Машина за хляб - 10 част

  • 77 712
  • 827
  •   1
Отговори
# 585
  • София
  • Мнения: 1 374
Отворих позабравената тема за козунаци,ама няма мърдане....
Искам да ви питам някой правил ли е козунак по рецептата от книжката на машина молинекс 2000?
И, ако не печа в  хлебопечката кога да вадя тестото,нали ще спадне и пак ли да втасва ,но вече на вън преди печене в готварската  печка?
Някой да помага,без да посочвам....!!!/е шега де

 

# 586
  • Мнения: 6 029
Прочети рецептата на Пина за козунак в машина  Grinning

Брех и рима има Grinning

# 587
  • Мнения: 198
Отворих позабравената тема за козунаци,ама няма мърдане....
Искам да ви питам някой правил ли е козунак по рецептата от книжката на машина молинекс 2000?
И, ако не печа в  хлебопечката кога да вадя тестото,нали ще спадне и пак ли да втасва ,но вече на вън преди печене в готварската  печка?
Някой да помага,без да посочвам....!!!/е шега де

 
[/quote


Аз да,но не е достатъчно сладко.По добре направи козунака на Пина.Става наистина много хубав и може да се пече в машината Grinning

# 588
  • Мнения: 289
Снощи изпекох тестото което замесих предната вечер чудна пица стана ама една тава за кого по напред и нали нямах време за готвене доядохме си с препечени филийки .Днес пак ще меся но по голямо количество тесто а искам и хляб вече да опека та имам един въпрос може ли да се ползва в хлебопекарната от тази мая на кубчетата и ако да колко да сложа от нея за ето тази рецепта
200мл прясно мляко
100мл вода
50гр олио
500гр брашно
2ч.л. сол
1с.л. захар   
1 пакетче суха мая
Сигурно вече сто пъти са ви питали ама какво да се прави начинаеща хлебопекарка съм  Blush
Вчера ходих до магазина но беше затворено ще я ползвам тези дни а в понеделник ще отида пак да видим какво ще стане .

# 589
  • София
  • Мнения: 1 374
Благодаря! А количеството  брашно по рецептата на Пина ,не преля ли да опре капака,тоес спокойно ли ви втасва? От това ме е страх?

# 590
  • Мнения: 6 029
СПокойно си втасва Grinning

# 591
  • София
  • Мнения: 1 374
Почти стигна капака,значи за килограм не става,моето е 750. Забравих да ръся захар и перката си е вътре...абе въобще смотана работа...
Точно трябва да нацеля преди печенето ли, за да махна перката и да намажа жълтък и захар отгоре?

# 592
  • Мнения: 6 029
О не!
Перката се маха след последното разбъркване и преди последното втасване. Но не е задължително да я махаш. Не е фатално.
Жълтък и захар преди печенето, много бързо ги слагаш, за да не спадне тестото.

# 593
  • София
  • Мнения: 1 374
http://i025.radikal.ru/0805/1a/cbd33a761906.jpg    &nb … sp;    
 но за ядене не става,никаква захар,а даже се усеща сол,тази рецепта от книжката не става.....
Дъщеря ми каза, че ставало за вечеря като хляб и за закуска като козунак....
Мъж ми е виновен,той сложи продуктите и каза ,че щом рецептата е в книжка на Молинекс,значи е френска и е добра...

# 594
  • София
  • Мнения: 12 875
  Момичета трябва ми съвет, вече твърдо съм решила да си взема хлебопекарна. Мисля да поръчам от сайта на Бон Апети, защото нямам възможност да обикалям и купувам на място.
   Чудя се между двете най-евтини, Северин - тази и Мулинекс - тази.  Някои има ли ги и освен цената може ли да ми каже дали си заслужава да си взема по-скоро Мулинекса и дали сте доволни от нея, ако я имате. За Северин почти нищо не пише в сайта като информация...

# 595
  • Мнения: 172
  Момичета трябва ми съвет, вече твърдо съм решила да си взема хлебопекарна. Мисля да поръчам от сайта на Бон Апети, защото нямам възможност да обикалям и купувам на място.
   Чудя се между двете най-евтини, Северин - тази и Мулинекс - тази.
Когато аз си купувах-в началото на месеца имаше мнение,че тази на северина е само с 3 програми и по добре на моулинекс.Аз от финансова гледна точта си взех на Северин.Ето тази:
http://www.densi.bg/index.php?menu=3&div=%C4%CE%CC%C0%CA%C8% … roduct_id=1114943
Доволна съм много.Гледах да е за по голямо количество и на така добра цена.

# 596
  • София
  • Мнения: 8 499
Снощи изпекох тестото което замесих предната вечер чудна пица стана ама една тава за кого по напред и нали нямах време за готвене доядохме си с препечени филийки .Днес пак ще меся но по голямо количество тесто а искам и хляб вече да опека та имам един въпрос може ли да се ползва в хлебопекарната от тази мая на кубчетата и ако да колко да сложа от нея за ето тази рецепта
200мл прясно мляко
100мл вода
50гр олио
500гр брашно
2ч.л. сол
1с.л. захар   
1 пакетче суха мая
Сигурно вече сто пъти са ви питали ама какво да се прави начинаеща хлебопекарка съм  Blush
Вчера ходих до магазина но беше затворено ще я ползвам тези дни а в понеделник ще отида пак да видим какво ще стане .

Да може да се ползва жива мая и в машината. Взимаш количеството суха мая умножаваш го по три и получаваш количеството на живата мая. Така едно пакетче суха мая на мен лично нищо не ми говори. Аз да попитам сега пък друго по тая рецепта на това количество течности брашното не е ли малко или ...

# 597
  • Мнения: 1 172
Похвалвам се ,че току що извадих един хляб, третия ми опит откакто имам машината, изглежда успешен.
Ползвах изцяло и стриктно до грам рецептата,която ми написа Как' Сийка,като преди това си потърсих и купих суха мая Д-р Йоткер.Продуктите бяха за 750 грама, хляба ми е станал 3-4 см под ръба на формата.Нямам представа колко висок трябва да е,т.е дали моя е покрил норматива Simple Smile Като гледам по снимките,всички сполучливи хлябове ми изглеждат като надигнали се над ръба на формата.

Да отбележа,че този път тестото стана н атопка минути след началото на месенето, после при премесванията станаха 2 топки,около всяка бъркалка по една, и дори след втасването си останаха така леко разделени и опечения хляб прилича на две слепени парчета,на кората личи делителната линия.Странна работа.

Като изстине,ще го опитам и на вкус и пак ще пиша.За жалост в момента нямам фотоапарат да снимам,но ще имам утре и ако е останал хляб,ще му щракна едно фото.

Благодаря на всички ви за помощта и съветите!Бяхте ми изключително полезни!  bouquet

# 598
  • Мнения: 289
Да се похваля и аз опекох хляб успешно по дадената по долу рецепта даже и го опитахме вече много е хубав добре се опече не е клисав супер е много съм горда от себе си и новата си придобивка . Батериите на фотоапарата се зареждат и няма как да го снимам сега но ако остане до утре ще ви го покажа .Имам обаче въпрос коричката отдолу е по препечена а отгоре по светла има ли трик да стане еднакво опечена от всички страни. Thinking

# 599
  • Мнения: 28 722
Amelly , не знам каква беше вместимостта на машината ти. Моята е до 1 кг и хляб от 750 гр е точно 1-2 пръста под ръба на контейнера. Хляб от 1 кг е до ръба или над него, зависи от продуктите.
За проблема с бъркалките не знам, моята е с една бъркалка.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт