Машина за хляб - 10 част

  • 77 802
  • 827
  •   1
Отговори
# 345
  • Мнения: 168
и аз не съм много доволна от бързите програми. аз съм с аляска и имам програма ултра бърза-1 час и просто ускорена-2 часа и малко, но все става по сбитичък, не че е чак пък лош, но не е така пухкав и въздушен като на нормалната програма. вярно че първия път като пробвах беше хладничко, но втория път си беше доста жега в кухнята... а освен това пробвах като дядо хаджия първо с програма месене и втасване и после програма печене, но пак стана сбит. все е дно че е купешки..  Confused та аз ще си продължавам с нормалната почти 4 часова програма...

# 346
  • София
  • Мнения: 8 502
...та аз ще си продължавам с нормалната почти 4 часова програма...
Бе не че ми влиза в работата ама какво толкова му правите на тоя хляб бе хора четири часа ? Ми те фурните да бяха фалирали до сега.

# 347
  • Мнения: 11 607
та аз ще си продължавам с нормалната почти 4 часова програма...

Не превтасва ли???? newsm78 newsm78

# 348
  • Мнения: 107
дядо хаджия, какво да правим като не сме толкова смели като теб в експериментите? Laughing А 4 часа е силно казано - основната е 3,25 мисля.

# 349
  • Мнения: 28 791
та аз ще си продължавам с нормалната почти 4 часова програма...

Не превтасва ли???? newsm78 newsm78

Не, напротив, най-хубав става на 2-ра програма - 3 ч и 50 мин. Но аз обикновено пека на 1-ва - 3 часа. На 11-та също става хубав - тази за хляб с тънки кори, времето също е около 3 часа. При бързите програми не бухва добре и хлътва кората.  newsm78

# 350
  • Мнения: 11 607

Да си кажа.....

На Аляската правя хляб на основна, бърза програма - 2.24мин. Пробвах само на основната - 3.25ч....Но..първият път стана супер! Да, наистина не превтаса и стана наистина по-различен от другите хлябове...Но..втория път много бързо се надигна, хвана ме страх да не превтаса и съкратих втасването с около 10 или 15 мин.-не си спомням - и пуснах само печене....И реших за себе си,че не мога все да гледам колко време има и как е хляба и затова - на бързата програма....Но знам ли newsm78 - още днес мога пак да експериментирам отново. Не ми е хлътвала кората до сга на бързата, основна програма.....Но, ще видя.. - довечера ще докладвам какво е станало на основната програма!

# 351
  • Мнения: 28 791
Явно зависи и от рецептите, и от брашното, и от маята...
Понеже аз напоследък ползвам само една рецепта, променям само брашняната смес, но с еднакви пропорции на бяло и тъмно брашно, затова така смело сравнявам какво се получава при моите програми. Ето, снощи реших да пусна основната (3 ч) програма с отложен старт и в момента хлябът се пече с хлътнала кора. Това никога досега не се беше случвало на тази програма!  Shocked
Довечера ще пробвам пак, но на бърза програма, да видим там какво ще се получи с отложения старт.  Thinking

ПП Мамо Цоцоланке, какъв модел ти е Аляската? Виждам някаква разлика във веметраенето на програмите с моята.  newsm78

# 352
  • София
  • Мнения: 1 379
Димитрина 73, много е хубава питката!!!  bouquet
А, нали това е итал.хлебче и с бяло брашно е нали?

# 353
  • Мнения: 310
Да попитам на тема сладко. Правих от портокали и по начин посочен във форума- захар, портокали и на доза половин лимон, изкиснах ги предварително два дни във вода. стана много вкусно, но рядко.Как да го посгъстя малко това сладко?

# 354
  • Мнения: 168
ами аз явно имам като машинката на Как Сийка - моите програми са същите.само дето сме двама в къщи и програмата ми е за 750 гр. хляб - 3 и 40 мин. до сега никога не ми е превтасвал хляб, по скоро на бързите програми не втасва достатъчно, защото си остава на половина на контейнерчето. а иначе не знам защо се прави толкова дълго, не съм се замисляла, пък и до преди да имам машинката съм месила хляб около 3-4 пъти и нямах много опит в тези работи, та когато го направи машинката - тогава... имам и пълно доверие  Laughing  Hug

# 355
  • Мнения: 437
inka5, благодаря, ще пробвам с жива мая да видим какво ще се получи. Аз досега не съм ползвала жива мая, защото все се страхувам че няма да улуча точно количеството. Никога не съм сигурна по колко да слагам. По ми е лесно със сухата мая. А ти цяло кубче ли слагаш и от колко грама и на какво количество брашно?
Рецептата ми е от книжката на Мулинекс 5000 за бърз хляб.

Бърз хляб

400 ml вода
2 с. л. олио
2 ч. л. сол
1.5 с. л. захар
2.5 с. л. сухо мляко
640 гр. брашно
4 ч. л. суха мая

Програма на печене 5, 1000 гр. готов хляб, 1 ч. и 20 мин. и мярката за чаена и супена лъжица е мерителната лъжица на машината.
Замених сухата мая с кубче жива. Брашното е Софимел в светлосиня опаковка. Дали брашното е хубаво, или от маята, обаче аз повече дълга програма за обикновен бял хляб няма да ползвам.   Peace
Когато трябва да се слагат добавки - ядки, семена, подпраки или сирена, маслини или пълнозърнест хляб си трябва дълга програма.  Simple Smile
Дано и при теб резултата е добър  Simple Smile.

# 356
  • София
  • Мнения: 2 130
Димитрина 73, много е хубава питката!!!  bouquet
А, нали това е итал.хлебче и с бяло брашно е нали?

Да, да този вариант е с бялото брашно. Италинаското хлебче с пълнозърнесто не удостоих със снимка Wink

# 357
  • Мнения: 437
Момичета, да попитам по-опитните от вас има ли други кубчета мая, освен разфасовките по 40 гр.?

# 358
  • Мнения: 438
Да споделя и аз скромния си опит. Ползвала съм бързата програма на моята Мулинекс ,но с подобрения. Вместо вода слагам мляко и едно яйце. Хлябът става много хубав,макар и не като на дългата програма.

# 359
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 410
Момичета, да попитам по-опитните от вас има ли други кубчета мая, освен разфасовките по 40 гр.?
да,има от по 0.500кг и 1 кг,в специализираните магазини за хлебопроизводство.......поне само там съм виждала Wink

Общи условия

Активация на акаунт