10 евъргрийна,free edition,от свекъра(свекървата) - 2

• 155 953
  • 701
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Сега да разкажа за мойто свеки. Ходила на екскурзийка жената до някакви манастири, някъде си. Прибира се превъзбудена и почва да дърдори докато ни види, опитва се да ни разкаже колко хубаво и интересно било. Започна да ни обяснява за някаква легенда, която и била разказала бабичката пазителка на манастирите. Как светът бил с формата на диск и се носел в пространството залепен на гърбовете на четири костенурки...... Crazy Crazy Crazy Почервенях и едвам се сдържах да не се разсмея с цяло гърло. Мъжът ми ме гледа странно и поглежда подозрително майка си Thinking Аз се изнизах и се пръснах от смях, защото свекито явно беше малко слънчасало. Историята дето ни я разкзваше за устройството на  света е от книгите на Тери Пратчет за Света на диска - яко фентъзи Joy Явно бабичката беше фенка на Тери Пратчет и я беше налъгала яката, или не знам откъде я беше изплагиатствала тази история, но свека се беше яко вързала и я разнасяше наляво и надясно hahaha Синът и и я пита дали бабичката не е чела Тери Пратчет, тя така Shocked Кой бил този, обяснихме и и тя милата остана много разочрована как са я метнали Mr. Green

newsm62 newsm47 newsm62

# 451
  • София
Бебо4ка, аз Тери Пратчет мноо го уважавам  Wink , но легендата за Диска е мноого преди него. Мисля,че през древността се е смятало, че светът е диск, разположен върху гърбовете на 3 слона. Дори първите географски карти са точно такива-диск, наоколо море, отдолу се загатват слоновете.  Та нищо чудно това да и е разказвала бабичката. Сега, друг е въпросът,че е станало като развален телефон-от 3 слона, та до 4 костенурки.

А пък защо свекито го е приела за вярно-ей тук, убий ма  Crazy , капитулирам!

# 452
Свекър ми: Как се казва детето?
Мъжа ми: Кристиян.
Свекър ми: Ммм...Кристиян...Аз ще си му измисля да си му казвам по-друг начин а вие си го кръщавайте както си искате...
 ooooh!
------------------
Аз и бебето спим, а свекърва ми ми праща стрлички да я набера, но аз не чувам телефона. След няколко позвънявания , тя се притеснила била и идва в къщи (мъжа ми й даде ключ когато се роди бебето та като идва да не звъни, но тя вече злопотребява Close) влиза в спланята и виждайки че спим не си отива, а ме бута като обезумяла и с треперещ глас "Добре ли сте, добре ли сте..." ooooh!
------------------
Прибира се свекърва ми от работа и тъй като живеем в един блок винаги ходи и обстойно разглеждаа колите (нашата и тяхната) дали са си в ред. Един ден мъжа ми се прибра по-рано и отиде и остави колата в един сервиз. Свеки е говорила с него и знае че си е в къщи. Прибира се тя и "О, Ужас!" нашата кола я няма пред блока! Без да се обади и пита знаем ли нещо беше тръгнала да звъни в полицията...добре, че мъжът ми в същия момент излезна до магазина и я видял да набира разплакана.... ooooh!

# 453
  • Варна
Бебо4ка, аз Тери Пратчет мноо го уважавам  Wink , но легендата за Диска е мноого преди него.
Вярно е. Тери Пратчет не съм чела, но това за диска и костенурките съм го чувала като легенда още в детска възраст.

# 454
Бебо4ка, аз Тери Пратчет мноо го уважавам  Wink , но легендата за Диска е мноого преди него.
Вярно е. Тери Пратчет не съм чела, но това за диска и костенурките съм го чувала като легенда още в детска възраст.
Аз в училище съм учила, че в древността се е смятало, че светът не е сфера, а диск и е център на вселената, но за слонове не съм чувала Wink Обаче , че света се носи из пространстовто на гърба на четири костенурки и отдолу има слон ( то при Тери Пратчет е малко наобратно де Grinning ) ме уби hahaha Joy
Мойто свеки горкото, много мързеливо Mr. Green Тя живее на осмия етаж и за да слезе до седмия ползва асансьора Joy Даже понякога чака по 10 минути асансьора, за да я извози до долния етаж Joy Joy

# 455
и от мен няколко историйки, че те са безкрай:

Живеехме заедно 1 кошмарна година.

Та ако не знаете, когато се включи фурна и пералня едновременно електромера върти повече. Но ако се пускат последователно - различно било. Навъртал по-малко.
---------------------------------------
Почти всеки път, когато й оставям малкия, което се случва веднъж в месеца за около час, не пропуска да каже че нейните деца никой не ги е гледал. Тя сама. Нищо че е живеела при родителите си и с първото е била на 16 години.
По Великден за първи път правих козунак. Тя така и не го опита като занесох. Не каза и дума, а стана вълшебен. Взе си от купешкия, защото предпочитала с мармалад. Да не пропусна - никога не е месила, защото майка й го е правила. И палачинки никога не е правила, защото сина й /мъжа ми/ се е научил преди нея и си ги е правил сам.
Като забременях за първи път й казахме като станах вече в 3 месец, за да е сигурно. Реакцията беше "ъ, вие бързате да кажете". Това беше всичко.
Сега съм в 7-мия и само повтаря - "ъ, то сега е лесно пък като се роди........ да видиш тогава каква мъка те чака." Аз отговорих само "аз го смятам за радост не за мъка, майко. Децата ми не ми тежат".

