ЮЛСКИ БЕБОЦИ 2008 (тема 46)

• 15 726
  • 301
  •   1
Отговори
# 105
  • Sofia
Дуци, и аз се интересувам от педиатър в района, понеже поне 6 месеца ще сме при майка ми в Обеля да помага.
8 поликлиника ще ми е близо, също и тази в обеля, но не съм чула досега за препоръчан лекар наоколо.
Ако е за далече ще ходя в Токуда, но ми се струва мнооого далече за редовните прегледи, по-добре да намеря някой наоколо, а ако нещо ме притеснява ще ходя допълнително в Токуда платено.

# 106
Я ми кажи, спряла ли си се на педиатър? Пепи беше при Георгиев в 8-ма, но го сменихме с един, който не е педиатър и е в Хаджи Димитър, далече ми е и ще гледам да е някой в квартала.

Това за педиатрите в Надежда ми е много важно - апартаментът ни е там и се местим до месец, като завършим всички ремонтни работи Simple Smile
В Здравния справочник четох за разни лекари в 8-ма и 24-та поликлиники, ама не ги хвалиха особено, като че ли... newsm78

# 107
тити, много си добре. Само на корем и цици растеш. То и аз засега така. Краката и ръцете ми са все още по-тънки от преди да забременея, заради повръщането.
За дрешките не знам, със сигурност не са гладени нашите преди да ги приберем, някои и неизпрани са прибрани  и сега светнаха. Сушат се, ходих да ги видя, само две има останали с малко жълтеникаво, така че - пука ми.

Тук и времето и хората пощуряха. Ту вали, ту пече, та те изгаря, а всички са тръгнали да се женят и по цял ден коли бибиткат.

Много го обичам и аз Триград, само дето там е единственото място в цяла България, на което ми се е закучвал стопа, не върви  и не върви... Накрая все пак тръгна де, та ни взеха от Девин директно до Пловдив. А Девин -Триград съм го вървяла и пеша в едно студено време...  ooooh!

Детето се обади от София по обед, а към 14:30 бяха вече в Петрич и се бяха настанили в хотела. По-спокойно ми е.

# 108
  • Sofia
Ох, все забравям. И аз съм родом петричанка Party
Нашите доста отдавна са се преместили де и почти цялата рода е в София, така че ходя много рядко там главно на почивка. Имаме апартамент в центъра, който така си стои само за почивките на фамилията, така че ако сформирате групичка някой път ще прескоча и аз, тъкмо да нагледам имотите hahaha Пък може и някой да ми дойде на гости, апартамента е голям Wink

Гледах за 100тен път филмичето по Нешънъл Джиографик Sunglasses Сега започна филмчето за бременността с близнаци.

Я мацките от Надежда да кажат къде ще разхождаме количките baby_neutral

# 109
За педито - аз пиша в отчетната Надежденска тема, там пише кой при кой педиатър е, но не мога да се спра на никой за сега Rolling Eyes
Днес купих много сладко гащеризонче с една ягодка отпред, за двумесечно се води, мъжът ми като му го показах ме изгледа лошо и каза:  Нали само 100 лв. щяха да ти трябват за бебето?

# 110
  • София
В 8-ма поликлиника е нашето джи пи - д-р Михова. Тя е била педиатър преди да стане джи пи , та я избрахме заради детето , а и ние с  мъжа ми сме при нея. Смятам и бебето да запиша при нея. Има и една д-р Ангелова ,тя пък е джи пи на семейството на сестра ми. Колежки са кабинетите им са един срещу друг и се заместват , когато едната излезе в отпуск.
Иначе нямам много впечатления , отзивчиви са и двете , но ние се осигуряваме в Закрила и там си ходим,та отдавна не се бяхме виждали.  А Вероника , понеже е с алергична астма се лекува при д-р Куфарджиева от Закрила ,тя е име в детската пулмология. Сега се наложи да ни изпишат едно доста скъпо лекарство от ЗК(за 28 дни стърува 96лв., а се взима постоянно) и трябваше да се видим с Михова.

# 111
Ками, Пепи също го лекува д-р Куфарджиева. И също е на Сингюлер, но не се осигуряваме в Закрила.

# 112
Дуци, и аз се интересувам от педиатър в района, понеже поне 6 месеца ще сме при майка ми в Обеля да помага.
също и тази в обеля, но не съм чула досега за препоръчан лекар наоколо.

