В Търново и региона слънце пече,много е добре,ходи ни се на море!

• 18 230
  • 312
  •   1
Отговори
# 150
Tsv, означава ли това, което си написала, че е по-добре просто да отидеш и да раждаш без да имаш уговорка с лекар? Аз по принцип съм по-навита именно така да родя /да не се ангажирам аз с лекар,  и той с мен/.

# 151
  • в здрача
TIHA VODA аз съм леко паника ли, как да кажа. След 2 часа гледане в родилна зала една друга и после ми я взеха - идеше ми да зарева. Закараха ме в стаята и там до другите майки бебетата стоят, а при мен бебе няма. Че бях уморена, бях, но че това ме тормозеше - защо бебето не е при мен, таткото кога ще дойде и въпреки, че много ми се спеше /раждах през нощта, докато реша да си легна в 1 и болките в кръста започнаха, в 3 реших че ще тръгваме за родилно и се изкъпах, разбудих ги и отидохме, в 7,06 родих/. Де да знам аз, че бебетата се носят при теб когато станеш от леглото. Ето гледам при отчетните в София има ден на отворените врати, разглеждаш родилното, обясняват ти, което е чудесно, а аз отивам за първо раждане и всичко ми е непознато. Е, лежах в гинекологията на горния етаж, ама в родилно е съвсем различно.  Та добре, че мехура ми изкаше да изкара съдържанието си, а в този момент дойде една акушерка, та ме светна, че ако се чувствам добре, а и щом ме виждат на крака, значи могат да ми донесат бебето. Та бях безкрайно щастлива.
Не знам когато са със секцио кога им дават бебетата, но ще разпитам. Пък и честно казано напълно те разбирам, аз направо се ужасявам само като чуя секцио - та това си е операция.
А иначе акушерките вършат всичко по обгрижването, ти например им подаваш  от твоите памперси, поливаш им, е вземаш си самичка бебето да го кърмиш, те ти напомнят под час, да го сложиш на гърда.

polin_a преди 5 години аз с такова впечатление останах, защото двете майки при мен бяха родили с искане на двама различни доктори. Едната му се обаждаше по телефона кога ще дойде да я прегледа, че иначе само я питаха - ти при кого беше, а добре, оплаквания и това е, другото момиче бе при друг доктор - той идваше всеки ден да я прегледа, независимо дали е на смяна, а мен ме гледаха на всяка визитация - аз бях без избор на доктор, макар да си го мислех. Задържаха ме цели 7 дни, защото се съмняваха че малката има жълтеница, а аз че имам анемия и ни боцкаха всеки ден, накрая мен ме изписаха, ама стоях защото малката не бе изписана все още. Та през това време изпратих момичетата които заварих и посрещнах новите. А другите две бяха без избор също като мен. Просто нямаше как да не ми направи впечатление.

# 152
Здравейте! Скоро наближава момента, в който ще трябва да тръгнем на ясла. Подала съм молби в "Пролет", "Слънце" и "Щастливо детство".Моля  за мненията, впечатленията и опита ви с тези ясли.
Благодаря предварително!

# 153
  • Велико Търново
Едната ми приятелка е сестра в "Слънце" казва,че е добре при тях.Дъщеря ми ходи 6 дена в "Пролет",но я отписах,защото се разболя,но през дните в които ходеше влизаше с кеф,което ми беше достатъчно.Сестрите в нейната група бяха "добри" според моите критерии/едната ми е приятелка/.Винаги ми я връщаха чиста,но тя принципно се храни чисто.Ами това са ми малкото впечатления от яслите.Сега съм по компетентна на тема детегледачки Mr. Green

# 154
Здравейте Hug от доста време не съм писала но сме на път да проходим и.....просто нямам сили да седна и пред компа.Много се радвам за мамичките чакащи бебенца Hug и имам една молба или по-скоро е зов за помощ Confused Свекърва ми е доста зле и търсим донор за кръводаряване с А- група.Не е за тук темата но  наистина е много зле положението .Благодаря ви предварително за вниманието

# 155
TIHA VODA аз съм раждала със секцио във Велико Търново,много съм доволна от отношението на лекарите и сестрите,е има си и изключения Wink но да ти кажа ,ако всичко е наред на другия ден след раждането ти носят бебчето .Късмет и леко раждане  bouquet

# 156
  • в здрача
Здравейте! Скоро наближава момента, в който ще трябва да тръгнем на ясла. Подала съм молби в "Пролет", "Слънце" и "Щастливо детство".Моля  за мненията, впечатленията и опита ви с тези ясли.
Благодаря предварително!
Щерката бе в "Щастливо детство" и тя и аз сме много доволни, свикна за отрицателно време, май на мен ми бе по-криво от раздялата. Помня че на втория ден място не можех да си намеря и само следях часовника, че бе до обяд. Ама после мама свикна и нямахме проблеми.  Laughing Чистичка, преоблечена според менящото се време, а памперсите намаляха с нормално темпо /чувала съм оплаквания от други места, че адски бързо им свършвал пакета на памперсите, буквално за 3 дни/.

# 157
Ооох, аз пък чух, че никъде няма вече свободни места! Исках да пусна молба в"Мечо Пух", но нямало никакви места - дори и молби не приемат! В "Слънце" пуснах молба, но шамсове - малки  Rolling Eyes Сега Тарик е в частната градина, но ми се искаше да го пусна от септември в ДЯ " Мечо Пух", че ми е наблизо.
Доколкото разбрах за цяло Търново имало 4-5 ясли само  #Crazy !!!
А при детските градини май е още по-тежък проблема  Rolling Eyes

# 158
Здравейте,
Съжелявам че Ви безпокоя.
търся си работа за лятото. Много съм млада,но съм отговорна /грижа се за болен човек от семейството ми от години/. Член съм на Младежки Авариен Екип към БЧК Велико Търново и в този смисъл имам начални медицински познания. говоря Английски език и по-слабо Френски и Руски език. Бих мога да се грижа за дете над 1г и половина до 8 часов работен ден. Ще отговарям на мейла си: nadiamm@abv.bg или тук,но по-рядко влизам.
Пожелавам ви лека вечер!
Здравей, Наде! От много отдавна не си се включвала! Защо не се пробваш като аниматор по морето? Пожелавам ти успех наистина!! Възхищавам се на такива млади и амбициозни хора като теб  Hug !
Ние си имаме детегледачка - пенсионерка и съм безкрайно доволна от нея, а и малкия много я обича  Grinning, но не бих имала против и млад човек да ми гледа детето ако знам, че е достатъчно отговорен за това.
Успех!!!

# 159
Ей, ама аз имам вече бебе, ще се върна да изчета какви съм ги забъркала, нещо не съм се изразила правилно, пък уж исках да помогна Joy

# 160
Tsv, а имаш ли предсатава колко се плаща за ВИП - стая във В. Търновското АГ?

# 161
Здравейте,
Съжелявам че Ви безпокоя.
търся си работа за лятото. Много съм млада,но съм отговорна /грижа се за болен човек от семейството ми от години/. Член съм на Младежки Авариен Екип към БЧК Велико Търново и в този смисъл имам начални медицински познания. говоря Английски език и по-слабо Френски и Руски език. Бих мога да се грижа за дете над 1г и половина до 8 часов работен ден. Ще отговарям на мейла си: nadiamm@abv.bg или тук,но по-рядко влизам.
Пожелавам ви лека вечер!
Здравей, Наде! От много отдавна не си се включвала! Защо не се пробваш като аниматор по морето? Пожелавам ти успех наистина!! Възхищавам се на такива млади и амбициозни хора като теб  Hug !
Ние си имаме детегледачка - пенсионерка и съм безкрайно доволна от нея, а и малкия много я обича  Grinning, но не бих имала против и млад човек да ми гледа детето ако знам, че е достатъчно отговорен за това.
Успех!!!

Здравей,
благодаря ти за милите думи. Може и да пробвам като аниматор.Благодаря ти много за идеята!! Hug Радвам се че има все повече майки почват да приемат идеята да им се гледат дечицата от млади момичета.
Пожделавам ви хубав ден!

# 162
  • в здрача
Tsv, а имаш ли предсатава колко се плаща за ВИП - стая във В. Търновското АГ?
Понеже моето инфо е от преди 3 години направих запитване на страничката на МОБАЛ АД ВТ и ми отговориха, че стаите са по 25 лв, ако желаем придружител +10 лв и трябва 2-3 дни преди това да се обадим, ориентировъчно все пак, то никога не знаеш кога точно ще бъде раждането. Приятно ме изненадаха с бързия си отговор!

# 163
Ей, ама аз имам вече бебе, ще се върна да изчета какви съм ги забъркала, нещо не съм се изразила правилно, пък уж исках да помогна Joy
Не ти аз съм ги забъркала,просто бързах много и четях между редовете  Rolling Eyesизвинявай

# 164
Tsv, мнооого ти благодаря! Ще вляза на тяхната страница. Може да има нещо интересно.

Общи условия

Активация на акаунт