76та Немска - "Сигнално жълта" - тема

• 14 387
  • 304
  •   1
Отговори
# 30
има много тъпи предавания, последно като пуснах БГ ТВ zа 5 мин чух от водещия репликата "Вие муzикантка ли сте или актьорка" .... и това ми спести повече zалитания по БГ ТВ zа дълго време напред.
Ще си го сложа за лична титла.  Joy
Деси, ти още ли не си се юрнала по разходки. Аз след малко залягам на двора разголена... Laughing
Да уточним за детските - третото дете включително взема по 154 евро. Чак от 4 нататък се вдига ха 178 (май толкова беше). Така че ако решите да раждате - смисъл има след 4тото.
Сърфи, кво се чудиш? Моята приятелка има 4 броя - голямата е на 8, следват момчета на 6 и 4 и момиченце на 2. Всичките са секцио заради малката разлика.

# 31
  • Germany
Да се изкажа преди да съм тръгнала по улиците пак  Laughing Laughing

А как контролират толкова много деца? Защото контрола над децата не е никак за подценяване  Naughty Естествено има случаи, когато и с едно дете няма контрол, но въпросът ми е принципен  Peace

bouquet

# 32
Вечке, далаверата не идвала от 24 евро детски в повече, а от всички облекчения взети заедно + това, че децата ползват доста неща взаимно и ако с първото ти се налагало да купуваш всичко, то с всяко следващо закупуването на нови придобивки намалява и т.н. Един вид 5тото дете (примерно) е доста по-евтино от първото, ама дали е така не знам Laughing

Миналата седмица бяхме на един детски празник в Щутгарт, хубаво обаче лудницата пълна, ние двама възрастни едва успяваме да овардим едно дете и да го пробутаме през тълпите. Бяхме седнали на една маса, където децата можеха да рисуват собственоръчно шапки и неволно се заслушвам в разговора на една жена с бетройерката- помоли я да направи нещо, че да може и десетте деца да се вредят да си нарисуват шапки. Тя я пита "те роднини ли са или групичка приятелчета", а майката отговаря- "не всички са гешвистер" #Crazy Малее, аз се вцепених, представих си моя стрес в навалицата умножен по 10 Simple Smile Направо им се възхищавам на организацията на такива хора....

# 33
А как контролират толкова много деца? Защото контрола над децата не е никак за подценяване  Naughty Естествено има случаи, когато и с едно дете няма контрол, но въпросът ми е принципен  Peace

bouquet

със шнули, кекс и гуми берхен, може и с помес и zдраво върzано в количката до пределна въzраст.

# 34

bouquet

със шнули, кекс и гуми берхен, може и с помес и zдраво върzано в количката до пределна въzраст.
Жабче, това не е решение, ама никакво.
Като опитна по тълпите все още с две - идва един момент, в който те сами почват да се контролират, колккото и неконтролируеми да изглеждат. Сами ни търсят, гледат да не ни губят от поглед и като ни виждат някъде между хората са спокойни. В момента, в който им изчезнем от полезрението се чува индиански боен вик. Ако не се чуе - значи се забавляват някъде тихо и кротко. Досега не ми се е случвало да ги губя, въпреки че ходим доста често из тълпи и тичат напред-назад.

# 35
Еее, стига де, хора, иzкарахте многодетните беzотговорни, че и на децата натъкнахте биберони и гумени мечета. Има си хора, които могат. Аz много се радвам на големи семейства, но си zнам въzможностите и не се наемам с това приключение.
Между другото, от три деца нататък си струва във Франция, zащото те освобождават от данъците (айнкомменсщойер).
Албена ме сраzи. Но да си zнаете, че не малко младежки се раzхождат точно потоzи начин тук, че и zвучат така.

# 36
аz не съм натъкнала биберони , просто много рядко виждам дете беz шнули в устата, което не гриzе "кекс" в момента ...

# 37
И аз мисля като Сердика. Има явно жени, които са родени цял живот да отглеждат деца и това им носи щастие. Аз ще си остана с едно и ми е много добре така. И поради това, че самата аз не се виждам като многодетна майка, изпитвам кротко възхищение към тези, които могат.
Пиша в един френски форум за майки отвреме навреме. Ами там всичките са с по 3 деца и повече. Ако си само с две те считат за малодетен и постоянно те питат за кога е следващото. Не съм и подозирала, че има някои, на които хобито им е да се размножават. Ето затова светът е пъстър Simple Smile

Незнам какво ме обхвана напоследък, даже не смея да ви споделя. Понеже нали знаете колко "прекрасно" си изкарахме в Бг. миналата година, та тази години няма да се ходи там, което ще е за първи път. И в мен започна да бушува една носталгия, ужас! И то дори не става дума за лятна ваканция с дете + мъж, ами за сега, пролетта в Бг. и аз сама. Една седмица ще ми се отрази добре си мисля. Но това е научна фантастика, напълно невъзможно е сега.

# 38
" И още няколко месеца и ще си играят едно с друго и е веселба.

ти недей да лежиш на таzи кълка, нужни са години  Mr. Green моите в момента иzдържат точно 5 минути преди да се скарат zа някоя играчка и това го правят целодневно, имам остър дефицит от спокойствие, zапочнах да чувам тишината.
За големите семейства не сте прави, не става въпрос zа пари, а zа традиция, въzпитание, въzгледи. Не zабравяйте, че живеем в държава, в която аборта zа много семейства е табу. Много двойки не искат и да zнаят zа контрацептиви, а и ако си иzрастнал в многодетно семейство, съвсем естествено е и ти да си направиш такова.

# 39
мерхаба. аз искам 5 деца. обаче щото съм хитра, ще си взема Mr. Greenи следващите ще са на минимум 3. сега, като си ходим до бг подавам документи.
имам приятелка с 3. в бг. искаше още, ама мъжът и и спря кранчето Mr. Greenсега са с още едно, щото щерка и на 17 си хвана гадже на 16 и го прибраха да живее у тях. сега е на 22. абсолютна лудница, имат и 4 кучета, 2 заека, костенурки, рибки и папагал. живеят в 150 квадрата жилище, което определено им е малко. завиждам им, голям купон е.
имам друга приятелка тук с 4. и там е голям кеф, ама живеят на село. замисля се за 5 то.
интересното е, че момичетата и от двете семейства в никакъв случай не искат деца. е, още са малки и млади, ама са определено гешедигт и искат ако ще имат - малки семейства.

крокодилена жабо, доколкото разбрах има еквивалент на цитросепта в австрия. инак поръчка оt бг.
мисти, кат вземем возило и ако тръгнем към края на май - идвай с нас. място за спане в сф има колкото щеш. после отиваме до морето. ако ще си за седмица, може да се върнеш с рейса. бързо и удобно е. помисли си над предложението. и върху него.

Последна редакция: ср, 07 май 2008, 15:42 от matakosmata

# 40
Мисти, хи4 да не ти е м/4но zа БГ  Naughty Тук валиииии, стуууууд, ужас  Stop

# 41
Ааа, Татяна, при вас може и да вали, при нас грее слънце и е топло Laughing

# 42
Ааа, Татяна, при вас може и да вали, при нас грее слънце и е топло Laughing

И тук беШе така до обяд, от тогава...апокалипсис  Crazy

# 43
aloha,

като сме на тема Албена в. пак, да питам - а Венета Райкова как ви се струва? За тия дето не я знаят - тя подаряваше силиконови цици на разни девици. Rolling Eyes

# 44
Заваля.

Общи условия

Активация на акаунт