Машина за хляб - 10 част

• 77 696
  • 827
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Аз цял ден си питам нещо и не получавам отговор ,ама си продължавам де....То днес е неделя и си почивате,ама като съм се захванала ......
Та последно питане,надявам се с нечие мнение....?Дали да си купя Молинекс 5000 има ли някой и дали е добра? А тази дето не ми побра козунак от 500гр ще я подаря на майка ми.

Ами ние сме с такава и сме много доволни.

# 616
Та последно питане,надявам се с нечие мнение....?Дали да си купя Молинекс 5000 има ли някой и дали е добра? А тази дето не ми побра козунак от 500гр ще я подаря на майка ми.
И аз съм с такава. Много съм доволна от работата и, но имах и проблеми, та ходи на сервиз ... незнам аз ли съм улучила дефектна, но тук има и други с такива машинки и не са се оплакали ... та може просто моя късмет да е бил такъв ...

# 617

Сполай ти,   bouquet дядо Хаджи, за линка !

Като направя нещо ще споделя, големи са ми ограниченията, дано намеря поне един вариант за "съедобен" хляб Simple Smile.

То и аз съм хаджийка , само баба не са ме направили още Simple Smile.

А момичето, на което му се е препълнила машинката със 500 гр. брашно - да не би маята да ти е била повече от необходимото за тези пропорции ? newsm78

# 618
Леле има ли кой да помогне,че го закъсах козунака стигна капака и се залепи и вече спря печенето ,отстрани е готов а само отгоре е сурово тесто,какво да правя?Увеличих още на 10 минути,но то отстрани изгаря ,а от горе си стой сурово?

Сигурно вече си разрешила проблема, но искам да ти кажа, че 1 пакетче суха мая е много, незнам от колко грама е 7 или 11. Аз правих този козунак по рецептата на Pina и стана страхотен, но ползвах лъжичката от машината и сложих 2 непълни ч.л. суха мая. Успех при следващия опит.  Grinning

# 619
  • София
Благодаря много! Аз разреших проблема много смешно - извадих козунака и отрязах горната лепкава сурова част и я опекох във фурната. Това не е решение ,защото козунака беше съсечен....без глава
Занесохме машината в сервиза защото и хляба 750г, остана недобре опечен отгоре ,а беше сложено на силно препечена коричка.
И въобще не виждам как ще печа от килограм неща,когато при 500 гр стигат капака.Е в случая мая съм сложила повечко,ама все пак е 500,а за повече грамажи тая машинка не става.

# 620
500гр. брашно не значи 500гр. хляб.

# 621
  • София
Да така е, но препечена кора май става само на малки хлебчета,колкото е по-голямо количеството ,толкова отива по-нависоко и май топлината не достига.Така си го обяснявам.Защото отстрани е изпечено,а отгоре е  бяло.Молинекса е за 500,750 и кило,а в голям Молинекс за 1,5 кг сигурно ще става подобре....?

# 622
  • Разград
Машинката ми е Мулинекс 3000.Хлябът ми винаги е много добре изпечен,както отстрани така и отгоре.Никога не се е случвало коричката отгоре да е бяла.

# 623
  • София
А като количество пробвала ли си по голямо хлебче и то ли хубаво се изпича от горе? Сигурно моята е дефектна Mr. Green

# 624
  • Разград
Рецептата,която ползвам,е с 500 гр брашно.

# 625
  • гр.Разград
а може ли в машината да се испече тутманик или нещо подобно ? моята книжка е на чешки и не мога да преведа рецептите ако може някаква рецепта моля

# 626
  • Разград
Не мисля.
Но пък ще измеси идеално тестото,после трябва само да се оформи в тава и да се изпече във фурната.

# 627
  • гр.Разград
благодаря

# 628
Да се похваля каква питка днес омесих с моята машинка!
Стана много хубава!
Пита Короната на готвачката по рецепта на Лабрекс,
не е за машина,но аз опитах и се получи удивителен резултат!

# 629
  • София
Fior, страхотна ти е питката, браво!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт