С трепет чакаме вече, да ни ритне НОЕМВРИЙСКО човече!

• 10 292
  • 293
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Добро утро и от мен момичета! Надявам се, че настроението ви е по-добро от времето на вън... Моето главоболие нощес за малко ме остави на мира, та поспах... Докато пътувах за работа обаче отново се появи макар и слабо за сега... Явно ще наблегна на чайчетата... Иначе при мен няма нищо ново...

Тонеса - благодаря за прекрасната закуска - и от кафе имах нужда...  Hug
Валя - и аз мислех за кошара, но тук във форума прочетох за идеята легълцето да е долепено за спалнята и по този начин да не се става от леглото нощем, което ми се струва доста приятна идея...

Отивам да поработя и пак ще намина!

Лека седмица милички!

# 106
Тонеса, мерси за закуската!
Но моите убийствени киселини се завърнаха след седмица на затишие и от няколко дни съм от сутрин до вечер с киселини, каквото и да хапна....   Sick Отново нищичко не ми се яде...

# 107
  • София
Утро, защо не опиташ Талцид? На мен доста ми помага..., ако не е той до сега да съм отказала храната  Sick от тези киселини. В началото от плодове и зеленчуци нямах, но вече от всичко ми се появяват...

# 108
Здравейте,мами!
Това главоболие ще ме затрие,днес от сутрин съм в рев,бре хормоните не са шега работа........ ooooh!
Тонеска моя корем не отговаря на 12 седмица по малък е...... newsm78 ох вече съвсем пощурях....и кг не качвам Embarassed Май ще си посетя докито тия дни.

# 109
Розичка не се притеснявай - на всяка жена по различно време й проличава.
Затова ти казах, че колкото пъти натиснеш 12 седмица примерно ще ти излиза различна жена и така можеш да видиш, че има такива с по-големи кореми и други на които въобще не им личи.
Аз например първият път от 3-тия месец се пъчих, ама корем имах чак към края на 4-тия месец. А сега вече ми личи и то доста Blush

# 110
  • София
utro, и аз това щях да ти кажа, вземи си талцид. Аз бях същата миналата седмица, и го пробвах много е добро.
Розичка, ако гледаш коремите на мамите в baby-gaga не се стряскай аз вчера влязох да ги разгледам и съм много далече от заоблените им коремчета. въпреки, че попаднах случайно и на една снимка на мама с почти незабележим корем. Мисля, че е до структура, а и до начин на живот. Докато лежахв ТК се бях тотално стресирала защото в патологията качваха и бременни, които идват за раждане но още не са за в родилна зала. Всичките бяха качили 25-30 кг. Аз все се надявам да се размена с 10-15. Но и повечето от тях са лежали почти цялата бременност.

Сиска, идеята да не ставаш нощем е перфектна, аз за у нас мисля да взема кошара, защото ми е трудно с мястото, а дървените легла знам, че като се сглоби след това ако се разглоби много трудно е пак да се напасне за сглобка....

# 111
Добро утро  Hug

Снощи и аз сравнявах кореми и бая по-големи от моя имаше, та се поуспокоих  Mr. Green На мен си ми личиииии, та дрънка, та се бях притеснила, но  Naughty явно и по-трагични случаи от мен има  Mr. Green

Розичка и мен днес м погнаха киселини и сега ми е отвратително, чудя се какво да направя, че да спре така да ми люти...

# 112
  • София
Добро утро, мамита с коремита!  Hug

Аз много набързо минавам да ви нагледам и бягам на ЖК и на изследвания  Tired

Обаче видях, че много от вас се оплакват от главоболие - не се шашкайте, а погледнете през прозорците! Времето последната седмица-две е толкова променливо, налягането ту пада, ту скача. Това неминуемо указва влияние на кръвоносните съдове - ту се разширяват, ту се стесняват. Това пък от своя страна влияе на кръвното - ту нагоре, ту надолу. И какво се получава - едно нестабилно кръвно налягане + увеличен кръвен поток = често главоболие. Поне при мен аз си знам, че причината е това. Страшно много ми влияе налягането. А оправия - няма. Само спокойствие и търпение да се нормализират нещата както в атмосферата, така и в главата  Wink Помага също много вода и кислород, който за съжаления в София е на изчерпване, ама ... какво да се прави  Rolling Eyes

Лек ден от мен! Дано изгрее малко слънчице! И по-малко болежки  Hug

# 113
Благодаря Ви момичета,Тонеса не съм съобразила,бързам пак като теленце Laughingсега ще ги огледам по-добре!
Установих,че и на мен ми помага чайчето от мента! Но главоболието явно ще се търпи и вечер по време на сън продължавам да го усещам Thinking

# 114
  • София
Добро утро и успешна и спокойна нова седмица, изпълнена само с положителни емоции и преживявания! Hug
По-късно пак ще се включа, че много работа се е насъбрала, а ме нямаше последните дни

# 115
Благодаря за съвета!
Ще си взема Талцид.

# 116
Ха добро ви утро и от мен  Heart Eyes
Починахте ли си мацки  Hug Аз вчера такъв сън му дръпнах от 14 до 20 часът спах и после станах , хапнах и си легнах пак в 22  Crazy Добре че беше милото да оправи малката , той я изкъпа , той я приспал а аз си поспах като хората Mr. Green

Гледам за кореми си говорите пак  Mr. Green Я дайте и аз да видя къде има снимки на мацки по седмици , че да сравнявам Hug

Иначе ние си изкарахме страхотно на хижата , децата бесняха до 2 посред нощ  Crazy
Утре ще кача снимки и ще ви покажа Hug

И на мен за киселините ми помага само Талцид , направо като бонбонки си го хапвам , но много ме морят Whistling

# 117
аз да питам работещите-защо се мъчите
възползвайте се-имаме право на 180 дни болнични
аз лично вече не ходя на работа

# 118
Янорен, чудесен въпрос!
Не знам защо. Някак си ми е съвестно да изляза в болничен още от сега.   Crazy А в същото време нямам търпение да се отърва от колегите си за дъъълго, дъълго време.   Sunglasses
Мислех си да походя на работа докато мога, че като ми напредне бременността съвсем ще е немислимо. Но наистина започна да ми дотежава ранното ставане, седенето по цял ден на един стол, седенето пред компютъра и изобщо всичките главоболия в работата.

Май в съвсем скоро време ще се възползвам и аз да си остана вкъщи. Пък и каката в края на месеца свършва училище. Хем ще си я гледам.   Flutter

# 119
Здравейте Мацки!

Не съм влизала много отдавна, но както разбирам май вече някои мамчета си знаят даже пола на бебчо. После ще се върна и ще изчета всичко до тук.

Пиша ви за да се отчета. Миналата седмица на 7 и 8 май бях в София на фетална морфология при Д-р. Димитър Марков в частния му кабинет. Беше изключително вълнуващо. По наша молба ни показва бебчето около 10 мин просто да му се порадваме, освен на 2Д, ни го показа на 3 и 4Д. Видяхме го как се движи и маха с ръчички. Записа ни и снимки и 2 клипчета. Малкото човече е 7 см от главата до дупето ( 13 г .с и 1 ден). После огледа добре двете полукълба на главичката, видяхме камерите на сърцето. Въртя го на 180 градуса и го огледа от горе до долу. Даже му измери и коремчето. Нухалната транслуценция се оказа само 0.8 мм, което е много добре, но в 11 г.с. в Бургас я измериха 2, 4 мм.  Над 3 мм е опасното.  Питахме и за пола естествено. Доктора каза, че според него на 90 % е момиче. Мъничко сме разочаровани, защото се надявахме първото да е момче, но нали си е наше и пак му се радваме. Четох във форуми, че Др. Марков досега не е грешал за пола, но ще се радваме ако на този етап е сгрешил. Ще чакаме следващия преглед в 20 г. с.  Хубавото е поне, че за момиче имаме готово име Simple Smile

На следващия ден ми взеха кръв за БХС. Резултатите ще ми ги изпратят по пощата, но още на следващия ден се обадих и по случайност попаднах на проф. Кременски. Той ми обясни, че риска за Даун е 1:3500, а за другите, които не знам какви са 1: 100 000. Рискът е нисък, така,че не се налага амниоцентеза. Обясни ми обаче, че между 11 и 13 седмица този тест не включвал тест за спина бифида ( дефекта на невралната тръба) и не се гледала коремна стена ( макар, че Др. Марков  измери коремчето). Трябвало в 15 седмица да се прави, но не мога пак да пътувам до София. Препоръчаха ми Варна за по- близо, но доколкото четох при Доц. Балев много трудно се записвали часове и то по телефона било почти невъзможно. Някои ходил ли е при Доц. Балев във Варна, да ми каже как мога да се запиша по телефона и колко време преди това. При Марков в София, поне месец по рано става.
Друг вариант е да направя кръвен тест за алфафетопротеина  в 15 седмица и да го изпратя в София за интерпретиране на резултатите. Дано да има къде в Бургас да го направя.

Някоя от вас правила ли е ФМ и БХС м/ду 11 и 13 г.с? Смятате ли в 15 г.с да гледате и правите тест за спина бифида?

Общи условия

Активация на акаунт