# 456
Бебо4ка, аз Тери Пратчет мноо го уважавам  Wink , но легендата за Диска е мноого преди него. Мисля,че през древността се е смятало, че светът е диск, разположен върху гърбовете на 3 слона. Дори първите географски карти са точно такива-диск, наоколо море, отдолу се загатват слоновете.  Та нищо чудно това да и е разказвала бабичката. Сега, друг е въпросът,че е станало като развален телефон-от 3 слона, та до 4 костенурки.
 А пък защо свекито го е приела за вярно-ей тук, убий ма  Crazy , капитулирам!

Последна оферта, 4 слона 261uu  261uu  261uu  261uu и 1 костенурка

Индийска е легендата и чичко Тери от там се е вдъхновил явно.   Mr. Green

# 457
  • на изток от рая
Инструктаж преди сватбата- "Ти за моя син трябва да си като майка!"
Констатация след сватбата- "Ти ми взе сина!"
Е, върнах й го, де!  Laughing

# 458
Инструктаж преди сватбата- "Ти за моя син трябва да си като майка!"
Констатация след сватбата- "Ти ми взе сина!"
Е, върнах й го, де!  Laughing
Пффф само майка ли бе.....Моята пък нещо не ме обвинява ,че съ,м й взела сина.Никога досега не е казала нищо подобно ,но това е сигурно ,защото той от 14 годишен се справя сам Whistling
Нейните бисери идват само и единствено от икономиите ,които прави.Значи пари има да си живее царски ,а 2 лв за сладолед не дава.А не са стари хора да кажеш,на по 55 /60 години са (не знам точно Laughing). Хем има пари ,хем стисната ,хем постоянно реве ,че няма кой да ги погледне...Дори с мъжа ми се шегуваме ,че никога  не би сбъркал никоя гозба на мамаН,дори и със затворени очи да му го поднасят.Винаги би познал  ястието на маминка ,защото обикновено в мусаката например ,няма половината продукти Laughing
И аз да не пропусна да спомена толкова важното изказване "То вече майка и баща нямаш,сега ние сме ти роднини..." #2gunfire
 По-тъпо от това няма .

# 459
  • на изток от рая
Данчето с трабантчето, ти ме предизвикваш, скъпа!  Laughing
Наближава първа Коледа и Нова година като семейство. Свекито седнала на масата и пита с мил гласец:
- ...(моето име), къде ще празнувате К. и Н.г.?
- Ами, майко, ще видим, ако Коледа караме при моите родители, то Нова година ще е тук. Или обратното. (бях бременна вече и хич не ми беше до заведения)
Тук следва удар с юмрук по масата:
- На теб тук ти е вече семейството, тук ще си караш празниците!
Данче?  Laughing

# 460
kakvo_puk, твоята е уникален дзвер.  ooooh!  Предполагам повече не си я нарекла "майко". 

# 461
Ох,що и моята свекърва не каже нещо такова.Бих й отговорила изключително подобаващо.Едва ли повече ще си позволи да се изкаже по подобен нагъл начин!@(№*@§№!

# 462
  • София
Ох,що и моята свекърва не каже нещо такова.Бих й отговорила изключително подобаващо.Едва ли повече ще си позволи да се изкаже по подобен нагъл начин!@(№*@§№!
би ли споделила какво би казала Simple Smile
много ми е любопитно Peace

# 463
Ами,сигурно красноречието ми и черното ми чувство за хумор ще се проявят на място,но ще е нещо директно със смисъл,че семейство си имам и при това положение ще ми е много по-хубаво да прекарвам празниците със своите хора.За свекървата това ще означава,че ще вижда още по-рядко сина си,или ще го вижда сам.Моят мъж би бил от първите.Следователно това,което ще кажа ще има още по-голям ефект .
Абе,изобщо няма да й мълча.Може ли някой си там да си позволи да каже такова нещо?"Ти семейство оттук натам нямаш"?! #Crazy Това освен,че е неуважение към мен,засвидетелства такова и към семейството ми.А как обичам някой да си позволява такива волности !

# 464
Мойта пък, (сега като се сетя и ми е смешно, но бая бях се газирала отначало) като се роди синът ми и като му говори му казва мамо това, мамо онова. Абе мамосва си го сякаш тя му е майка. Пусках го няколко пъти покрай ушите си, накрая мъжът ми я чу и побесня. Така и се накара, че още и държи влага. На въпросът защо  мамосва внукът си, отговорът е - Ама аз мислех, че и на мен ще ми казва мама #Crazy и това казано с най - невинният и изумен погледа на света, сякаш е най - нормалното нещо на света Mr. Green
От едно известно време като го види и повтаря като папагал - Баба, баба, само това му говори Thinking Идеята всъщност е на детето да му се промие мозъкът от 6 месечен и първата дума, която каже да е баба Mr. Green Аз обаче познавам свекито като петте си пръста и веднага усетих каква е целта на папагалстването, слава богу и мъжът ми се беше усетил вече, та пак и се беше скарал. На въпросът  - Защо го правиш? Отговорът - Ами искам да разбере от сега (детето е на 6 месеца), че съм му баба , пак с най - невиния тон на света hahaha

Общи условия

Активация на акаунт