10 евъргрийна,free edition,от свекъра(свекървата) - 2

• 157 477
  • 701
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Ами може би,че повече няма да се рови в кофата за боклук и да следи дали съм в цикъл или не!

# 211
  • София
Ами може би,че повече няма да се рови в кофата за боклук и да следи дали съм в цикъл или не!

Не, ти сериозно ли?

Лека бременост ти желая!  Hug И разбира, да си знаеш, сега ще почнат големите претенций на свеки! Име, пол.... и така! Да не забравите на нея да го кръстите!  Joy

# 212
  • София
Абсолютно сериозно,тя вчера се издъни самичка

# 213
Случка от преди години:
Отиваме аз, мъжа, децата и свекър ми "на село".Там спим в един хол, разгъваме диван ит.н.Питам мъжа ми :
-.....,как ще спим тая нощ?
Свекър ми се разпорежда:
- Ти при децата , а аз и....(мъжа ми) - на дивана.
Аз му казвам:
-Ама искам аз да спя до ......(мъжа си).
И той:
-Защо?
А аз се чудя какво да отговоря и казвам:
-Ми щото ми е мъж!

# 214
С предисловие, че със свеки се уважаваме и сме в добри отношения, ама на моменти, малко ме издразва.
Ето го момента.
Свеки: Разбрах, че сте идвали до града, и не минахте да ме видите.
Аз: да, ама беше 20:30, на детето му се спеше много и ходихме само до гарата, да посрещнем братовчедка ми.
Свеки: аааа ,значи имате време за гарата, а не дойдохте при мен.
Аз: Е нали вчера бяхме. Айде утре може да ходим на кафе и може да минем.
Свеки: Ако не минете, ще се обидя, а аз ще знам дали сте дошли, имам си източници.  #Crazy
На следващият ден, аз и детето, пием кафе с кумовете, сестрата на свеки се озова в кафето, след това тръгваме, сестрата , изникна пред нас, отидохме да пазаруваме в един хипермаркет, на всеки щанд засичаме сестрата....то при тия източници, как после човек да не иде на гости  #Crazy

# 215
Моята свекърва, с напредването на годинките, май ще си заслужи по-честото споменаване в тази тема. Поканила гости за именния си ден, в това число и нас със сина й. Отиваме, посреща ни, подаряваме подаръка, цветята - ъх, за кво ги купувате тия цветя, само да си давате парите Shocked. Но това как да е. И тя казва на мъжа ми: Хайде, мама, да отидем да платим въглищата с тебе, пък те тук ще се оправят. ooooh! Половин час ги нямаше, а гостите си чакааат.
Нито имам аз празник, нито съм отишла да й слугувам за нейния.

# 216
Моята си поръчала три костюма на шивачката, напробвала се там и като дошло време за плащане звъннала на мъжа ми -" Ела, майка, тука до шивачката да ме вземеш, ем да платиш на жената,че аз толкова пари откъде, пък няма само жена ти да се докарва..."  #Crazy
Joy Joy Joyоле разби ме
Е- моята пък трябваше да я карам да си купи все пак нещо за обличне в деня преди сватбата Shocked Женат вика- чакй да видим щ еима ли сватба или не ooooh! (свекър ми наистина беше в болница  месец преди събитието, ама пък такова пълно неглижиране от тяхна страна  по повод сватбата на сина й.... Close ( уточнявам че отдавна го врънкат да се жени, че влизал в години Joy  беше на 34 към датата на сватбата И в тази връзка за годините, едно от най-големите притеснения на моята свеки е, че аз като  по-  млада да не реша в един момент че   не ми подхожда сина й на възрастта Joy).

# 217
  • София
А моята е такъв егоцентирк и нарцис,че си е сложила портрет на нея самата на младини над спалнята,черно бяла снимка с доста внушителни размери:crazy:

# 218
Е, тя и моята си има такъв портрет, ама то това да въздиша колко хубава е била на младини Wink

# 219
Момичета, момичета колко се смях, аз мислех, че моята свеки е Куку, но вашите са върхът просто Laughing
Моята един ден ми казва: Мечтата ми е да живея в съседен апартамент на вашия, да си имам една стаичка с баня и врата към вашия апартамент да си седя при вас и да си идвам когато си искам и въобще да съм си с вас през цялото време........ Crazy Crazy
И това придружено с едно подскачане и една еуфория как ще се случи наистина.
Друг любим момент ми е, как аз си говоря със сина и и  тя идва и започва да се меси в разговора и да отговаря вместо него. Да любопитства за кой говорим и да се  бута и тя в разговора. И най - вече не се научи да говори в ед. число за себе си. Винаги казва Ние, визирайки аз, мъжа ми и тя. Нали все пак ще идва да живее в съседен апартамент с вратичка към нашия и сме едно семейство с нея, та затова сме НИЕ hahaha

# 220
Ухаа, момента с портретите го има и при нас!  Mr. Green
Нарисувал я някой на 15-16 год. и тя го закичила на стената в хола си - до картина с Мона Лиза...  Rolling Eyes
Портретът обаче е много добър - както и днес, и тогава на нищо не е приличала - по-намусено и нелицеприятно създание не съм виждала!  Confused
Въобще при нея има пълна хармония между външност и характер - не можеш да се объркаш!  hahaha

# 221
Като стана въпрос за портрети:
Майка ми почина на 57 години и естествено сложихме на гроба снимка от тези тодини. Баща ми обаче, си направил снимка от тези порцелановите за паметниците, да му я сложа , когато умре. Дотук добре - само че, тази снимка е от времето, когато е бил на 30-тина години/щото много си я харесвал/ - сега е на 77.  Казвам му , че ще стои там като син на майка ми - той обаче инат - ако аз не искам, щял да накара други хора да му я сложат...
 smile3511

# 222
Казвам му , че ще стои там като син на майка ми - той обаче инат - ако аз не искам, щял да накара други хора да му я сложат...
 smile3511

Е, какво сега, според теб няма ли право човекът да реши каква да е снимката на гроба му?  Confused
Вместо да се тръшкаш, вземи намери подходяща снимка на майка си, щом толкова те притеснява разликата. Ако жената можеше да изрази желанието си, едва ли щеше да иска да ѝ слагате бабешка снимка.

# 223
Казвам му , че ще стои там като син на майка ми - той обаче инат - ако аз не искам, щял да накара други хора да му я сложат...
 smile3511

Е, какво сега, според теб няма ли право човекът да реши каква да е снимката на гроба му?  Confused
Вместо да се тръшкаш, вземи намери подходяща снимка на майка си, щом толкова те притеснява разликата. Ако жената можеше да изрази желанието си, едва ли щеше да иска да ѝ слагате бабешка снимка.

Как Сийка ми взе думите от устата. Явно човека не е бил съгласен да слагате на майка ти такава снимка и е решил да ви каже каква би искал.

# 224
  • Варна
Страшни образи си имате!
Моето свеки е мила душица, чак някой път ме вдивява как пък веднъж не си отстоя позицията /която сигурно има, но телепатията не я владеем/. За сметка на това свекър ми си е темерут от класа- (по мое мнение), тя жена му го гледа в очите като господ бог и не смее да седне на масата, че я телефона ще му потрябва, че после и тефтера с телефоните, че после и очилата и така нататък. Живота си е техен, да си го живеят както го разбират, но без да ми се натрапват.
Ето ви една случка, която ми е обица за цял живот:
Дълго време се гаджосваме с мъж ми- годините тежки, но се наканихме събрахме се да живеем заедно, година- две по- късно се оженихме. През всичкото време свекър ми не спря да мрънка: "Ай де бе, кога ще ставам дядо, приятелите ми по няколко внуци имат, аз си нямам".... и други от сорта, без да пропуска да го спомене важния въпрос на всяко наше виждане. Имайте предвид, че гарсониерата в която съжителствахме по това време бе в съседен на техния блок- виждахме се честичко.
Дойде бленувания момент, аз бременна, приготвяме се за бебе. Нямахме още спалня- спяхме на земята върху всички родопски одеяла, които бяха ни подарили за сватбата /7бр./ + тъничко дунапренено дюшече- така всъщност вече 2ра година. Времената бяха доста тежки, не можехме да си позволим да си купим спалня, гардероб и прочие, а и мястото малко- решаваме мъжът ми купува плоскости- преквалифицира се и почваме да си правим сами спалнята с гардероб и шкафове по мястото което имахме. Той междувременно си ходи на работа и вечер като се прибере (задължително след 19 часа) започва семейното производство. Аз пък вече доста бременна продължавам да практикувам ставане и лягане на земя и вечер да се отдавам на ароматите на лепилото от кантовете за плоскостите които аз залепях с ютия.
Така една вечер бяхме на гости на свекървини и все пак вече ние искаме да обсъждаме приготовленията за бъдещия отрок, но уви. Свекър ми си има любимо хоби и се оказва, че то трябва да е центърът за разговори с мъжа ми и това да обсъждаме къде спим ние и какво трябва да се приготвя за бъдещия "уж много желан" внук не е на първо място. Търпях до известно време и не издържах- обърнах разговора на тема бебе, ама какъв беше шока когато свекър ми заяви, че нашите проблеми не го интересуват, важно било как ще го кръстим.
Реших, че сега е момента да му покажа, че традициите не са това което бяха и изтърсих, че няма да го кръстим на него. (малий колко съм зла- аз съм зодия скорпион).....
Родих, записахме сина с име което двамата с мъжа ми избрахме и идва денят на изписването.
Дойдоха моите родители и близки, а от страна на мъжа ми- само майка му и сестра му. Не обърна никой внимание на липсата- не това беше важно в момента.
В крайна сметка свекър ми видя първия си внук близо 2 месеца по- късно, след като му го занесохме у тях и нямаше как да избяга. Демонстрираше колко е обиден.
Сега брои колко пъти го водим у тях и колко пъти в майкини- статистиката го влече. Привързан е към него по негов си начин, но не спира да натяква (отново на всяко събиране), че не е с неговото име- дали то прави човека?!?

Извинявайте за дългия пост. Но минаха години, а още ми тежи, пък не съм идиот да го разкажа на сина си- той си обича всичките баби и дядовци.

Общи условия

Активация на акаунт