Инсулт- сблъскване с тази болест. Моля споделете

• 243 986
  • 767
  •   1
Отговори
# 585
Може. Обадете се на Бърза помощ.
Настоявайте да я вземат.
Накарайте я да изплези език. Затрудняват се и бавно го прибират, ако успеят.

# 586
  • Бургас
Можели да е някакъв инсулт и да не е обхванал лявата или дясната ръка крак лице.
Може. Като чета е много вероятно да е това. Майка ми беше така. Нека я прегледат и й направят скенер.

# 587
Много ви благодаря незнам как ще станат тези прегледи като тя е много тежка и немога да я закараам на лекар. Ако викна линеика тя пак трябва да стане и да излезне от стаята защото нито стол нито носилка мога да вкарам и изкарам от стаята

# 588
Защо да не може да се вкара стол в стаята? Каква е тази врата?
Баща ми беше парализиран на легло. Живеем на последен етаж. От врата на врата събрахме мъже, за да го свалят до първия етаж-  7 етажа с одеало. Количката на бърза помощ не влизаше в асансьора. Отделно че и той скован, не можеше да се сгъне хубаво.
Частна линейка с шофьор го е водила, като неговия стол се събираше в асансьора, вкарваме количката, викаме от първия етаж и го поемат после с количка. За градски превоз с линейка, цените бяха нормални при нас- 15 лв. Не на километър, а в рамките на града. И включва и извеждането на пациента от дома. Не да чакат долу. И линейка платена на болницата го е прибирала, пак за същите пари.
Трудно е, но ще стане.
Най-малкото да дойде да я види невролог.  Ако каже, че е за болница, макар и те да гадаят по поглед и кръвно, то ще намерите начин да я изкарате и транспортирате.
Вярно че едно време не ги мърдаха от вкъщи възрастните, като направят инсулт, но идваха доктори постоянно, назначаваха им лечение, следяха ги.

Последна редакция: пт, 10 яну 2020, 17:08 от Merelenda

# 589
Тойбе коридор и завоя е труден дядоми мъжа и като почина беше в другата къща защото ковчега нямаше после как да се изкара дори и през прозореца по тесен е. Има и един праг пред неината стая. Сложничко си е . Аз съм в малак град и такава линейка ни струва 300 400 500 лв
. Държавните линейки възрастни лекари немогат да вдигат тежко и шофьорите също пък и те сами няма как. И да я прегледат да искат да я вземат пак трябва да търся хора, ще ги намеря ама 120 кг, отпуснато тегло незнам колко трябва да са. Аз съм бременна няма как да помогна. Незнам какво да я правя.

# 590
Разбирам те.
Ако можеш говори с личния ѝ лекар, предполагам че има такъв, да те насочи към невролог. Или направо отиди при невролог и говори с него за домашно посещение. Взимат някой лев отгоре. Даже се намират такива, които посещават срещу направление и без пари, а някои си искат директно 30-50 лв. Тук зависи от човека. Казвам го, защото татко докато беше на легло са идвали и невролог, съдов хирург, кардиолог, уролог и какъвто доктор ни е трябвал, без да са упоменали, че извършват домашни посещения. Просто трябва да се говори лично с тях. Съдовия хирург дойде с доплер, провери съдовете. Взе 50 лв, коригира лекарствата и изписа и други. Просто трябва доктор да я види, за да знаете какво се случва.

# 591
Благофаря ти ще търса този вариант по удобен ще е за нея и за насжразбира се.

# 592
Здравейте, и моето майче на 7 01 направи инсулт и инфаркт днес казаха, че инфаркт е овладян, но остава тежкия инсулт. Боли ужасно боли. Вярвам, че пак ще си я гушкам. На изкуствено дишане е, за да не се мъчел организма, в кома в която съм сигурна че ме чува когато и говоря отваря очи и ме търси днес мърда ше само очите при затворено състояние. Моля се утре за по добро състояние. Стискайте палци.

# 593
Кураж и много сили!

# 594
Благодаря дай Боже да издържи и да бъде силна

Някой да ми каже ефикасен крем за рани от тези като се залежи човек

Последна редакция: ср, 15 яну 2020, 12:00 от AnMary

# 595
Вижте на предната страница. Споделих в мнение #578
Иначе, за дълбоки рани - вишневска маз. Слага се на марли (не обилно, а на широко поле се намазва) и се залепва копринена лепенка отгоре. Ако раните са кървящи, марлите се сменят сутрин и вечер. Ако не са обаче, по-добре е да стоят по-дълго, като при измиване на тялото да се заобикалят (това за лежащо болен, който не може да се превозва до банята с количка за душ, а се мие в леглото).
За загниваща черна кожа, при която все още няма образували се рани, може мазилото на Елена, за което писах на предната страница (Елена твърди, че и за дълбоки рани става), може пак Вишневска маз (на мазило, не течната), може крем с Невен от аптеката, като упоменете за какво ви трябва. Имаше едно Родопско чудо май се казваше, пак за декубитални рани (в аптеите ще ви препоръчат), също върши работа. Може и Спасатель за декубитални рани. На опаковката има едно бебенце на картинка (в случай че питат кой Спасатель ви трябва, че са различни).

Отделно продават специални лепенки и превръзки за декубитални рани. Скъпи са. Ползвали сме доста в началото,, докато се ориентираме какво да правим, но при нас ефект нямаше от тях. С другите мазила страбилизирахме нещата. Ползвайте копринен лейкопласт, когато залепвате превръзките, за да не прави рани от стандартния, който не е дишащ и трудно се отлепва от кожата.

# 596
Мама днес си отвори очите когато и говорех, миличката ми и сълзичка имаше. Дай Боже да се оправи. Толкова боли да не мога да помогна.

# 597
11 ден, мама снощи прокървула през ануса казаха, че от инжкцийте за разреждане било нормално някъде да избие има ли и други такива случаи. Продължава да си отваря очите когато и говоря мърда ръка крак само от дясно.

# 598
По принцип медикаментите за разреждане на кръвта може да доведат до кървене и си го пише, но са взели мерки предполагам. Следят им уж показателите, за да им коригират дозите на лекарствата, дори когато не са лежащо болни с пресен инсулт.

# 599
Здравейте, искаха да подпиша, че съм съгаса да и сложат през вратлето дупчицажиботжъам да диша понеже много вече стояла с апарат. Дано и с това се преборим трябва да се научи да диша

Общи условия

Активация на акаунт