АГ клиника Селена гр. Пловдив - 3 част

• 41 178
  • 284
  •   1
Отговори
# 165
penelopi, д-р Матев ми прави секциото. Мога само хубави неща да кажа за него. Peace За д-р Минев нямам лични впечатления, но само добри отзиви чета, така че ти избираш. Пожелавам ти леко раждане, бързо възстановяване след това и бебчето да е здраво и живо. Както се казва, всичко да е на хубавата страна, пък останалото е бял кахър. Simple Smile

# 166
Здравейте момичета   bouquet
Поздравявам ви за темата - така помагате на много настоящи и бъдещи мамчета....
Първото ми раждане беше в държавна болница, но сега искам да си спестя целия кошмар който преживях и съм се насочила към СЕЛЕНА.
искам да ви попитам - гледам, че на сайта им пише, че мога да отида при тях чак един месец преди термина....а мога ли да си ги избера да ми водят редовната ЖК всеки месец, с всички изследвания и т.н. (естествено  с/у заплащане)..или трябва да си ходя на един д-р на ЖК, а при тях само да родя  newsm78

# 167
 mother-of-pearlS естествено че може да ти водят цялата ЖК.Даже  една позната спомена,че в Селена ще и следят цялата бременност и с раждането и казали че ще и струва мисля че спомена някъде около 1200 лв/но това беше преди 01.05 откогато вдигнаха цените/
   Лека бременност и бързо и безболезнено раждане,а то ще е такова след като си избрала точното място- Селена.
  УСПЕХ!

# 168
Искам да попитам има ли някой раждал в Селена, нормално, без епидурална?
Искам да му задам няколко въпроса.
Лично аз засега съм се насочила към раждане без упойка.

# 169
Аз лично не съм,но докато лежах в Селена имаше една такава жена,която раждаше нормално и без упойка.Значи приеха към 10 часа вечерта и роди на другия ден към 12.Цяла нощ виеше по коридорите от болка,всички бяхме съпричастни с нейното раждане.Лекарите не можеха да се начудят как може да има такива хора(да се мъчат) при положение,че може да мине всичко много по леко.Дори и системи не искаше,накрая взеха да губят тоновете на бебето,но тя пак не даваше да направят нещо докторите.В крайна сметка роди бебе 4 кг.,но не можеше да диша само и го сложиха в кувиоз на кислород.Дадоха и прякор "садо-мазо".Аз лично не мога и не искам да разбера тези жени,които се подлагат на това и още по малко пък като рискуват живота не бебето си.С нищо няма да е направи повече или по добра майка с този начин на раждане.Само и само да каже след това "ама вижте аз родих нормално и то без упойка".Естествено всеки сам си решава....Дано само бебчето да се е оправило!

# 170
Искам да попитам има ли някой раждал в Селена, нормално, без епидурална?
Искам да му задам няколко въпроса.
Лично аз засега съм се насочила към раждане без упойка.
По принцип те питат искаш ли , не те навиват нещо специално! Момичето което ражда след мен не можаха да и поставят какетъра и не и сложиха / чух го случайно докато лежах 2-та часа след това до родилната зала/ . Но анестезиолога и каза че ще я обезболява по други методи- предполагам венозно. Моето първо раждане е обезболявано така и определено смятам че е по добре с епидурална!Нямам опит с раждане без никакво обезболяване за сравнениие Embarassed Направи ми впечатление обаче че имаше едни огромни топки, като гумени / дето по зап. филми ги има/ , предполагам за родилки за облекчаване на болки ако искат да раждат без упойки!

Дори и системи не искаше,накрая взеха да губят тоновете на бебето,но тя пак не даваше да направят нещо докторите.В крайна сметка роди бебе 4 кг.,но не можеше да диша само и го сложиха в кувиоз на кислород.Дадоха и прякор "садо-мазо".
Стига бе , не мога да повярвам че има такива жени?! Rolling Eyes Ами чудя се защо изобщо е отишла в тази болница след като е отказала всякаква помощ и съдействие и явно е пренебрегнала и мнението на д-рите! Shocked

Последна редакция: чт, 19 юни 2008, 16:20 от veni-b

# 171
Здравейте момичета! Та тези огромни топки са за родилки които искат да родят върху тях(странно нали) ! Това го знам от една позната , която работи в Селена ! Тя ми разказваше ,че има родилки с такива изисквания , но накрая резултатът е една гърчеща се родилка да лази по земята от болка(понеже не може да я обезболяват на пода) и една акушерка да лази след нея!  Shocked Явно поставянето на епидурален катетър си е доста трудно и не става при по едри родилки , защото аз родих секцио със спинална упойка и трябваше обезболяването след това да е с катетър епидурален , но не стана и ме обезболяваха венозно и пак не ме болеше! Simple Smile

# 172
Аз мога да кажа само хубави неща за д-р Минев.17 г.с. съм и от самото начало ходя при него изключително внимателен един ехографски преглед е 30лв,за ЖК+ултразвук ми взима 35лв.Тъй като първото ми бебче почина се налага да ме надблюдава много внимателно и ходех всяка седмица в началото имаше опасност да загубя и това бебе.Сега ходя през седмица-той поиска така.Много е загрижен за мен и бебо.В определени г.с. сам ми прави ФМ и това пак ми струва 35лв.Е и иначе ще ходя на ФМ на 4Д.През последния месец ще ме преглежда всяка седмица.И досега каквито изследвания и прегледи са се налагали винаги ми е казвал предварително цената за да си направя сметката.Даже тази седмица понеже отсъства а бебо трябва да се наблюдава ме прати при Матев-и от него останах много доволна.Изобщо всички от Селена са страхотни специалисти.Да плащам доста само в понеделник за преглед,генетични изследвания оставих 151лв в Селена но аз съм се уговорила с него,че е важно да се роди детето живо и здраво и той понеже видя колко сме изстрадали със съпруът ми и се зае много сериозно с бременността и затова е толкова внимателен.   

# 173
А забравих да напиша секцио при него е 1096 лв а нормално 796лв и ти е на разположение винаги

# 174
Явно поставянето на епидурален катетър си е доста трудно и не става при по едри родилки ,
Да така е, даже д-р Кичуков като разбра че той ми е слагал епидурала при предното раждане- каза - трябваше да си отбележа къде е било  Joy
TALETO много смешно са ги "закръглили" цените !

# 175
Аз лично не съм,но докато лежах в Селена имаше една такава жена,която раждаше нормално и без упойка.Значи приеха към 10 часа вечерта и роди на другия ден към 12.Цяла нощ виеше по коридорите от болка,всички бяхме съпричастни с нейното раждане.Лекарите не можеха да се начудят как може да има такива хора(да се мъчат) при положение,че може да мине всичко много по леко.Дори и системи не искаше,накрая взеха да губят тоновете на бебето,но тя пак не даваше да направят нещо докторите.В крайна сметка роди бебе 4 кг.,но не можеше да диша само и го сложиха в кувиоз на кислород.Дадоха и прякор "садо-мазо".Аз лично не мога и не искам да разбера тези жени,които се подлагат на това и още по малко пък като рискуват живота не бебето си.С нищо няма да е направи повече или по добра майка с този начин на раждане.Само и само да каже след това "ама вижте аз родих нормално и то без упойка".Естествено всеки сам си решава....Дано само бебчето да се е оправило!
Няма да превръщам темата в За и Против епидурална. Но тази басня ми е леко излишна.
Все пак съм раждала вече, без упойка, нито съм викала, нито съм виела... Мога да стисна зъби два часа, стига всичко друго да е наред
Но виж главоболието два месеца или пък накуцване една година, като моя лична позната след епидурална, ми е излишно. Може да е едно на хиляда, но ако това едно съм аз, предпочитам сама да си взема решението...
Затова питах, защото искам да попитам разни неща. А не да ме убеждават колко е хубаво и прекрасно, това съм го чувала вече.

# 176
Каспър  е права. Всеки си решава сам. Въпросът не е до убеждаване и разубеждаване, а до това, че в Селена един от основните принципи е безболезненото раждане и стремежа на всички лекари там е да ти помогнат да останеш удовлетворена от раждането. А кой колко може да търпи на болка сам си знае. Аз родих секцио и то с пълна упойка! Сама поисках така и никой в Селена не тръгна да ме разубеждава, просто ми обясниха предимствата и рисковете. Риск има и при естественото и при секциото - слава богу, за 1 седмица се възстанових и от първия ден след изписването си гледам детето съвсем сама без чужда помощ.
 И ако отидеш да раждаш там и заявиш, че не искаш никаква упойка, едва ли ще ти откажат. Съобразяват се изцяло с твоето желание . Обаче ако има сериозни усложнения и риск за майката или бебето и се наложи някаква интервенция, а родилката откаже да й се направи...това вече не го разбирам наистина.
Не спорете за упойките и начина на раждане - според мен всяка майка си поддържа нейната си теза за начина на раждане и обезболяване. Имам една позната, която е преживяла тежко раждане със всички "екстри"-форцепс, епизотомия, безброй шевове и много трудно възстановяване и сега като я питам как би родила, тя без да се замисли казва, че иска пак естествено раждане.  Така че всички приказки се оказват излишни. ВАЖНОТО Е ДА СЕ РАЖДАТ ЗДРАВИ БЕБЕТА И МАЙКИТЕ ДА ПОЛУЧАВАТ НЕОБХОДИМИТЕ ГРИЖИ И ВНИМАНИЕ!!!

# 177
Veni - b на мен също доктор Кичуков ми слага спиналната упойка и като я постави и мина операцията дойде да ме види следобеда и ми вика следващия път като решиш да раждаш тук ми се обади и аз питам защо и той отговаря ЗА ДА СИ ВЗЕМА ОТПУСКА  newsm62 умряхме от смях има много чувство за хумор!

# 178
penelopi, моят съвет е да не сменяш д-р Матев - той е разкошен Simple SmileРодих при него в началото на април.Раждането ми беше много продължително и трудно, слава богу  безболезнено (благодарение на д-р Георгиев) и д-р Матев не се отдели от мен, въпреки,че родих 6 часа след като му свърши смяната.Желая ти здраво бебенце!

# 179
veni-b написала сам цените такива кавито са и невиждам нищо смешно в тях Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт