато излязат резултатите.  Всъщност ако някой знае какви са вариантите, може ли да ми каже - възможно ли е да не се наложи конизацио, което да е ясно от колпоскпията или трябва биопсия да се вземе непременно? А ако се наложи конизацио - тогава чакаш и след това се разбира какъв е тумора, така ли е? Изчетох много неща тия дни и взех да се обърквам, поради различните случаи, едни са с ПАП 3б и без HPV, другиса с вируса, но с ПАП2, или пък и с двете и на всеки нещо различно е правено... Shocked

# 1 197
Пиша, за да разбера от вас дали от Пап3б и положителен тест за HPV може да се стигне до хистеректомия.  Днес трябваше да съм на колпоскопия за първи път, след като в понеделник ми дадоха резултата от HPV теста, но тази сутрин ми дойде, а едва чаках днешния ден... Още цяла седмица въпроси и още не зная колко докато излязат резултатите.  Всъщност ако някой знае какви са вариантите, може ли да ми каже - възможно ли е да не се наложи конизацио, което да е ясно от колпоскпията или трябва биопсия да се вземе непременно? А ако се наложи конизацио - тогава чакаш и след това се разбира какъв е тумора, така ли е? Изчетох много неща тия дни и взех да се обърквам, поради различните случаи, едни са с ПАП 3б и без HPV, другиса с вируса, но с ПАП2, или пък и с двете и на всеки нещо различно е правено... Shocked
Аз бях ПАП 3а-д и ми правиха електрическа примка.Имам ЧПВ тип 16.При мен проблема след горенето на раничката се видя именно с колпоскопа-имах още 3 заразени с ЧПВ петна,които не се виждаха с просто око.Взеха ми биопсия и материал за вирусологично изследване.От тези резултати стана ясно какво да е лечението.
Виждам,че детето ти има рожден ден,да е живо и здраво.  bouquet

# 1 198
Благодаря ти за инфото ДесиХ2, надявам се,,че си добре в резултат на лечението!  Аз нещо съм се стреснала много, ама ми трябва малко време да свикна с мисълта, а и веднъж да разбера какво е положението, ще ми олекне.  Ааа, благодаря ти за рождения ден, но не мога да си махна лентичката нещо, той е на 2г.8м. вече  Hug
Благодаря ти отново   bouquet

# 1 199

Спокойно, не се шашкай веднага. Аз бях с 3Б и след хистескопията и абразиото излезе ЦИН 3 Са in situ. Преди 20 дни ми направиха конизация. Днес бях на контролен преглед и док. ме увери че всичко е ОК. И аз съм с HPV, но не съм ходила на типизация и не мисля, че има смисъл да ходя...така или иначе няма как да го излекувам. Дали ще се наложи конизация, може да се прецени само с биопсия. След конизацията, ако конуса не е с чисти ръбове, евентуално може да се пристъпи към реконизация или хистероктомия.
А тук всяка от нас е премирала от страх и притеснения за резултатите от изследванията.
Желая ти много кураж.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт