Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да осигуря медицинска помощ за детето си в Израел, когато семейството ми живее там?
Какви са възможностите за получаване на израелски паспорт за дете с двойно гражданство - българско и израелско?
Какви са основните трудности при изучаването на българския език от чужденци?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да осигуря медицинска помощ за детето си в Израел, когато семейството ми живее там?
За да осигурите медицинско обслужване за вашето дете в Израел, докато семейството ви пребивава там, можете да се регистрирате за временна застраховка към Клалит (здравна каса) и да я използвате по време на престоя си. Важно е да проверите условията за временни застраховки, тъй като те могат да варират.
-
Какви са възможностите за получаване на израелски паспорт за дете с двойно гражданство - българско и израелско?
Дете с двойно гражданство - българско и израелско, може да получи израелски паспорт. Някои държави позволяват притежаването на повече от едно гражданство. След 18-годишна възраст детето има право да избере дали да запази или се откаже от някое от гражданствата си. Препоръчително е да се консултирате с компетентните органи за конкретните процедури и изисквания.
-
Какви са основните трудности при изучаването на българския език от чужденци?
Изучаването на български език от чужденци може да бъде предизвикателство поради членуването, предлозите и родовете. Тези елементи често причиняват объркване както за учениците, така и за чужденците. Например колегата, роден в Иран, се бори със средния род, който не е нито мъжки, нито женски в българския език.
-
Какви са разликите в рода на думите между българския и иврит?
-
Какви са основните трудности при изучаването на иврит за българите?
7 е числото на 7те вида (с които е надарена земята, към която са били отправени юдеите) и числото на седемте благословии на брака, седем са и дните от седмицата, а 12 е числото на еврейските колена, на месеците в обикновената година и пр. И двете числа дават някаква завършеност, изчерпателност - това е което символизират
(така ми е известно на мен - ако някой друг е чел или чувал за нещо друго, нека да допълни)
оставям малката на мъжа ми и релакс за няколко часа. Кажете момичета скъпи ли да тези услуги при Вас? Колко долу-горе е едно постригване или почистване на лице?
А при нас е или много топло, или по-малко топло - няма голямо разнообразие
(но, хайде, да кажем, че аз съм стисната). Половинката аз си го подстригвам с машинка вкъщи, а на козметичка никога не съм ходила, но ще го направя преди събитието
Сватбената прическа сигурно ще е двойно, ако не тройно по-скъпа, още не съм разучила 
). Имаме 2 церемониални лица, всеки от тях е оженил близки за нас хора, даже единият е с титла - граждански равин
, в зависимост от това с кого ще продължим, ще обмисляме на среща с него как да се направи церемонията. Чашата само мъжът ще я чупи, аз в тези дейности не се навирам
такава солидарност с празника 

в смисъл, че не оправдавам политиката, нито насилието, което е част от конфликта... Но академичният бойкот е най-неразумната мярка, която може да бъде взета и граничи с дискриминацията, да не говорим, че удря по хора (учените), които разбират и от други мерки... Не е случайно, че в много случаи на социална несправедливост в една държава, студентите са първите, които се вдигат на протест - т.е. това е прослойка, която няма нужда да бъде заплашвана с отнемане на правото за публикация на научния си труд... Както и да е, въпрос на мнение е, а и в подобни случаи - то се знае, потърпевши са тези, които най-малко го заслужават