Машина за хляб - 10 част

  • 77 630
  • 827
  •   1
Отговори
# 225
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Та ето го "италианският" хляб:
   

 


Обаче опитът ми за рогчета претърпя пълен провал Confused.

Това е първият ми провал в месенето и не се събирм в кожата си Close.
Всъщност за първи път меся с мас...а сега казвайте къде сгреших.
Всичко отмерих точно с ел. везна, а стана едно тесто...все едно брашното му е двойно повече. Добавях малко топла вода, нищо пак не стана, ядосах се и го думнах в кофата Crossing Arms.

# 226
  • Мнения: 2 014
Първо Лебедуна, сега ти, явно аз няма да разбера какво е то рогчета  Laughing
А хлябът ти е супер.
Да изчезвам, че ще правя и кисело мляко.

# 227
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Тестени закуски със сирене.
Като кашкавалките или саламките.
Уф, бясна съм Close.
Да взема пак да ги забъркам Rolling Eyes? Ама ако пак отиде в кофата, ще побеснея съвсем.
Пинаааа, казвай къде сгреших.

# 228
  • София
  • Мнения: 8 495
Пуснах го на 1. дълга програма за нормален хляб. Чудя се дали да не съкратя процедурата или да си изчакам премесването и второто втасване  newsm78
Ще го наблюдавам и ще действам според втасването. Ако ми се надуе порядъчно, спирам програмата и пускам печене.

Дядо хаджи, гледам, пекъл си го на не много дълга програма, щом ти е втасвало само 50 минути? Ама какво е това трикратно месене? Машината ли си има такава програма или е твоя инициатива?
Значи аз лично готовите програми не ползвам. Меся и втасвам на съответната програма за месене и втасване  и като видя, че тестото ми е втасало достатъчно прекъсвам тази програма. Тук имам няколко варианта. Ако трябва да се премеси тестото няколко пъти с почивка например, като свърши омесването прекъсвам програмата, оставам го да почине и пак я пускам наново за следващо омесване.  Ако пък и трябва междинно втасване, след омесването на тестото я оставям да втасва там колкото време е необходимо прекъсвам програмата и след това пак включвам отново  същата програма за следващото омесване. Моят бутон за старт ми позволява да прекъсвам процеса предварително (не знам как е при другите машинки).

После включвам програмата за печене като си избирам времето и така го изпичам.

# 229
  • София
  • Мнения: 8 495
Та ето го "италианският" хляб:
   

 


Обаче опитът ми за рогчета претърпя пълен провал Confused.

Това е първият ми провал в месенето и не се събирм в кожата си Close.
Всъщност за първи път меся с мас...а сега казвайте къде сгреших.
Всичко отмерих точно с ел. везна, а стана едно тесто...все едно брашното му е двойно повече. Добавях малко топла вода, нищо пак не стана, ядосах се и го думнах в кофата Crossing Arms.

Значи май съм чел тука, че маста ако месенето не е на топло се стяга и прави по твърдо тестото, пък после като почне да втасва тя се отпуска. Ама мое пък да бъркам знам ли. Тя Пина е специалистка по тия теста, аз съм само специалист по дегустирането  newsm47

# 230
  • Мнения: 2 014
Дядо хаджи, и аз така предположих, че правиш. Моя милост действа по същия начин, само че доста по-хаотично  Laughing

Добре де, тези рогчета ми звучат като кифлички. Мариетка, що е вземеш да си направиш от твоите кифлички?

# 231
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Кати, не трае сърце юнашко, отивам да приспивам малкия и почвам пак отначало.
Дано поспи повечко, че да имам време.
отчет - после /ако стане де Rolling Eyes.../

# 232
  • В града на тепетата
  • Мнения: 248
И аз вчера правих рогчетата.Първо да кажа, че са много, много вкусни. Pina, Heart Eyes
Но и аз малко сгафих с тестото, че ми стана едно такова на трохи, иначе вместо мас сложих масло. Трябваше май да добавя още мазнина или вода щеше да е по-добре, ама нейсе, следващия път. Пробвайте смело и не се плашете. Peace
Кати,curly sue, по-различни са от кифлички, децата много ги харесаха.
Pina, що не вземаш да ги пуснеш в отделна тема   bouquet

# 233
  • Мнения: 172
Жестоко.Аз ли съм била толкова изостанала,че чак сега се сдобих с такова удоволствие???Аз отначало като ви четях си мислех,че това е нещо като фурна в която печете хляба.Но по Великден със всичките си опити на ръка вече влязох в час и разбрах що е то хлебопекарна.
Като за първо хлебче ми стана супер.Пусто изобщо не ги обичам тия мерки и слагам що годе на око.Та след първото размесване на машината реших,че ще ми е малко брашното-отворих капака и сложих още.Сега ще ме навиете  и за фотоапарат да ходя../моят мъж вече ще лудне с мене и с моите прищявки../.

# 234
  • Мнения: 11 743
здравейте на всички ентусиасти!  Grinning  Днес много зле се чувствам и направо не мога да мисля. Все пак да кажа за рогчетата.

Как съм процедирала аз от години насам - слагам си маята в малко хладка вода, да шупне. Наистина малко вода, да речем 50, до максимум 100мл. Слагам в тава мазнината - мас, олио, сол там каквото е по рецептата. Изсипвам и маяната смес. разбърквам с вилица на две на три и после добавям брашно малко по малко. Меся, докато стане хубаво тесто. Така избягвам странностите в гъстотата. Ако прекаля с брашното, добавям мъничко вода.
Маста е хубаво да е омекнала, да може да се меси с пръсти, но все пак да е бяла на цвят, да е с мажеща консистенция, да не е чорба.

Пак да кажа, че втасва на 24 градуса, за да не се топи много маста и се пече на силна фурна, за да го грабне отведнъж и да не изтича мас отстрани.
Много съм месила с мас навремето, сега нямам и никога не съм имала проблеми. Жалко, че на някои момичета създаде проблеми тази рецепта, а е толкова хубава.

Кати, ргочетата са страхотно нещо! В Пловдив не може да нямате бре!

Габолина, да пусна отделна тема, ама нямам снимка, пък гледам народа не се кефи на рецепти без снимка и с право!  Както съм като парцал днес, скоро няма и да замеся....  Ако искаш, пусни ти тема, сложи своите снимки и коментари. Бездруго рецептата не е моя, а съм я учила в училище.

Добре, че засега успешните опити са повече на брой от неуспешните, че щях да се притесня много. Simple Smile

# 235
  • Мнения: 11 743
За кифлите - обикновените и виенските, водата е по 200мл. Аз писах в постинг под рецептите, но сега редактирах и пак да кажа, да не стане грешка. Разбира се пак се коригира до нормално меко тесто.

Кати, joop е дала снимки на рогчетата 2-3 страници по-напред.

# 236
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Насам, народеееее,топли, пресни, вкусни и чудесни:


Пина
, наистина, пусни ги в отделна тема, ние ще сложим снимки.
Благодаря за рецептата   bouquet !

# 237
  • Мнения: 11 607
Пина[/b], наистина, пусни ги в отделна тема, ние ще сложим снимки.

Не съм ПР на Пина, но си позволих да рекламирам рогчетата и......Хайде, девойки, пуснете си снимките в темата.......- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=291761.0

# 238
  • В града на тепетата
  • Мнения: 248
Ох, снимки, ама мойте не бяха много за снимки, но следващата седмица пак ще ги направя и се надявам, че ще станат за фото. Embarassed
Виж на Joop и mari_eta са чудесни, те да ги пуснат в темата. Peace
mari_eta, а ти колко вода добави?

# 239
  • Мнения: 3 621
Благодаря на всички за мерките и теглилките, та първия ми опит се оказа доста успешен като се има впредвид че в работата с брашното съм ... абсолютен лаик, но чаревичното хлебче стана  newsm74
сега се пробвам с един кейк, дано и той стане  smile3508

Общи условия

Активация на акаунт