Машина за хляб - 10 част

  • 77 627
  • 827
  •   1
Отговори
# 210
  • София
  • Мнения: 3 874
дядо хаджия , страхотно е хлебчето! Peace И аз слагам на око продуктите и не мога да кажа точни мерки никога. Simple Smile

Ето нещо и от мен направено днес, с голямата помощ на дъщеря ми: питки и кифлички, направени от едно и също тесто. Simple Smile

# 211
  • Мнения: 2 014
Ей, неуморни сте. Не ми се рискува с черни хлебчета. Имам страх от тях и бягам като дявол от тамян. Ще ви се кефя само и това си е.
Ама това италианското няма да му простя някой ден и правенето и яденето след това.

А за рогчета чувам за пръв път. Никога не съм яла. Не съм и виждала  newsm78 Какъв вкус имат?

# 212
  • Мнения: 172
Да ви се похваля и аз:вече си имам машинка за печене на хляб.Купиха ми ето тази:
http://www.densi.bg/index.php?menu=3&div=%C4%CE%CC%C0%CA%C8% … roduct_id=1114943
Сега пробвам да изпеча първото си хлебче в нея.

# 213
  • София
  • Мнения: 8 495
... Имам страх от тях и бягам като дявол от тамян. ...

Ако не тайна защо те е страх то тях ? Пък и моето се води за кафяв хляб  newsm08

Да ви се похваля и аз:вече си имам машинка за печене на хляб.Купиха ми ето тази:
....
Сега пробвам да изпеча първото си хлебче в нея.

Хайде да ти е честито па после да фоточерпиш.

дядо хаджия

# 214
  • Мнения: 6 029
Да ви се похваля и аз:вече си имам машинка за печене на хляб.Купиха ми ето тази:
http://www.densi.bg/index.php?menu=3&div=%C4%CE%CC%C0%CA%C8% … roduct_id=1114943
Сега пробвам да изпеча първото си хлебче в нея.

ужасно прилича на моята, която купих за 80лв.  Shocked

# 215
Да ви се похваля и аз:вече си имам машинка за печене на хляб.Купиха ми ето тази:
http://www.densi.bg/index.php?menu=3&div=%C4%CE%CC%C0%CA%C8% … roduct_id=1114943
Сега пробвам да изпеча първото си хлебче в нея.


A честито и от мен Wink ,чакаме и твоето произведение Simple Smile

# 216
vadikal  мерси)) Ами след като оформиш питката, мажеш се със жълтък и отделно си отделяш малко тесто, което замесваш с малко повечеко брашънце и започваш да изрязваш фигурки, сладкарските са много подходящи, другото е наръце като панделки, фитили и т.н., като самите фигурки не се намазват с яйце, а се оставят набрашнени.

благодаря ти. аз нямам сладкарски фигурки и ще трябва да си купя. Много ми хареса това, което си направила.  bouquet Simple Smile

# 217
Eто и второто ми  хлебче 750 г.:

250 мл. вода
1 яйце
3 с.л. маргарин
2 ч.л. сол
2 с.л. захар
500 г. брашно
2 ч.л. мая
при сигнала за добавки,добавих малко брашно,пекох го на СИЛНО изпичане




P.s.: Незнам ама сега за 750 г. хляб ми  изпълва цялата фурна, а ако сложа продукти за 1500 г. хляб какво ще стане!? newsm78

Последна редакция: нд, 11 май 2008, 00:55 от Натали:)

# 218
  • София
  • Мнения: 8 495
P.s.: Незнам ама сега за 750 г. хляб ми  изпълва цялата фурна, а ако сложа продукти за 1500 г. хляб какво ще стане!? newsm78
Вероятно ще ти се залепи за капака на машината. На мен вече ми го е правил тоя номер хем при продукти за 1000 грама. Всъщност вече не съм сигурен, че някога в машина за 1500 грама може да се изпече такова чудо, ми тя маята такива номера прави че веднъж при козунаци ми дигна капака нашата и тръгна да разглежда апартамента, от което разбира се внучката беше най-радостна.

# 219
  • Мнения: 198
Пробвах тази вечер рогчетата на Пина.Е, страхотни са и много лесно стават Grinning
Щом като моите хора ги похвалиха и казаха че са даже по хубави от купешките  Rolling Eyes
Благодаря Пина Hug

# 220
  • Мнения: 2 014
Еееееех, дядо хаджи, страх му се вика. Няколко неуспешни опита с тухлички бяха достатъчни. Но все едно си ми чел мислите, тази сутрин не ме свърташе в леглото. Мерак и аз да се пробвам. Та моля за СЪВЕТ. Тестото не ми изглежда нормално. Сложих 300 мл прясно мляко, 1 ч.ч. бяло, 1 ч.ч. ръжено и малко по-малко от 2 ч.ч. типово. После смятам да сложа и трици и зародиши и всякакви подобни. Ноооо, тестото ми е доста твърдо. Черните теста повече ли течности поемат ми е въпросът?

# 221
  • Мнения: 2 014
Добавям вода и става все по-ужасна работа - не само твърдо, ами вече и лепкаво   Confused

# 222
  • София
  • Мнения: 8 495
Еееееех, дядо хаджи, страх му се вика. Няколко неуспешни опита с тухлички бяха достатъчни. Но все едно си ми чел мислите, тази сутрин не ме свърташе в леглото. Мерак и аз да се пробвам. Та моля за СЪВЕТ. Тестото не ми изглежда нормално. Сложих 300 мл прясно мляко, 1 ч.ч. бяло, 1 ч.ч. ръжено и малко по-малко от 2 ч.ч. типово. После смятам да сложа и трици и зародиши и всякакви подобни. Ноооо, тестото ми е доста твърдо. Черните теста повече ли течности поемат ми е въпросът?
Ми нямам представа тия чаени чаши какво побират ама на прима виста ми се струва че е много брашното (4 чаени чаши ги изкарах май). И понеже се гласиш да тургаш и още работи от сорта на трици, зародиши и тем ми ти подобни то пък това тесто ще стане на тухла още преди да си го турила в печката. По принцип аз целях моето тесто да е меко (оти нал и мая му заврях та демек да втаса и то втаса - надигна се поне два пъти). Така, че добави още малко мляко ама да не сюринеш ся пък цялата тенджера, тургай там на части докато ти поомекне, после го оваляй с брашънце и го прати в печката първо да си побъбрят така за окоол 40 минути на 50-ни градуса да втаса и като ги видиш че се уливат в приказките нали (демек е втасало) им подпали фитиля на около 180 градуса да се пече.

И да знаеш оно си стои лепкаво по ръцете ама като го хванеш за гръцмулника (исках да кажа като го понатиснеш малко) се усеща консистенцията му. Явно брашната, които се различават от бялото понеже си нямат глутен нали не се "разтварят" толкова добре и затова тестото си стои като глина. Демек ще рече смес от вода с нещо си ама по гъсто. То затова накрая го овалях с брашно за го оформя и туря в тавата за печене ( в моя случай в машината за хляб)

То по принцип са ми разправяли тука младите булки, че тия теста са си твърди ама моето като сурово беше меко а после стана плътно.

# 223
  • Мнения: 2 014
Таман се оправи тестото и реших да го правя още по-мекичко, та лиснах май повечко водичка. И сега пуснах програмата отначало  Laughing
Ще го дебна, гадинката, докато не ми хареса.
Ако стане нещо ще се хваля.
Ако не стане - ще се оплаквам  Laughing
Мерси, дядо хаджи, ама не знам защо отнякъде си спомням за някакво такова съотношение 1:4 течност:брашно. Ама като ме мързеше да тегля  Embarassed
Ааа, да добавя, че за всеки случай сложих повечко мая  Mr. Green

# 224
  • Мнения: 2 014
Пуснах го на 1. дълга програма за нормален хляб. Чудя се дали да не съкратя процедурата или да си изчакам премесването и второто втасване  newsm78
Ще го наблюдавам и ще действам според втасването. Ако ми се надуе порядъчно, спирам програмата и пускам печене.

Дядо хаджи, гледам, пекъл си го на не много дълга програма, щом ти е втасвало само 50 минути? Ама какво е това трикратно месене? Машината ли си има такава програма или е твоя инициатива?

Общи условия

Активация на акаунт