Машина за хляб - 10 част

  • 77 530
  • 827
  •   1
Отговори
# 180
  • тук
  • Мнения: 510
tzotzi, чакаме снимки Simple Smile

# 181
  • София
  • Мнения: 8 492
Много вкусен стана, не очаквах да е толкова добре Simple Smile Снимах го ама не се справям добре с апарата , но все пак ето го:

 smile3501 Бравооооооо, само така Натали, давай смело и помни ми думата след 3 - 4 ползване вече ще си познаваш и машинката, а след 10-15 ще почнеш даже и да експериментираш.

Те така Пина, Мама Цоцолата, Лебедунчо и Как`Сийка станааа майсторки.

# 182
  • В града на тепетата
  • Мнения: 248
Joop, страхотни рогчета. Peace
Аз сега се чудя от виенските кифли ли да почна, от рогчетата ли, а ми се щеше и италианския хляб да направя  Rolling Eyes newsm78

# 183
  • Мнения: 125
Благодаря на всички за признанието, но всъщност овациите трябва да са за Пина - без нейната рецепта щях да ям рогчета на кукуво лято. А пък малката днес яде едно и вика : Мамо, това е купено! - А бе как ще е купено бе чедо, нали ти ги прави ? - Не, другите може, ама това дето го ям е купено! Grinning
От това по- яко признание - здраве му кажи .
А относно месенето - аз си пльоснах всичко в хлебарката, на месене без втасване. После само навивахме на ръка . Днес ще правим и кифли с шоколад.
Ужас - килцата !!!!

# 184
  • Мнения: 812
Ъъъ... newsm78 да питам pina ...в рецептата за рогчетата никъде не виждам течност някаква. Само яйцата и мазнината ще поемат ли 1 кг. брашно Thinking

Последна редакция: сб, 10 май 2008, 14:07 от Lebeduna

# 185
Здравейте на всички ! Темата не спирам да я чета и винаги откривам нови и нови неща -съвети, опити.
Може ли само да кажа- когато пишете какво сте месили, пекти, бъркали - нека да не е 2,3 или 5 програма - а колко време е или какво пише за тази програма. Машинките ни са различни. Така, аз например, ще се ориентирам по-добре .
Благодарности на всички тук, на новите "машинки"- за въпросите си, на вече майсторките - за всеотдайните им съвети.
Така вече правя много повече неща .

# 186
  • Мнения: 812
...

Последна редакция: сб, 10 май 2008, 14:08 от Lebeduna

# 187
  • Мнения: 125
Лебедунке може ли аз да ти отговоря ? И аз се зачудих същото, но рецептата е перфектна, всичко си е ок. Мазнината + яйцата са напълно достатъчни. Аз направих 1/2 доза, но не е много, можеш спокойно да си забъркаш цялата.

# 188
  • Мнения: 28 646
Те така Пина, Мама Цоцолата, Лебедунчо и Как`Сийка станааа майсторки.

Благодаря, дядо хаджи, ама не съм майстор още. Малко чираче съм аз, новобранче.  Laughing
Бързо, да бягам, че ме е страх вече да влизам в тази тема - кой знае каква вкуснотия ще ми скокне насреща! Не се спряха, бе! Дай на една жена брашно в ръцете и ѝ гледай сеира!  ooooh!  Crossing Arms

# 189
  • Мнения: 11 743
Аз като съм месила това тесто слагам малко вода, защото разтварям маята в малко вода и щипка захар. Може да е само 50мл. Аз принципно винаги си регулирам тестото +/- брашно +/- вода, да го докарам на гъстота, пък каквото и да пише в рецептата.

Запалих се, рогчетата са ми любими открай време и другата седмица ще взема да ги метна и аз.

# 190
  • София
  • Мнения: 8 492
15:30 - Внимание ! Започвам измислен хляб с машината (с четири вида брашно и извара) ако се чуе гръм в София да знаете, че е нас.
-----------------------------
17:12 - Първо докладване.
Работя с пълнозърнесто, ръжено, типово и обикновенно брашно. След три премесвания седи като глина. Като спря омесването, извадих тестото без да изключвам машината (а да ... тя е на програма месене с втасване) извадих перките овалях тестото с типово брашно и го върнах в машината. Сега съм го турил да втасва па ще видим. Между другото тия специфичните брашна да не би при тях да не се чака същия вид тесто като това с нормалното.
-----------------------------
17:28 - Второ докладване
Надига се надигааааааа. Вече удвои обема си.

Последна редакция: сб, 10 май 2008, 17:28 от дядо хаджия

# 191
  • Мнения: 11 743
дядо Хаджи, да не го чуем чак във Варна!  Laughing

# 192
  • Мнения: 498
Ето и питката, която направих за Великден:

Преди печене:
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5814389

Опеченка:
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5814391

Парола: 12345

# 193
  • Мнения: 1 486
ina.gg,много идейно,браво!
А ето и моя селски хляб от книжката на Мулинекс.Стана долу-горе,но май пропорциите не са точни там,
аз добавих още брашно и пак си остана едно меко,лепкаво тестото.И май и за това леко му хлътна кората.
дядо хаджия,ей тоя хляб моя е с тези брашна,само без типовото.
А с тези брашна(само да ми се обидят майсторките,че взимам отношение),не очаквай такъв ефект като при бялото.Те просто не могат да втасат така добре.И аз от начало доста им се чудих,но...нали все чета тук, Joyта се успокоих.
Айде успех и да докладваш Hug

# 194
  • Мнения: 3 621
Аз съм абсолютен новак в работата с машина за хляб , още не съм и работела с нея де, досега четох инструкциите,
та машината е Мулинекс  OW 3000 искам да попитам някой работел с такава , и нямащ везна как да измеря 500 гр. брашно  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт