С трепет чакаме вече, да ни ритне НОЕМВРИЙСКО човече!

• 10 297
  • 293
  •   1
Отговори
# 120
Елисавета, аз ходих при д-р Даскалов в 12г.с, гледа гръбчето на бебчето и на гръбначния стълб ясно се очеертаваха три успоредни линии и доктора каза, че бебо не е болин от спина бифида.Може би твоето бебче не е било в правилната поза и затова дактора не го е погледнал.Лично на мен доктора ми каза да ида на следваща ФМ в 16г.с.

# 121
Добро утро майчета

Малко релакс за бебочковците  Grinning
http://www.playcast.ru/playcasts/view.php?card=608008&code=a … c4a85923c94a71900

# 122
Здравейте Мацки!

Не съм влизала много отдавна, но както разбирам май вече някои мамчета си знаят даже пола на бебчо. После ще се върна и ще изчета всичко до тук.

Пиша ви за да се отчета. Миналата седмица на 7 и 8 май бях в София на фетална морфология при Д-р. Димитър Марков в частния му кабинет. Беше изключително вълнуващо. По наша молба ни показва бебчето около 10 мин просто да му се порадваме, освен на 2Д, ни го показа на 3 и 4Д. Видяхме го как се движи и маха с ръчички. Записа ни и снимки и 2 клипчета. Малкото човече е 7 см от главата до дупето ( 13 г .с и 1 ден). После огледа добре двете полукълба на главичката, видяхме камерите на сърцето. Въртя го на 180 градуса и го огледа от горе до долу. Даже му измери и коремчето. Нухалната транслуценция се оказа само 0.8 мм, което е много добре, но в 11 г.с. в Бургас я измериха 2, 4 мм.  Над 3 мм е опасното.  Питахме и за пола естествено. Доктора каза, че според него на 90 % е момиче. Мъничко сме разочаровани, защото се надявахме първото да е момче, но нали си е наше и пак му се радваме. Четох във форуми, че Др. Марков досега не е грешал за пола, но ще се радваме ако на този етап е сгрешил. Ще чакаме следващия преглед в 20 г. с.  Хубавото е поне, че за момиче имаме готово име Simple Smile

На следващия ден ми взеха кръв за БХС. Резултатите ще ми ги изпратят по пощата, но още на следващия ден се обадих и по случайност попаднах на проф. Кременски. Той ми обясни, че риска за Даун е 1:3500, а за другите, които не знам какви са 1: 100 000. Рискът е нисък, така,че не се налага амниоцентеза. Обясни ми обаче, че между 11 и 13 седмица този тест не включвал тест за спина бифида ( дефекта на невралната тръба) и не се гледала коремна стена ( макар, че Др. Марков  измери коремчето). Трябвало в 15 седмица да се прави, но не мога пак да пътувам до София. Препоръчаха ми Варна за по- близо, но доколкото четох при Доц. Балев много трудно се записвали часове и то по телефона било почти невъзможно. Някои ходил ли е при Доц. Балев във Варна, да ми каже как мога да се запиша по телефона и колко време преди това. При Марков в София, поне месец по рано става.
Друг вариант е да направя кръвен тест за алфафетопротеина  в 15 седмица и да го изпратя в София за интерпретиране на резултатите. Дано да има къде в Бургас да го направя.

Някоя от вас правила ли е ФМ и БХС м/ду 11 и 13 г.с? Смятате ли в 15 г.с да гледате и правите тест за спина бифида?

Много хубав разказ!Поздравления за здравото бебче! Hug
Аз от две седмици си стъжвам живота яко,заради доц.Балев,не мога и не мога да запиша час,последния път са държали слушалката отворена,заради наплива на място,но пак не са стигнали часовете,половината бремелинки са се върнали.И умувам какво да правя,мисля да ходя при моя док да измеря НТ и СРЛ и да изпратя кръвен серум на проф.Кременски,а това за липса на изследване за спина бифида ме разтревожи,явно е абсурдно и тогава да се запиша за доц.Балев,и може би отново ще пратя серум в София,но би ли ми казала дали това е надежден метод?

# 123
пропуснах да ти опиша как става записването при Балев - всеки петък сутрин от 8.00 ч по телефона се записват часове за следващия понеделник и сряда,последния път е записвано само за сряда,защото е отсъствал в понеделник.Кошмарни опашки са и на място някой път по 30 момичета.........просто мисия невъзможна.

# 124
  • София
Здравейте, сладурки  Hug
Минавам на бързо само да ви поздравя и да кажа, че всичко е наред с нас. Скоро ще се включа, че тук е лудница  Hug

# 125
Здравейте,бременни момичета!Както виждам и вие се чувствате уморени като мен....Какво ще се прави не знам,но и на мен хич не ми е до работа,едва издържам в офиса,а ми се спи толкова много... smile3524И аз мислех да си рааботя докато мога,но нещо усещам,че ми е все по-трудно и на мен сутрин ставането,седеното пред комп. и и въобще...Мечтая си за почивка!
По въпроса с количките и креватчетата и аз все още нямам намерение да купувам,оставила съм  тази задача за много късен етап+това ние те първа ще се местим и ремонт ще правим,та има време.
Искам да ви попитам,вие на всяка цена ли правите тези изследвания за генетичните увреждания? newsm78

# 126
Здравейте,мамчета.След един час ще си взема първите резултати от изследванията,стискайте палци да са в нормата.А при Марков ще ходя другата седмица-тогава ще съм в 14 седмица,може ли някоя от вас да ми каже ,дали има проблем да се прави ФМ тогава,защото нали първата е 11-13с.А и аз вече се оглеждам за количка и други бебешонски неща,но чакам прегледа другата седмица,за да се разбере какво е бебето.Успешен ден от мен

# 127
  • София
Янорен, добър въпрос задаваш за това защо ходим на работа.
Ама аз от пуста лоялност #2gunfire И какво ще кажат хората, едва ли не.
По-скоро искам да ми мине скрининга на 1-т триместър, да видим че всичко е наред  Praynig, а и не съм казала на никого още в работата, затова се спотайвам и ставам и ходя чинно на работа. Трудовачка го раздавам #Cussing out
Иначе съм решила, живот и здраве, да изкарам май и юни и после да си поостана вкъщи, в жегите няма да ми е до пътуване, освен това пътувам от единия край на Сф до другия и това ми отнема дневно вече близо 3 часа, със задръстванията #Cussing out

# 128
мишленце, никой няма да ни потупа по рамото после
така, че предлагам да си лягаме в къщи и да си бременем на спокойствие  Hug
сега ни е паднало
защото работата е цял живот, а бременностите ни по принцип за целяи ни живот в болшинството от случаите се броят на пръстите на половината ни ръка
аз лично спрях , т.е взех си платената отпуска и до края смятам да карам на болнични
ходих на работа един месец и се утрепах от шофиране, задръстване, нерви, че няма къде да се паркира, да не говорим, че ми се дояждаха какви ли не неща и не мога да си ги сготвя, а пък за осемчасовото висене на стола думи нямам-едва издържах с тоя пудут корем
накрая ме налегна и поспаливостта и се отказах
с удоволствие спрях работата
то просто няма смисъл да си мъча детето, заради някакви шефове, които никога не те оценяват и заради твърде мижавите заплатки в бг

# 129
Yanoren,напълно съм съгласна с теб,така е...никой няма да ни потупа по рамото после,но искам да ви попитам момичета, тази платена отпуска и тези болнични за частните фирми важат ли? newsm78Все пак и тези малкото пари не ми се губят,защото положението не кой знае колко розово и те си трябват... Thinking

# 130
  • София
Янорен, напълно съм съгласна с теб, но както казах- имам си и своите съображения за момента да ходя на работа. Иначе от към заплащане не мога да се оплача, напротив. Другото което се замислих, парите които давам месечно за бензин за колата ще ми се компенсират от болничния, така че то е танто за кукуриго, дет се вика Mr. Green
Факт е че няма никой да ми каже евала или да ме потупа по рамото, понякога ме е яд на себе си, каква съм овца, ама такава съм си. Освен това съм и шеф на отдела, в който работя и няма да е толкова лесно, но пък в името на малкото човече след месец, живот и здраве, смятам да преустановя работата Peace
Иначе в нашата фирма проблем с болнични и бременни няма, те са претръпнали Mr. Green
Е, мусят се, чуваш после приказки, ама много ми е зор! Mr. Green

# 131
  • София
Аз пък мисля да работя докато имам сили да го правя. Шефовете са ми готини, работата зад бюрото не ме товари особено, харесвам си професията, заплатата не е голяма, но поне не си седя в къщи самичка... Осигуровките са ми на супер заплата - не ща да ги гърмя от сега - после ще ми трябват парички за бебо... Освен това пред кого ще си показвам новите дрешки и коремчето  Blush ... В интерес на истината изобщо не ми се остава в къщи - после и без това само там ще съм с дни... Само ми се ходи до морето това лято, но милото има доста работа и сигурно няма да ме огрее, а сама не ми се ходи... Абе да сме живи и здрави само пък другото ще се нареди...

# 132
Всеки сам си решава до кога да ходи на работа. Аз също имам колежки, които едва ли не до последно стояха. Но честно казано не ги разбирам. Колкото и да не те товари работата, можеш да прекараш деня си по много по-здравословен начин отколкото обездвижен зад бюрото и облъчван от компютъра. От четвъртия месец нататък това не си го представям.
А за това, че никой няма да те потупа по рамото - спор няма!

# 133
Естрелита много се радвам за чудесните новини Hug
Янорен е права за работата мамчета Peace пред мен не стои подобна дилема, защото си гледам хлапето, но ако трябваше да избирам щях да избера да съм в отпуск и да се наслаждавам на всеки един момент на бременността, а след това и на майчинсвото.
Да се похваля, че днес записах баткото на градинка и той толкова беше очарован, че замалко да се разплаче като си тръгвахме Shocked

# 134
От дете, което ходи с кеф на градина по хубаво няма  Peace Моят син даже ми се сърдеше ако отида да го вземам по-рано  Joy

...Сега да ви се оплача  Cry дъвча си аз ментос преди малко и... ми падна една пломба  cry Сега в 16ч.30 съм на зъболекар.
И освен това утре съм на амнио - моля ви, стискайте ми палци  Hug Супер съм се спекла  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт