Тайната на дългата и здрава коса - 34

• 33 924
  • 408
  •   1
Отговори
# 210
Да ви кажа какво аз правех преди време - може на някого да е от полза.
Косата ми е средно кестенява. След като я измиех със шампоан и балсам, си слагах изцеден лимонов сок и отгоре найлонче и кърпа за около 20 мин. След това измивах с хладка вода. Освен че става много лъскава, след време придобива много красив бакърен отблясък. Бях го прочела това в съветите на някаква туркиня как с естествени средства да придадем цвят на косата и наистина има ефект. Но лимона изсушава.
Това и аз го писах в една от темите,но се стои 10 мин и е за омазняването и пак така с хладка вода  Blush
Аз пьк не мога да спя с някакви неща на главата,предпочитам вече сутрин да се кьпя,защото косата сутринта навсякьде стьрчи...то пьрво като сложа тези наилони,както се вьртя ще омацам вьзглавницата и такива други.. Laughing Но може пьк да пробвам.. Rolling Eyes
И аз напоследьк си хващам косата отвсякьде с разни фибички,различни видове,но все вкьщи втьлпила сьм си че сьм смешна,защото сега като сьм беличка и наистина е така,но като хвана тен и по ми прилича с вьрзана коса!! Grinning

# 211
Пак попаднах на нещо интересно. newsm78 newsm78 newsm78
"Ето ви нещо елементарно, но предупреждавам че косата става гъста(ако се направи няколко пъти, става дори много гъста), но мазна ако това не ви смущава. Взима се костен мозък от телешки мозъчен кокъл (Джолан - кокълите дето са за бульон). Още по добре е от кон (тогава косата не се умазнява, но това е много трудно за набавяне) Джолана не бива да е замразяван. т.е. трябва да е пресен Намазва се главата с мозъка изваден от мозъчния кокъл(джолана), след това увивате главата си с найлон, вестник, кърпа Стоите минимум 2-3 часа с тая маска на главата си, а още по-добре е ако преспите(пренощувате) с нея. После си измивате главата с шампоана с който си се миете. Тази маска се прави не по често от 6 месеца. Аз съм я правила общо 3 пъти може би в срок от 6 години. Косата ми така се сгъсти, че е мъка като ида на фризьор за подстригване, а ако трябва да ме гласи виждам че им се доплаква. При това косъма стана силен и корав и е труден за работа защото не е податлив. Единственото е че е мазна, но........ по- добре мазна отколкото без коса. Ако искате влезте в клуб АЛТЕРНАТИВНА има тема До Елза от Тебо, там има доста коментари по въпросната рецепта, както и споделени резултати ."
Източник: http://alopecia.8.forumer.com/a/_post16.html

# 212

Aera, тъкмо се намазах с бадемово масло, ракия и кисело мляко ooooh!, седнах на компа и прочетох твоя пост!!!! Язък че не го прочетох по-рано, сега ще си стоя с млякото на главата, а за другия път ще знам.

Не се притеснявай, при теб ракийката може и да убие миризмата на мляко.  Laughing
Аз в горещините или я връзвам на плитка или пък си правя опашка, но я защипвам с шнола отдолу, на практика тя не се вижда и стои хем на опашка, ама небрежно (офф  ooooh! как го обясних).

# 213
dessy_g, спомням си, че това се обсъждаше миналата година.
Аз предпочитам косата ми да не се Омазнява

# 214
WOW!!Това звучи хем гадно,хем супер...такова сгьстяване от кога искам  smile3508...само,че това омазняване....гадост...тези неща мога да си ги набавя и то супер лесно и то даже и от кон,което не се омазнявало......обаче майка ми ако разбере пак ще ме гледа странно...ха.ха Grinning
А за йода какво мислите??Бил пак за сгьстяване на косата...

Последна редакция: пн, 19 май 2008, 21:31 от BuKu <3

# 215
И аз имам проблем с факта че косата ми порастна определено (е може и още де и чакам с търпение) но не знам какво да я правя  hahaha нито вързана нит не вързана  ooooh! все се чудя.. и с тоя вятър и гаден въздух, прахоляк...

# 216
А за йода какво мислите??Бил пак за сгьстяване на косата...[/i][/font]
Рижа ли искаш да ставаш?

# 217
мис арк, знам ги тези шноли... едно време имах такива. Миналата година си купих такава и от слонска кост, но пустия шиш не е еластичен и не се огъва наникъде. Съответно хваща косата на кока, но не може да захване косата на темето, че да ми се задържи високо!  Crazy

# 218
И аз...
Само че понякога ако си я подстрижа повече от обикновено , няма достатъчно коса и ми се изхулва от "джаджата" Имам и една дървена шнола , която ми харесва , но й се счупи металната закопчалка...А нова не мога да си харесам ... все едни шарении  ooooh! Освен да купя някоя , на която закопчалката да е същия размер и да я отвинтя , за да я сложа на моята  Rolling Eyes
Сега съм си купила боя и са пръв път ще се боядисвам , има ли значение , че съм в цикъл в момента Embarassed (извинете за въпроса , ама незнам , не съм се боядисвала досега...а като питам , всеки различно ми казва...)

# 219
И аз не съм се боядсивала досега, но от моите приятелки и колежки знам, че като си в цикъл, боята не хващала! Rolling Eyes
Отложи с една седмица боядиването. Wink

# 220
Мимито & Светла Изчакай малко  Peace за всеки случай.
На някой хваща докато са в цикъл, на други не! На мен не ми хваща боята по това време.

# 221
Благодаря ви за съвета , ще изчакам...
просто исках да разбера дали е така , защото  и за друг път да знам като се случи да съм в цикъл ,  дали не чакам напразно  Wink

# 222
Моята джаджа е пластмасова/тази я дадох само да покажа за какво иде реч/ и пръчката се огъва доста. Държи здраво и съм доволна.

Стига с тези костни мозъци, имаше такава тема, писах в нея. Не мислите ли, че ако беше истина- нямаше да има дама с негъста коса? А по магазините нямаше да могат посмъртно да се намерят джолани. Joy

# 223
А по магазините нямаше да могат посмъртно да се намерят джолани. Joy
Или щяха да извличат костния мозък и да го продават за луди пари в месарниците  Joy Joy Joy

# 224
А по магазините нямаше да могат посмъртно да се намерят джолани. Joy
Или щяха да извличат костния мозък и да го продават за луди пари в месарниците  Joy Joy Joy
Нали знаете, че удавник и за сламка се лови.Аз пък искам да пробвам.Толкова боклуци съм си слагала на главата, че още един няма да се забележи.
Къде има месарница някъде по централно( Петте кюшета, НДК) или Южните райони? Какво точно да им кажа..искам кокали от теле? После как да извадя тоя костен мозък? МОля Ви, кажете ми....

Общи условия

Активация на акаунт