БЕБЕТА ЮНИ 34 :D

• 12 909
  • 303
  •   1
Отговори
# 135
Забравих да кажа за болничния на Миша. Моят също ми го издадоха на следващия ден, с дата от следващия ден, но на самия болничен пише, че започва от предишния ден. Т.е. не е проблем това  Peace

Да, и при мен беше точно така. Сега следва голямото чакане, кога ще ги изплатят тези големи пари Joy.

Аз вчера доста се поозорих, ама поне свършихме с ремонта на спалнята и мога да спа по-спокойно Tired.

За кошарката, след дълго умуване и ние решихме да е сгъваема. Едно, че нямаме много място и второ, че дървените, които се продават готови и те толкова са дървени (ПДЧ). Нищо не е както едно време за съжаление. Ако искаш мебели от дърво и всичко да ти е естествено, трябва да имаш доста здрави джобове. Нашата спалня на третата година сдаде багажа и сега мъжът ми сам я прави (поне да сме сигурни за качеството bowuu).

Пък за количката, голям проблем. Кангаруу-то наистина изглеждат стабилни колички, ма пусто много тежат. Чиполиното и те не са много по-леки, пък и моделите не ми харесват. На Джордани гледахме една, лятна, ама с покривалце за крачетата и дъждобран и има напълно легнало положение - не е скъпа, ама пък цветовете много светли... Голяма чуденка. Накрая май ще вземем Джорданито - 200 лв е все пак, пък като порастне бебешонката ще мислим за варианти за летни - те поне са по-лекички и можеш и по-реномирана марка да си избереш.

Аз отивам да се къпя и да пускам перални. Пък следобед може и да се поразходя да допълня багажа за болницата. Срамота, в девети месец съм, а съм до под кривата круша Embarassed.

Приятен ден Hug

# 136
ксениа, малко съм се изложила (ето затова не трябва да ми дават да карам кола, греша с 20см  Crazy ), 140/70 било на таня леглото, вчера го мерих Simple Smile тя сега е 104-105см висока и си е съвсем ок вътре, не й е тясно  Wink

дари, за къпането - мисля, че не е чак задължително да се къпят всеки ден Simple Smile аз къпах таня всеки ден до 2г почти, но по съвсем други причини, може би единствената свързана с хигиена е това, че в началото много бързо растат и колкото нови клетки образуват, толкова и отделят мъртви и .. де да знам, гризеше ме нещо Simple Smile не съм слагала обаче шампоани и сапуни всеки ден, просто ей така, една вода да я облее
иначе я къпех основно, защото водата е чудесна за сетивата, при бебетата сетивните възприятия са много силни и им действа добре да цапуркат и също и заради вечерния ритуал (като част от преминаването към спане по цяла нощ - в смисъл къпане, пижама, манджа и си знае, че сега идва нощ и се спи до сутринта Simple Smile )
за кръвното - точно от вчера започнах да вдигам, обаждах се на лекарката, при която ще раждам и утре ще пускам един куп изследвания Sad и както е тръгнало ще замина рано-рано за софия да си полежа пак в майчин дом SadSadSad
стискам палци при тебе нещата да са наред!!!

катенце - мисля, че са на галеник ампулите  Rolling Eyes.. но тези дни ще получа повече инфо и ще дам Wink

мег_х - наистина голяма мома, браво Simple Smile аз още не знам нашия бебок колко е голям, дано да разберем днес.. таня се роди 2700, да видим тоя път до колко ще докарам Simple Smile

ганева - честито за хубавите новини от твоята консултация Wink а с квадратурата на всекидневната направо ме обнадежди, чудесно  Hug и нашата ще е там някъде 29-30-31, значи има шанс да стане хубавка Wink

самата аз съм още супер нова в темата, но и аз посрещна мони с добре дошла Simple Smile

за сгъваемите легла само да кажа нещо - много са удобни, ако семейството повече пътува, защото където и да иде - детето си спи в собственото легло и му е по-познато и е по-спокойно Wink

MiRa_55  - и аз също понякога се будя посред нощ от киселини, а определено не съм яла  Blush и докато не стана да се разходя да ми се върнат стомашните сокове пак в стомаха, не минава Sad
като стана дума и за колички - ще си карам със старата  Confused чиполино бевърли.. много исках нова, но няма да ме огрее  Confused тя поне е запазена, даже е със сменени гуми, защото оригиналните ги изтърках от обикаляне още когато таня беше на 5-6 месеца  Crazy Simple Smile

мерилу - усещам подобно пулсиране, когато бебето хълца, може би и при теб за това става въпрос Simple Smile

миша - понеже моят болничен започна вчера, се обадих на моята лекарка да не забравят да ми го пуснат, а в офиса ще си го занеса след около две седмици
от счетоводството се разбрахме, че щом е с майска дата, мога да го занеса до края на май
така че предполагам не е проблем, ако не си го вземеш точно същия ден

марвеле - прането с бебешки прахове се препоръчва доколкото знам основно, за да не се обриват бебетата, че им излизат пъпки от какво ли не... таня например се обриваше по бузките даже и ако я целувах малко повече, какво остава ако изперях с нещо за "възрастни" Simple Smile моите одеялца са от различни материи, всички са прани на 30 градуса с бебешки прах, нямат топченца или разни такива екстри след прането, мисля, че става и със сано...  Rolling Eyes

# 137
  • И аз не знам къде...
По въпроса с къпането се включвам.Съвсем нормално е да се къпе детето всеки ден,вие на колко дни се къпете??!!

Е, зимата надали някой се къпе всеки ден! Не броя измиването или душа за 2 минути. А бебчетата се мията след всяко ако (няма начин) и за капак вечерта отново шампоан и сапун. Аз за това писах и становището на дерматолог. Според него така се развиват дерматитите. От ежедневна употреба на препарати.

# 138
Привет моми4ета и от мен Hug
Да се запи6а и аз за хълцането ,верно и при мен е така усе6та се като пулсиране по4ти всеки ден  Simple Smile
За легълца си говорите аз бях пислала някъде по напред в темите,4е ние 6те сме с лЮлка в на4алото пак за легтлце живот и здраве после 6те мислим newsm78
Незнам за6то ама не6то се 4увстам много уморена newsm78 и пулса ми е много у4естен,имали някоя мама която се 4увства така
MeryLu,радвам се 4е изследванията ти са ок и с бебенце вси4ко е наред,не се притеснявай,о6те малко остана  Hug хайде и после да се похвали6 какво си купила
Добре до6ли на новите мами  Hug
MiRa_55,ти каква коли4ка си харесала?
Вери хайде дано вси4ко да е ок и да каже6 как е минала консултацията  bouquet
Лек ден и много усмивки моми4ета  bouquet

# 139
По въпроса с къпането се включвам.Съвсем нормално е да се къпе детето всеки ден,вие на колко дни се къпете??!!

Е, зимата надали някой се къпе всеки ден! Не броя измиването или душа за 2 минути. А бебчетата се мията след всяко ако (няма начин) и за капак вечерта отново шампоан и сапун. Аз за това писах и становището на дерматолог. Според него така се развиват дерматитите. От ежедневна употреба на препарати.

Не от личен опит, ама и аз така съм чувала Peace

# 140
  • по света

И зимата и лятото който се къпе се къпе...За сега никой в семейството ми няма дерматит.Чувала съм че зависи от ползваните продукти  Hug

# 141
И пак във връзка с къпането:

ПОКАНА ЗА ВАРНЕНКИ: Лекция на сп. "9 Месеца"

Варна
15. 05. 2008 г. – 09.30 ч. в ресторант Гозила (бул. “Мария Луиза” 37 А) – Елена Василева, акушерка, Училище за бъдещи майки “МА-МА”, София ще представи темата “Къпане и обличане на бебето.”

Има ли желаещи?

# 142
... Та не съм я къпала всеки ден. Педиатри рядко слушах след като ме прецакаха с кърменето.
Абсолютнно съм съгласна с теб, но ако го кажеш на някой педиатър направо ще те обяви за еретик  Crazy! То и на някоя баба да го кажеш пак ще е така!

Айде и аз да се включа за къпането Simple Smile Любимо ми е да се "дракам" с бабите и лелите за къпането... Ми не знам защо (и аз като Дари) в нашта мила родина къпането на бебето се превръща в основен препъни камък и основна грижа и трудност и тн и тн... Голямото важно! Едно къпане!
На училището на Еврофутбол ни говореха за някакъв тънък филм/слой мазнинка, която предпазва бебата от бактерии, и която се отделя от много фини жлези... та хем трябвало да се почиства редовно, хем пък не трябвало да се прекалява с миенето и сапуните, да не се "изстърже" този слой  newsm78 За себе си стигнах до това решение - ще си го чипкам с бистра водичка, пък на два-три дни ще го къпя истински с препарат. Някой път може и на чешмата да го оплакна като се е омазал  Mr. Green

Колко е хубаво да се прибереш у дома!!!  Hug Сега ще наваксвам с четенето!
За свекитата какво да ви разкажа... Ми с две думи - Показах си рогата  Mr. Green Да свикват от сега какво съм "чудо" (думи на мъжа ми)

Хайде поздрави!

А, нещо... много съм доволна че el_vi се завърна! бях я запомнила от началото, и се притесних леко като залипсва с месеци... Хайде по-честичко се отчитай при нас Simple Smile

# 143
Здравейте бебеланки,

За малко да поведа в списъка с родилките ,но  Praynig за сега се разминавам...имам си разкритие и родови контракций / побърках го мъжо ама да види на мен кво ми е/ ,но плацентата още не е зряла и ще опитаме да задържим бебка колкото може повече. За капак сменях наблюдаващ лекар в последния момента и ми сервираха ,че бебето е едва около 2 кг , а всички / дори и Марков каза че в 31 седмица е 1600 и върви едро/ казваха че ще е голямо...лъжци Outta Joint.

Сега не ми дават изобщо да ставам и ме тъпчат с лекарства ...
Давайте схеми за бързо напълняване защото аз до сега ядях като слон и се учудих ,че само 8-9 кг съм качила....искам бебка да порастне още мъничко.

bouquet

# 144
Здравейте !!!
Вчера бях на преглед. Нашият господин расте с пална скорост /да си ни е жив и здрав/- док каза , че в момента сме 3,300кг. и отговаряме на 39 седмица, а аз вчера влязох в 37-ма. На 21-и съм на преглед/надявам се да удържа до тогава  Simple Smile/ и тогава ще определим дата за секцио, която ще бъде  2-3 дни след товал
Исрено се надявам всичко да е наред до тогава и да нямя изненади Shocked
Приятен ден на всички!

# 145
  • варна
 Мушорон, щом е малко бебето, нека да почака още. Бебетата нарастват най-много от белтъчините. Така че хапвай си месо, яйца и млечни продукти. Heart Eyes

# 146
mu6оron и eva, айде още малко остана! Пожелавам ви търпение да изкарате още поне десетина дни!  Peace
Лелееее, ми то една от нас като роди, и от там насетне ще стане една... бебета бебета... дет се вика На никой няма да му се размине  Joy

Аз не мога да не споделя каква покупка направих за следващата пролет:

Татко и малчо ще се разхождат с еднакви якенца Simple Smile  Намерих същото миниатюрно якенце за детенцето каквото татко му си купи преди два месеца...
(други разни парцалки за бебата сложих в албума)

Искам да благодаря на Dari75 за хубавата разходка в Стара Загора!
И още сто неща исках, ама ги забравих! Ще се постарая да не досаждам много днес  Whistling

# 147
Абе, къде е батко, а КАКА МАЯ??? Някой има ли инфо? Един ден я няма и ми липсва вече!  Joy

А за срещичката, кажете утре дали ви се излиза или чаааааак за събота да оставим?

# 148
Здравейте!
И аз днес бях на консултация, но само при акушер,стандартните измервания и всичко е наред, вече +17 кг.,и акушерката ми препоръча да си обтривам леко гърдите с влажна кърпа, а зърната леко да издърпвам около 5-6 пъти на ден (защото са ми вдлъбнати). На вас казвали ли са ви подобно нещо? Онзи ден бях на нефролог и така ме изплаши и чак ми се кара,че съм имала хидронефроза и камъни в бъбрека,та много се бях притеснила,но ме успокоиха -получавало се, когато бебето ти притиска бъбрека и след раждането може изобщо да отпадне този проблем(хидронефрозата).В понеделник отивам при док. и дано вече да ми каже пола на бебо(улавям се на няколко пъти, че му говоря в мъжки род)
Мери-лу и аз се бях притеснила за тези ритмични побутвания (или пулсирания),но мъж ми веднага установи, че това е хълцане newsm78
За леглата- ние сме се спряли на кошара (ПДЧ) нещо подобно на лъки или теди:  http://www.bertoni-bg.com/2.php#
а за количка избирам м/у кангаро виктория, даяна или чиполино пуки.
mu6oron не бързай рано ти е! Naughty Стискаме палци да е всичко наред!
eva_eva_eva успех, сигурна съм, че ще удържиш до тогава и всичко ще бъде ок.
Добредошли на новите мами и Hug за всички

# 149
  • И аз не знам къде...
Вече имам и врата на банята и тоалетната  Peace! Е, не се заключва, щото нещо пак не са доизкусурили и утре пак ще идват  #2gunfire, ама има врата  Joy! Направо каталясах от чистене Tired! То за една плъзгаща врата разкъртиха пак цялата къща  #Cussing out! А този ситен прах дето се сипе при къртене е най-ужасната мръсотия. Прониква навсякъде. От 11 ч. сутринта чистя и вече влизам да се къпя. Ама много ми е трудно вече с чистенето  Blush!

offioly, купили плочките?

Общи условия

Активация на акаунт