ЮЛСКИ БЕБОЦИ 2008 (тема 46)

• 15 740
  • 301
  •   1
Отговори
# 135
Тони, не знам даже до 1 дали ще успея да се спретна, че ми се събра малко работа изкъщи. Мислех си за към 3. Удобно ли ти е тогава?

# 136
НБМ, легълцето е подобно на това : http://dizainbaby.com/en/adelina.php
но е малко по- нелуксозен модел. Харесахме го в Пигис хаус. Първоначално мислехме да вземем това от снимката, което е страхотно, но е височко, а решетката отпред не се отваря. Аз съм висока, но и на мен ще ми е трудно да сменя комплекта за спане на бебока. Момичето в магазина беше дребничко и се оплака че трудно го оправя. Това което избрахме в крайна сметка е почти същото, само малко по-ниско и по-практично, а освен това е и по-евтино, така че сме решили за него. Жалко че нито една от кошарките не е с отваряща се решетка отпред  Crossing Arms

# 137
За калция - добре е киселото мляко да се пие с два часа разлика преди и след друга храна, за да се усвои веществото. Също и с калциеви таблетки ако се пият - тр да има разстояние във времето. И само чисто мляко най-добре, без плодчета, без краставици и такива други. Кафето и чаят също трябва да са не по време и след хранене, пак да има интервали.
А какво четох наскоро за йода, нали в БГ солта се йодира и това е хубаво. А по време на бременност може да има недостиг на йод. За да усвоим йода от солта трябва да солим яденето непосредствено преди хранене, а не да солим манджата, докато я готвим.
Други подобни - това за витамин С в шипковия чай е мит - има го в шипките, но витамни С не вирее в такива високи градуси като преварената вода, много бързо се разпада при светлина, топлина, допир с метал - затова пък лимоновият сок като се подслажда го бъркайте с пластмасова лъжица, зелевата салата да не престоява в метална купа дълго време, ей такива...
За меда сигерно също знаете - на не повече от 30 градуса, така че и от него няма ефект ако го сложиш в горещ чай - тогава ефекта ще е само на подсладител... Орехите не се пекат и се ядат сурови също, абе много такива има, които е хубаво да се знаят.

За содата като избелител и омекотител на дрешките - сложих я след като вече бях изплакнала дрехите хубаво веднъж, абе както се слага омекотител - при изплакването. Насипах върху жълтото на дрешките и търках, насипах и малко във водата и оставих да се накиснат, на око общо взето, май беше малко. После не съм ги изплаквала допълнително. Вечерта пробвах и за зъбите - верно ги избели, но май не е хубаво да се прави често - насипах сода върху четката за зъби, много е гадно, но пък има леко стягащ ефект, на мен нали ми кървят венците сега доста.

# 138
  • София
Привет и от мен,аз от в4ера все да питам и забравям.Може да ви се стори глупаво,ама за какво е този протектор за матрака? EmbarassedПърво си помислих,4е е от тези с наилон4ето,ако пропусне памперса,да не отиде по матрака,но като видях снимката,май не е такова.
Ина4е за калция,аз също знам за сусама,но незнаех,4е предизвиква контракций,все пак мисля,по една 4аена лъжи4ка на ден дали ще навреди newsm78

# 139
  • Sofia
Привет и от мен,аз от в4ера все да питам и забравям.Може да ви се стори глупаво,ама за какво е този протектор за матрака? EmbarassedПърво си помислих,4е е от тези с наилон4ето,ако пропусне памперса,да не отиде по матрака,но като видях снимката,май не е такова.

Точно такова е. То е като чаршаф с ластик, слага се на матрака под чаршафа за да предпазва матрака от намокряне.

# 140
Майра, какво стана с теб тия дни Sad Егати късмета. Дано се почувстваш добре още днес. Притесних се за теб. Мъжът ти кога се връща?

Еми той се върна снощи още към 10ч ама кел файда - трупяса се веднага и нищо не разбра от нощните ми преживявания. Друг път няма да го пускам на почивка, от която после ще иска още толкова да почива Tired Иначе аз съм добре май днес ..поне не повръщам. Ама снощи ме боля доста корема Sad Добре, че бебката мърда да не се шашкам допълнително.

Аелия, колко е дълбоко това легло? На снимката не изглежда чак толкова ..а не му ли се сменя положението на матрака - до към 6ти месец можеш да си държиш бебето високо и да си сменяш лесно чаршафите.

Аз днес имам всъщност имн ден - черпя всички виртуално с наличното от форума, за да не ме обвините после че ви се е прияло от хубавите картинки Laughing
 beer2  cook Popcorn cook

# 141
  • София

Аз днес имам всъщност имн ден - черпя всички виртуално с наличното от форума, за да не ме обвините после че ви се е прияло от хубавите картинки Laughing
 beer2  cook Popcorn cook

Ами,4естит имен ден,мила.Вси4ко най-хубаво ти желая и леко и бзпроблемно раждане,както и красиво и здраво беб4е newsm51

Но все пак,какъв ден е днес,за утре знам-Гергиовден,а днес Embarassed Thinking

# 142
И аз предположих, че протектора е затова - да не се намокри матрака. Ние бяхме сложили един дебел найлон върху дюшека, дори не съм знаела, че се продават такива неща, не съм се интересувала преди. Докато бебето емного малко ине се върти - под него може да се слага и от тези меките подлаганчета. може да си взем протектор този път.

Честито на имениците днес!

# 143
тъкмо се чудех няма ли някоя именничка днес и тук Simple Smile да ти е живо и здраво името, майра! И никакви болежки повече!

много сте мили за тумбака ми. Аз като имам повод да си сложа рокличка, гледам и да се снимам, че иначе все с раници, кецове и прочее подходящи за пясъчници облекла....

и не ми е ясно как се събрахте толкова петричанки, а не се познавате лично  Thinking ето само две врачанки имаме, а едната веднага заподозря другата  Joy

# 144
Но все пак,какъв ден е днес,за утре знам-Гергиовден,а днес Embarassed Thinking

Ирина Wink

# 145
  • Sofia
и не ми е ясно как се събрахте толкова петричанки, а не се познавате лично  Thinking ето само две врачанки имаме, а едната веднага заподозря другата  Joy

Ааа, моля моля, Пърлито я познавам Sunglasses Та беше първа дружка на сестра ми, после пък взе че се омъжи за колега на мъжа ми Party

Честито на именичките ама какъв имене ден е днес? Rolling Eyes

# 146
  • София
Ейййй, това ми е едно от любимите имена за момиче, пък Господ само момчетии ми праща #Cussing out
Честит имен ден Hug

# 147
  • София
Майра, честит имен ден! Желая ти много здраве и късмет и сладко, здраво и послушно бебче  bouquet
Радвам се, че си по-добре Hug

# 148
  • София
Ейййй, това ми е едно от любимите имена за момиче, пък Господ само момчетии ми праща #Cussing out
Честит имен ден Hug

belinda,и на ме така.Ще бъдем само свекървища Joy

# 149
  • Варна
Честит Имен Ден, Майра!! Жива, здрава и много обичана..Желая ти прекрасна година и хубаво бебе!!!

Последна редакция: пн, 05 май 2008, 13:51 от Vessi_to

Общи условия

Активация на акаунт