Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Питане относно кани за вода Brita

 • 310 649
 • 1 393
 •   1
Отговори
 • Мнения: 54
Има ли доволни от тези кани за филтриране на вода? Чувам доста положителни отзиви, но още се чудя дали да си взема и аз. С търсачката не открих нищо, така че моля споделете своето мнение.

# 1
 • Мнения: 27 525
Ние имаме и ползваме, но реално дали има полза - не мога да кажа, защото няма как да преценя. Мисля, че действат все пак  Peace Филтърът обаче индикира за доста честа смяна и излиза доста по-скъпо, отколкото просто да си купуваш бутлирана вода. Но ние държим филтрите малко повечко от индикациите  Blush

# 2
 • UK/София
 • Мнения: 7 674


 Ползваме такава в Англия.Там водата е много, много варовита и каната помага.Но в БГ не бих я ползвала, чешмяната вода ни е много хубава.

# 3
 • Мнения: 8 847
Блонди,  ....... Laughing ще ти отговоря:

Индикатора не ти показва кога трябва да го смениш - той НЕ Е В ДОПИР С ВОДАТА  и не отчита качествата и. Ако беше така, една кана нямаше  да струва 30лв в БГ, и самият той щеше да бъде една минилаборатория.

Индикатора е за време - електронния е с 4 правоъгълничета - всяко от тях е 1 седмица време. Стартирайки менюто когато сложиш нов филтър, започва обратно отброяване.  Когато се изчерпят 4-те кутийки  Grinning, означава, че е минал месец  - т.е. 4 седмици.

другите индикатори са механични - просто си нагласяш датата, на която си сменил филтъра, или когато предстои да сменяш - примерно - след 40-50 дни. Той ти показва датата на смяна.
Ако не смениш веднага, не означава, че водата която пиеш ще е с по-лоши качества от тази на чешмата, но лека полека започва да се доближава до чешмяната по качества.

Има райони в Бг  (и в чужбина де, фирмата е над 45 год. на пазара в цял свят) където водата е с голяма  твърдост - 15 грийна (или нещо такова беше) - по нашему казано варовик (карбонати) колкото 1 аспирин на всеки литър - производителя е преценил , че в тези райони филтъра подлежи на смяна, преценявайки естествено, че това е вода, консумирана средно  за 1 семейство  от 3-4 човека.

Естествено, живота на самия филтър се обуславя от това колко вода преминава през него - т.е ако пият 2 човека, времето е двойно, ако пият 5-6 човека - времето ще падне на 20 дни.

Но има райони в Бг където водата е с добри показатели, т.е. няма много карбонати, олово, пестициди и тн и в тези райони живота на 1 филтър съответно е повече. В райони като София, където водата е мека, филтъра може да се ползва от 3-4 чл семейство поне 2 месеца, ако са 2-3 човека - спокойно 3 месеца.

Филтъра е с 9 вида йонообменни смоли, активен въглен и сребро - единствена по рода си комбинация, като 2 вида от смолите се използват само във филтрите Брита. Те от своя страна се произвеждат САМО в Германия и всеки филтър е херметично затворен, срока му на годност е около 5 години когато не е отворен.
Тези смоли редуцират твърдите калциевите и магнезиевите карбонати, метали, оловото, пестицидите, които попадат в почвата.
Активния въглен премахва остатъчната миризма от канализацията.
Среброто не позволява - с две думи - зеленясването на водата, което става при оставяне на вода за повече време в съд.

И когато човек пие вода 3-4 месеца редовно от филтърната система, може да усети вкусовите и качества и сам да прецени (без индикатор) кога е за смяна.

Блонди - един филтър струва от 9,50 до 10,80 лв в търговската мрежа и е за около 120-150 дори л. вода в райони като София. Получава се цена от  7-8 ст/л. вода в най-лошия  случай.
Коя друга вода е с такава цена в магазина?

Предимства - това, че както писах е по-евтина от всяка друга  - в Метро 10 л са ок. 1,80-2лв,
второ - НЯМА мъкнене на бутилки с вода
трето - и най-добро - сигурни сме в качествата на водата, защото водата в чешмата е под надзор на ХЕИ, винаги е прясна - не като в тубите в магазина - бог знае от кога и от къде.

има и още, ама ставам нагла  Embarassed 

Последна редакция: вт, 13 май 2008, 06:47 от Tandoori

# 4
 • Мнения: 27 525
Пеп-4о, много ти благодаря за подробната и интересна информация  Hug Hug Hug

Каната ни е с електронен. Да, с 4 правоъгълничета е, но отчита проценти с тях, не седмици.  newsm78 И е стояла примерно неползвана и не падат, падат от многото вода. Не знам и аз, може да греша.  Embarassed Да, цените се връзват еднакви - каната е около 60 лева, 3 филтъра са за 34 лева. Ние просто не сме сигурни наистина в пречиствателността й, защото тук водата е хипер, хипер, хипер варовита, ужасна е просто и ако съм сигурна - ще ползвам само нея. Но не съм. Т.е. не бях преди обясненията ти, за което пак ти благодаря   bouquet

# 5
 • Мнения: 22 867
Пеп-4о, много ти благодаря за подробната и интересна информация  Hug Hug Hug

....Ние просто не сме сигурни наистина в пречиствателността й, защото тук водата е хипер, хипер, хипер варовита, ужасна е просто и ако съм сигурна - ще ползвам само нея. Но не съм. Т.е. не бях преди обясненията ти, за което пак ти благодаря   bouquet

Пеп-4о, и аз   bouquet

Вкусът на водата от каната е доста различен от този на вода от чешмата. Ако от чешмяната вода една чашка ми идва множко, то от каната мога и две да изпия, доста по-мека е.

# 6
 • UK
 • Мнения: 1 351
 От 3 години я ползваме и съм доволна  Peace

# 7
 • Мнения: 8 847


Пеп-4о, и аз   bouquet

Вкусът на водата от каната е доста различен от този на вода от чешмата. Ако от чешмяната вода една чашка ми идва множко, то от каната мога и две да изпия, доста по-мека е.

По-мека е, защо го няма варовика и другите тежки метали.

Блонди, в каната има книжка и трябва да има брошура - там епоказано чай с едната вода от чешмата и чай с вода от филтърната система. Направи и изчакай 20 мин.  да престои, или по-добре ден. Ще видиш разлика в чая,  този от Брита колкот о и да стои няма да помътнее.


Индикатора наистина е написан в %, но 1 месец е разделен на 25,50 75 и 100%, които ако погледнеш са точно седмиците.

Ако не отчита времето на престоя,, може би индикатора ти е повреден, което наистина рядко се случва. Или батерията е сдала багажа. Но дори и празна да стои (или само капак без кана)  - индикатора си работи след като е стартиран)

Каната ти е  60 лв скъпата - цените на каните са от 30 до 65 дори най-красивата, но всички вършат една и съща работа - т.е. филтъра я върши.  Разликата е във външния вид на каните и "екстрите" - капаче, което се отваря от струята вода, силиконова дръжка, подложки итн.

На Пловдивския панаир винаги има промоции и каните са с по 5 до 10лв по евтини (без най-скъпите).  След 4-5 дни  Grinning

# 8
 • Мнения: 27 525
Добре, Пеп, тогава, като не я ползваме постоянно, как да разбирам кога е време за смяна? Не според времето, а според водата?  newsm78 Или да минем само на нея тогава и да ми е за месец филтърът?  Thinking
Книжката не знам къде е, даже мисля, че не я пазим, за съжаление  Rolling Eyes

# 9
 • Мнения: 8 847
Няма никакъв смисъл да ползваш друга вода, след като имаш Брита.

Ще видя дали оправиха сайта на бг и ще ти дам линк.

За готвене, за ютията, за кафе, за лед, за пиене  - за всичко е с предимства пред другите.

Ако ползваш в София - ползвайки непрекъснато каната за всичките горни неща, и сте трима - филтъра ще те изкара 2 месеца - водата ви е "мека". Когато се изчерпат тези правоъгълничета на индикатора, стартираш го отново и едва на второто изпразване на индикатора, сменяш в скоро време.

Ако не я ползваш редовно - водата, която остане в каната ден-два без да се употребява, естествено не епрясна. Излива се и сипва нова.

Ако няма да си в къщи и няма да ползваш каната повече от седмица - вади се филтъра, прибира в найлонов плик, завързва и в хладилника. Като се прибереш - слагаш  и ползваш.

Филтъра трябва да е винаги в допир с водата - т.е. смолите да са закиснати във вода - тогава са активни. Това е най-големия проблем - ако може така да се каже при тях.
Моята каната е от старите модели, където филтъра е в цилиндър надолу , и винаги трябва да се следи водата да го покрива. А децата понякога забравят, затова съм сложила надпис на самата кана. Но моята е втора за 14 години. Сега новите модели поставката за филтъра е направена на принципа на сифона и поставен там, той винаги е  потопен във вода.

Ако не ползваш каната редовно, най лесния начин да провериш качеството на водата освен чая е да си направиш лед.
Направения лед от филтърната система  - кубче, което се постави в чаша вода и разтопява не оставя никакви бели парцалчета, които ги има при  кубчетата  лед с нормална вода. .

СЕга има хладилници, които имат "машинки" за студената вода и лед - те са си с филтри Брита.

Друго, освен да ти взема  книжка сега и пратя след 15-на дни не мога да се сетя, макар че аз почти всичко казах.
Ама това с книжките и упътвания ни е общ проблем - справяме се сами с уредите, не четем  newsm78

няма да ти трябва ето намерих информация за тях на сайта на техни партньори - но е достатъчно.  http://fonik-water.com/brita.htm

Цъквайки на самия филтър, излиза какво му е съдържанието и какво редуцира....


сайта вариант руски http://www.brita.net/ru/index.html?&L=31

сайта - http://www.brita.net/   избор на език по желание  Grinning

за водата http://www.brita.net/ru/character_of_water.html?L=31

Последна редакция: ср, 07 май 2008, 23:47 от pep-4o

# 10
 • Мнения: 8 847
да си отговоря сама  Laughing

Блонди, сега прочетох че ти е мног о варовита водата.  Използваш месец и сменяш филтъра. Не ти е скъпо - 10лв са на месец. Ако там са скъпи, вземи си от тук, като си идваш по няколко, годността както писах е голяма.

Направи си сега тест с лед, ако ти е сравнително нов филтъра и ще се убедиш

Или превари едната, превари и другата и виж какво ще се отдели отдолу.

# 11
 • Мнения: 793
Има ли доволни от тези кани за филтриране на вода? Чувам доста положителни отзиви, но още се чудя дали да си взема и аз. С търсачката не открих нищо, така че моля споделете своето мнение.
Ползвам такава от няколко месеца. Много съм доволна. Вкусът е приятен. Препоръчвам я на всички. Аз лично си сменя филтъра всеки месец - 2 филтъра струват 19лв.

# 12
 • Мнения: 27 525
Пеп, пак мерси,  Hug общо взето разбрах. Много добре са ми познати парцалчетата в леда тук  Rolling Eyes , така че ще пробвам и пак ще пиша  Peace

# 13
 • Мнения: 4 380
И ние ползваме от доста време- идея на мойто мъж. Аз не харесвам водата от Брита. Прекалено мека и блудкава ми идва. Водата ни като цяло е добра и от Брита пия само в определени моменти, когато се влошава поради разни ремонти по тръбопроводи и подобни. Но мъжът ми го е страх от чешмяна вода и пие редовно тази от каната.

# 14
 • Мнения: 313
Ние ползвахме филтър Брита за чешмата директно за около 1 година. Не бяхме многого доволни от качеството и сега си купуваме изворна вода в големи бутилки- по 18 литра. Лятото с една такава изкарваме седмица .  За кафемашината и за формулата на бебето взимаме  пречистена вода от магазина (води се някава осмотична - май със подобен филтър) - по- добра е май отколкото като пречистваме в къщи с бритата. Цените са прилични. Не излиза много по- скъпо отколкото като купим филтър.

Общи условия

Активация на акаунт