В Обеля единствената лекарка детски педиатър за който съм чувала само хубави неща е Д-р Цветкова

# 113
  • София
Ами ние сме редовни посетители при нея. Вчера ходихме пак.  Sad
От сряда пък сме на физиотерапия , че си имаме и синузит.
Ако не си плащахме допълнително , нямаше да ни стигнат заплатите за прегледи и лекарства. От нова година през седмица е болна и лекарствата и са с доста солени цени.

# 114
  • София
Аз да кажа,4е педиатър на малкия ми сега и Джи Пи на вси4ки ни е Д-р Беремлийска от 8-ма,ли4но аз много съм доволна от нея,защото когато малкия е бил болен,ако 4уе нещо,което не й хареса,веднага ми дава талон за специалист,даже се е слу4вало предварително да се обади на въпросния лекар,професор и т.н.Единственото,което е,4е мноооого се 4ака при нея,има много пациенти.Но специално консултациата за бебетата е в друга стая и мисля,4е беше от 13-13,30.Така,4е,докато поотрасне бебока,ще го гледат и мерят там,а там 4акане няма(е,нали зависи колко бебета са)Това мога да кажа аз,сега и бъдещият бебо пак ще е при нея.

Тити,пъп4ето ти е изпъкнало като моето Laughing,ве4е си мислех,4е само аз съм с такъв "бутон" напред Joy

Аз ина4е досега си преглеждах 4аст от старите дрешки на баткото,предимно бельо-бодита,ританки и др.Има доста супер запазени,но пак много ме сърбят ръцете да си купя за бебока пове4е нови4ки,а колко ще ги носи....

# 115
Аз съм май малко по-добре след като успях да дремна 1.5ч. Бях се притеснила за бебето, че при това повръщане направо така ми се стягаше корема - ужасна болка. Ама си мърда мъничето - надявам се да е добре Praynig

За дрешките - аз имах от сестра ми разни бодита и те бяха пожълтели - ама като ги изпрах се оправиха. Явно просто от седенето в гаредроба си пожълтяват - а разликата с племеника е по-малко от 1г Rolling Eyes

Ето от днес все пак успях да снимам между прилошаването  - дребната най-сетне като госпожица и 9 малки лебедчета

Последна редакция: нд, 04 май 2008, 19:14 от Майра

# 116
  • Варна
Майра, страхотна е госпожицата  Laughing

Моя пъп е станал супер смешен, има едно нещо като шапчица отгоре, не знам дали ме разбрахте, но...

Сега ме запалихте за педиатрите, във Варна до ВИНС някъде е кабинета на д-р Соколова, сякаш само добри отзиви има за нея. А и ми е наблизо. Ако някой има инфо за нея, да сподели. Всъщност ние кога трябва да изберем педиатър за детето?

Тити, супер си.

Варненки днес не пишат нещо... newsm78

# 117
Хайде и аз да се отчета днес.
тъй като ми е някъв мн гаден ден, не исках да пиша, обаче открих нещо, което си струва споделянето.
Днес си прочетох в нюзлтъра, че през последния триместър бебето "поема" по 250 мгр калций дневно от майката. Реших да прочета в кои храни има повече калций, освен типичните и попаднах на някаква статия, според която липсата на калций, особено по време на бременност може да доведе до сърцебиене. На мен то вече ми се превръща в сериозен проблем и си усещам пулса даже на самия корем.
Знам, че и други се оплакваха от подобен проблем. Не е изключено да е липса на калций. Вие по какви начини си добавяте калция, като изключим комбинираните витамини?

# 118
donka аз доколкото знам калций има много в сусама и една лъжичка на ден е достатъчно, хубаво е да е стрит леко защото люспата му много трудно се усвоява. Аз ям и много кис мляко и сирене, но това си го ям по принцип, а не с някаква цел. Витамини не съм пила през цялата си бременност с изключение на петте дена, в които пих антибиотик  Peace

# 119
Аз преди ядях предимно таратор накрая. То май наистина е вярно за оформянето на вкусовете докато са вътре - малката сега може само на кисело мляко да живее Laughing

Тити, много си готина и с двата тоалета Wink

Общи условия

Активация на акаунт