Примерна схема на захранване (7)

• 55 024
  • 599
  •   1
Отговори
# 165
Някой от вас давал ли е добавки за увеличаване на апетита? Може ли да ми препоръчате нещо, което има ефект.
Мога ли да дам пелин на тази възраст?

В и В и, добавките не са шега работа, препоръчвам ти горещо да не ги пробваш. Опитай по-скоро да дадеш възможност на детето да е храни само - с пръсти, с вилица, с лъжица, за да привлечеш интереса му към храната.

Соята и соевите продукти са едни от най-небезопасните храни за децата.

# 166
Ванилия Канелска  благодаря за инфото!
 zwetellina общо около 600 мл храна ядат/около 400-450 е мляко/

# 167
Някой от вас давал ли е добавки за увеличаване на апетита? Може ли да ми препоръчате нещо, което има ефект.

В и В и, добавките не са шега работа, препоръчвам ти горещо да не ги пробваш. Опитай по-скоро да дадеш възможност на детето да е храни само - с пръсти, с вилица, с лъжица, за да привлечеш интереса му към храната.

Grace m, нищо не помага. Положението е направо извън контрол. Днес е яла няколко лъжички кускус с масло и сирене сутринта и до момента не иска нищо друго да хапне.Трябва да пусна някакви изследвания, защото това определено не е нормално, но не знам какви.

# 168
  • Бургас
В_и_В_и аз съм давала Киди. Макар, че не съм го давала за увеличаване на апетита, знам че го препоръчват за тази цел. До колко помага е трудно да се каже. Моят племенник е на 5 години и тежи 14 килограма и е злоядо дете. От неговата майка знам, че до сега е опитвала какво ли не и промяна няма. Та като че ли е най-добре, ако проблема е сериозен да се консултираш с лекар и то специалист. Така на своя глава не те съветвам да взимаш прибързани решения и да експериментираш.

# 169
Слави от вчера има няколко пъпки зад ушичките, днес пък по дупето. понеделник и вторник нищо ново не съм давала. дали е възможно да е о(алергия към глутена, нали тя се проявяваше с след време? от 10-15 дне му давам всеки ден глутен, иначе - по-рядко давах.

Обривът не е типичната проява за непоносимост към глутена. Освен това е доста специфичен.

Между другото - добре е глутен да се дава всеки ден в началото на захранването, поне първите един-два месеца. Това е също толкова важно, колкото постепенното въвеждане.

# 170
  • София

race m, нищо не помага. Положението е направо извън контрол. Днес е яла няколко лъжички кускус с масло и сирене сутринта и до момента не иска нищо друго да хапне.Трябва да пусна някакви изследвания, защото това определено не е нормално, но не знам какви.

В_и_В_и, колко ти е голямо детето. Моето на 1 г. 3 м. не яде повече от 100-150 гр. на ден, все още основно суче. Днес е изяла: 1/2 ябълка, около 100 мл. пилешка супа и 1 бисквита с 5 лъжички кисело мляко, другото - кърма. Иначе изглежда добре, не се спира. Според мен се наяжда от малко, явно някои деца нямат нужда от 200 гр. на ядене, пък и аз не знам колко суче, явно достатъчно.

# 171
Виви,моето момче от няколко дни също е така.Единственото,което хапва са плодове,мляко и няколко лъжички от храната.
От много майки чувам същото и все си мисля,че е от много топлото време.А при нас го отдавам и на зъбоникненето.
Не искам да ангажирам никой с мнението си,но това са мои впечетления  Peace.

# 172
благодаря Косе Босе   bouquet

# 173
А с какъв лекар да се консултирам според вас?
Лошото е, че Мари се отби преди около 10дена.
Ще взема да пусна отделна тема да не спамя повече тук.
Благодаря на всички за съветите  bouquet

# 174

Grace m, нищо не помага. Положението е направо извън контрол. Днес е яла няколко лъжички кускус с масло и сирене сутринта и до момента не иска нищо друго да хапне.Трябва да пусна някакви изследвания, защото това определено не е нормално, но не знам какви.

Знам, че отстрани е лесно да се каже, но детският организъм обикновено знае най-добре. Ако започнеш с добавка за апетит, може да объркаш естествения ход на нещата и да "натовариш" детето, когато то има нужда от прочистване. Ако няма други симптоми, които да те притесняват, не се "бутай между шамарите" с изследвания. Наблегни тогава на течности, плодове. От колко време сте така? Зъби?

Докато пишех, ти отговори. Не бързай с лекари, те са само, когато наистина има нужда. И мисля, че ти сама си знаеш отговора на въпроса:

Цитат
Лошото е, че Мари се отби преди около 10дена.

# 175
  • София
До кога давахте безмлечни каши? И по колко каша давате? Аз давам по 2 с.л. сухо вещество, разредено с вода според указанията на опаковката. Питам, защото май много съм се презаредила с безмлечни. Купила съм 5 вида безмлечни, а досега съм дала само от една.

# 176
Аз давам безмлечна каша от 14 май - всяка вечер след кърмене. От 2 дни изяжда 1 суп.л. в 30 мл вода, не му давам повече, за да не се претовари стомахчето. Но ако се яде по друго време на деня, мисля, че може и повече. Както писах, по-горе, при нас кашата беше въведена поради "наличието на форсмажорни обстоятелства" Joy - неспане, а не че й е било времето.

Според записките ми, събирани от форума:
първи ден - 1 с.л. каша в 30 мл вода
втори ден - 3 с.л. каша в 90 мл вода
трети ден - цяла доза и така до заместване на хранене.

При нас този метод не беше приложим, защото му дадох каша 1 седмица след началото на захранване с твърда храна и нямаше как да достигне такива количества. Педи ми беше казала да му правя цяла доза от първия ден ooooh! - явно нещо не беше в час тогава. Joy

Пак на база прочетеното тук, ако бебето получава нужното си мляко от други източници, може да яде безмлечни каши.

Извинявам се, че не мога да цитирам източници, пиша по памет.

Дано да се включат и опитните мами. Simple Smile

# 177
  • Пловдив
Мацки дайте съвет от кога да дам кайма/свинско. В кухнята готвят такива вкусотии с кайма, а аз не смея да й дам още. Захранени сме на 5 и 1/2 м. Останалите меса сме ги въвели. Моля опитните да споделят  Hug

# 178
Мацки дайте съвет от кога да дам кайма/свинско. В кухнята готвят такива вкусотии с кайма, а аз не смея да й дам още. Захранени сме на 5 и 1/2 м. Останалите меса сме ги въвели. Моля опитните да споделят  Hug
Извинявай,ама не знам какви са тези вкусотии с кайма LaughingВ каймата има само боклуци-мазнини,консерванти ,оцветители и сол.Аз не бих дала.По-добре купи чисто месо,смелено и направи една домашна мусака Peace

# 179

Чудя се възможно ли е да се е стресирала и затова да отказва храна. Ходихме преди няколко дена в София и й правиха разни изследавния с игли и много плака. Оттогава категорично отказва да яде. И преди е било зле, но не чак толкова.Имаше си любими неща и ги хапваше.

Вие какво нишесте купувате? Има ли някакво специално за бебета? Баба й й прави кисел и яде два пъти, но нишестето имаше доста Е-та и оцветители.

Общи условия

Активация на акаунт