Машина за хляб - 10 част

  • 77 708
  • 827
  •   1
Отговори
# 600
  • Мнения: 1 172
Бива хляба тоя път,става за ядене.Естествено,понеже винаги трябва да стане сакатлък,дори и минимален, забравих,че хляба трябва да изстине,предида се увие в кърпа,омотах го здраво веднага като новородено,той се запотил....Ама ще се науча,де...някой ден, живот и здраве Grinning

Макс количество хляб за моята машина е 1250гр.Може би за 750 гр това надигане е достатъчно.Но доволна съм,въпреки всичко!

# 601
  • София
  • Мнения: 8 499
Да се похваля и аз опекох хляб успешно по дадената по долу рецепта даже и го опитахме вече много е хубав добре се опече не е клисав супер е много съм горда от себе си и новата си придобивка . Батериите на фотоапарата се зареждат и няма как да го снимам сега но ако остане до утре ще ви го покажа .Имам обаче въпрос коричката отдолу е по препечена а отгоре по светла има ли трик да стане еднакво опечена от всички страни. Thinking

Не я виждам тая рецепта по-долу ама както и да е. А за коричката това е проблема при машините. Те си имат един реотан само отдолу. Отгоре разчитат на движението на загрятия въздух, но той явно не е достатъчен и затова там корита е по слабо запечена.

Похвалвам се ,че току що извадих един хляб, третия ми опит откакто имам машината, изглежда успешен.
....

Да отбележа,че този път тестото стана н атопка минути след началото на месенето, после при премесванията станаха 2 топки,около всяка бъркалка по една, и дори след втасването си останаха така леко разделени и опечения хляб прилича на две слепени парчета,на кората личи делителната линия.Странна работа.
...

Ейййй доживях преди пенсия да се похвалиш с хляба.
Ся слушай дедаа ти кви ще ти ги реди. Значи първо нема и се плашиш на тая машина. Това с линията не е чак толкова притеснително (не знам у вас как е ама у нас ние хляба после го ядем а не го държим за изложба) ама това обикновенно се появява при малко по твърдо тесто.Га приключи последното замесване смело отваряй капака па си пооформи малко хляба (нема да хване уроки). Да не ти разправям, че аз даже направо си вадя бъркалките и го оставям да си втасва там и да си се пече.

Иначе давай смело с всеки изминат ден по хляб и всичко ще е наред (бабата мрънкя нещо за някакъв си кантар ама ся нямам време да я разбера какво иска да каже).

Последна редакция: сб, 31 май 2008, 23:29 от дядо хаджия

# 602
  • София
  • Мнения: 8 499
Май бутона за изтриване на цяло мнение поне при мен не работи.

Последна редакция: сб, 31 май 2008, 23:30 от дядо хаджия

# 603
  • Мнения: 4 406
здравейте, наминавам да се похваля колко успешно се вихри моята машинка! вече изпече няколко ръжени, типови, смесени на фантазия хлебчета. днес ще се пробвам и на козунак.
маята за козунак различна ли е или мога да ползвам сухата на Д-р Йоткер?

# 604
  • София
  • Мнения: 1 374
Можеш да ползваш сухата,аз само нея използвам,защото винаги имам в наличност в шкафа Grinning

# 605
  • София
  • Мнения: 367
Здравейте  момичета! Поля да ме извините за повторението, но не мога да намеря една питка, която скоро някой беше правил от хлебно тесто разточено на кора, плънка, навива се на роло и се реже, като се подрежда с обърнати резени  нагоре в тавата. Въпросът ме е на колко парчета се режеше?
Моля помагайте, че спешно трябва да меся!!!

# 606
  • София
  • Мнения: 1 374
Днешният опит е пълнозърнесто хлебче по рецепта от книжката - стана и даже се яде вече,но горната коричка е недопечена,а на силно препичане коричка го сложих. То има ли решение някакво или си тече по програма /на 4 -та молинекс/?
 И  днес ще пробвам козунак по рецептата на Pina, че вчерашния е в боклука #Cussing out....
Козунака вече втасва в машинката,но не успях да сложа цялото количество мазнина,не я сложих в началото и после не успях,а и много пръскаше... newsm78
И още нещо да питам ,на 500 гр,брашно сложих 1 пак,суха мая=добре ли е или да намаля следв.път?

Последна редакция: нд, 01 юни 2008, 14:13 от мм

# 607
  • Мнения: 4 406
така става, щото няма нагряване отгоре. аз си мислех дали би станало нещо, ако обърна вече готовото хлебче с горната кора към дъното и пусна пак да се пече... не че ме притеснява и така де...

# 608
  • София
  • Мнения: 1 374
Леле има ли кой да помогне,че го закъсах козунака стигна капака и се залепи и вече спря печенето ,отстрани е готов а само отгоре е сурово тесто,какво да правя?Увеличих още на 10 минути,но то отстрани изгаря ,а от горе си стой сурово?

# 609
  • Плевен
  • Мнения: 1 357
Леле има ли кой да помогне,че го закъсах козунака стигна капака и се залепи и вече спря печенето ,отстрани е готов а само отгоре е сурово тесто,какво да правя?Увеличих още на 10 минути,но то отстрани изгаря ,а от горе си стой сурово?


И аз като правя козунак,все така ми се лепи за стъклото
и вече го пека в тава и във фурната #Crazy

# 610
  • София
  • Мнения: 1 374
Ами това тесто е 500,а машинката е и за кило,значи не става за това количество малкото,да не говорим ако замечтая за кило.....

# 611
  • гр.Разград
  • Мнения: 30
здравейте и аз си купих хлебопекарна модел ЕТА 0149 SIESTA в магазина ми дадоха превод само на тех.част без рецепти/ не съм видяла/ но успях да изпека хляб и кекс благодарение на този форум

# 612
  • Мнения: 818
Отдавна не сьм писала в темата ,но ви чета редовно.Днес ме помолиха да направя пита за сватба/след около 20 дена/.
Та питането ми е-каква форма да е/то,ясно,че е крьгла,ама как да  е оплетена/ и как да е украсена ,че да е ефектна.
Ако може снимки и подробни обяснения...

# 613
  • Мнения: 4 406
и моят козунак по рецептата на Пина стана страхотен. и също така отгоре не се изпече достатъчно, но аз имах гореща фурна след готвенето на вечерята, та сложих козунака там да зачерви и горната коричка. едвам го опазвам от баткото. ама как хубаво ухае из целия апартамент!

# 614
  • София
  • Мнения: 1 374
Аз цял ден си питам нещо и не получавам отговор ,ама си продължавам де....То днес е неделя и си почивате,ама като съм се захванала ......
Та последно питане,надявам се с нечие мнение....?Дали да си купя Молинекс 5000 има ли някой и дали е добра? А тази дето не ми побра козунак от 500гр ще я подаря на майка ми.

Общи условия

Активация на акаунт