Примерна схема на захранване (7)

• 55 157
  • 599
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте Hug
Дайте идеи за кус-куса с какво го правите, че много безвкусен Sick
Днес го направих за първи път с малко сиренце/ пак з апърви път/
Попарата как я правите- сухари, сирене и мляко ли?

# 436
Някой от вас има ли проблеми с Био киселото мляко?Защото последните 3 които купих,са с годност до 20.06 ,а и трите са вкиснали.Друго,което забелязах,че не са им затворени добре капачките,не прилепват плътно.Сега ще им пиша на многоуважаемите,защото не ми се дават пари за боклуци.

# 437
Момичета ако може да ме ориентирате дали има готова каша просо безглутенова на някоя от фирмите и ако няма как се приготвя домашна?

Домашната каша за възраст 7 м. е добре да бъде от брашно, има по-фина консистенция и се приготвя по-бързо.
Варене и пасиране на цели зърна може след 8-9 м. или според детенцето.

Домашна каша от просо

Домашно брашно
- зърната се пекат (т.е. сушат) на фурна около час, на 80-90 градуса
- мелят се
- съхранява се в плътно затворен съд
- съхранява се до 3-4 седмици без проблеми

Варене
Съотношението брашно вода е 1:3.  Просото поема повече вода, горе-долу като ориза.
Ако е с предварително накисване, водата е по-малко, в съотношение 1:2.
Вари се около 10 мин., въпреки че изглежда готово само след няколко минути.

Консистенция и вкус
Ако се накисне предварително, брашното от просо и водата имат доста неприятен аромат.
Но след сваряването става вкусно и сладникаво. Вкусът е по-скоро неутрален.

Употреба
Чудесен заместител на оризовата каша.
Кашата се смесва се с кърма, пасиран плод, плодово пюре, зеленчуци или чиста.
От кърмата кашата се втечнява.

(Тук има повече подробности за домашна оризова каша - технологията при просото е същата.)

Още теми:
Елда и просо - откога и как
Няколко въпроса за просото
Примерна схема за захранване - как се приготвя просо
и др.

# 438
  • София
Косе,искам да те попитам дали мога да давам кремове малина и ягода?
Мисля си,че като не е пресен плод може и преди годинка Thinking
Взимам кухня от Ози и се чудя дали да му ги давам Rolling Eyes
Знам,че какао крема не трябва...ама др.. Thinking

# 439

Може. Ягоди и малини може преди 1 год. в пюре, бебешки каши и подобни. Пък и в тези кремчета едва ли има кой знае колко натурален плод.

Проблемът в ягодите е на първо място киселината (като при цитрусите и доматите). Всъщност алергията към ягоди е рядко срещана, неалергичната реакция при деца е заради киселината в пресните плодове. Има теории, но като цяло недоказани, че семките могат да съдържат алергени. Ако в крема няма семки, още по-добре. Освен това, когато са въведени успешно (термично обработени или пресни според възрастта), по принцип ягодите се толерират добре ако са в малко количество .

# 440
  • София
Много ти Благодаря! HugКакто винаги много добре обяснено,страхотна си!  bouquet
До сега все ги изхвърлях...  CrazyОт утре ще му ги давам! Peace

# 441
Здравейте,мами!Благодаря за бързия отговор за приготвяне на елдената каша.Още един въпрос:размразената кърма колко време може да се съхранява в хладилника?

# 442
Над 24 часа, според библиотеката:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=156629.0

# 443
# 444
  • София
Днес захраних с две лъжички картофено пюре на Семпер и малко кърма за да е по редичко. Като цяло го понесе, само в първия момент се изненада но сякаш после  му беше любопитно. Премляскваше но още си бута езикът навън. Rolling Eyes След колко време горе-долу би следвало да има реакция ако нещо не го понесе или да го заболи коремчето? newsm78

# 445
Косе Босе много ти благодаря отново за изчерпателния отговор. Можело е да се поразровя малко повече из темите Blush

# 446
Аз пък съм пред голяма дилема от кога да започна захранването и с какво,моля посъветвайте ме.Бебка е на 4 месеца.

# 447
  • София
Аз пък съм пред голяма дилема от кога да започна захранването и с какво,моля посъветвайте ме.Бебка е на 4 месеца.
аз започнах на 5 навършени месеца с оризова каша, след нея картофче и някой и друг зеленчук и около месец след това, дадох и плод. Peace

# 448
здравейте
преди 3 дни въведох каша елда (на ХИП). но аз ли бъркам нещо или като престои малко повече (10минути да речем) и се втечнява. първия ден дадох 3-4 лъжички с ябълка и той си ги хапна бързо и не забелязах. вчера обаче сипах и малко кърма и малко вода и понеже никола не поиска да яде много, ставаше бавно, след ч0на минути просто беше доста течна, почти водниста. днес пак така (а я направих само с вода)

детето изяжда не повече от 60-80гр. зеленчуково пюре на обед и 100на грама средно каша с плод следобяд. и не иска повече, пробвах първо да кърмя или първо твърда храна, няма особена разлика. страхувам се, че така скоро няма да можем да пооправим желязото. смятате ли, че трябва да съм по - упорита. аз не го насилвам много, защото ме е страх да не отхвърли съвсем тази храна

иначе лекарката по телефона ми каза да купя някакво желязо на капки и да му давам, че е мнооого ниско и само с храна няма да стане (не хемоглобина, а желязото). ще изчакам да я видя в понеделник, че сега сме си в българия. но има ли някой, който да е давал препарат под форма на капки

# 449
  • Карлово
Венчо, да, повечето каши стават така след няколко минути. Или поне тези, които аз съм давала. Аз разделях количеството и я приготвях на два пъти, поради същата причина като теб-бавно ядене. Няма смисъл да си упорита, то колкото си иска-толкова ще изяде. Най-много, ако го натъпчеш да повърне всичкото. Желязо не съм давала.
begbie, попарата я правя сухар, изкиснато сирене и вода. Може и с чай. Кус-куса: парчета плод, напр.

Общи условия

Активация на акаунт