Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кога обикновено се усеща бебето по време на бременност?
Какви са симптомите на бременността, освен болките в гърдите, и как да се справим с тях?
Какви напитки са подходящи за консумация по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кога обикновено се усеща бебето по време на бременност?
-
Какви са симптомите на бременността, освен болките в гърдите, и как да се справим с тях?
Освен болки в гърдите, симптомите на бременността могат да включват сърбеж, напрежение и усещане за тежест в гърдите, нервност, агресивност, гадене и повръщане, умора, затруднение при извършване на ежедневни задачи , висока температура , коремна болка , чувство на безпокойство или грипопод подобни симптоми , кашлица , суха кашлица , суха кожа и дехидратация, както и усещане за движение в корема. Симптоми като повишена температура, гадене и втрисан са често срещани по време на бременност. Високата температура от 37,0 до 37,3°C може да е нормална за много бременни жени. Лечението на гаденето може да включва ядене на малки и чести хранения, избягване на мазни храни и пиене на студена газирана вода, която при някои жени помага.
-
Какви напитки са подходящи за консумация по време на бременност?
-
Какви са препоръките за изследване на токсоплазмоза по време на бременност?
-
Какви са препоръките за прием на лекарства при грип по време на бременност?
При ме нещата се влошиха от вчера,ужасно главоболие и гадене,направо ще се побъркам
.Относно гърдите-много са болезнени и огромни,което много ме радва,а мъж ми полудява
.През нощта не мога да спя,будя се многократно,въртя се като луда,а през деня нищо не ми се прави,искам само да лежа и мързелувам.От време на време,когато се преуморя получавам болки в матката или някакво стягане,дали това са контракции
.Иначе мен ме втриса още от началото,потдържам постоянно 37,2градуса,вече не ми прави впечатление,гледам да се обличам повечко.За секса какво да кажа,иде ми всяка вечер да изнасилвам мъжа ми,но ми е забранен-пак получавам болки.В интерес на истината оргазъма не ми влияеше никак зле,но без да е съчетан с други креватни упражнения
Искам да ви кажа че освен силните болки в гърдите-особено сутрин като стана от леглото други по-фрапиращи симптоми от бременноста нямам.Бяха ми казали че някъде до третия месец ще ме болят гърдите.Аз още не съм се записала за консултации но мисля да го направя вече другата седмица.едно че времето минава друго че мисля да задам доста въпроси към докторката.А за газираните напитки също съм чувала че не е желателно да се пият,защото предизвиквали контракции като издуват корема.
. а най-лошото е че не съм я карала /по спомените на майка ми/.
.Смята, че съм не в 7 г.с. както аз си мислих , а 6 г.с и дни
и сташно много се
и едва успях да
и веднага
.Боже с изключение , че вече не събличам сутиена и
по нищо друго не се сещах , че се променям, но днес УСЕТИХ дано от утре ми е пак добре и днес да е било заради баницата ....
, защо се чудя и бавя! Побърках ги с въпроси "Ама може ли да стане това ако аз съм я карала? Ами ако нямам пъпки , значи ли че съм здрава и бебето също?" и ред такива в заключение установих, че нищо сигурно няма и накрая на разговора Лекарката ми каза "Ние работим с изследвания всичко друго няма тежест и не знаем как има бременни , които имат контакт и се колебаят и чакат инкубационни периоди?Вие ще дишате ли спокойно 9 мес. ?Аз и отговорих ами май не !Ами като не в София.Така и направихме.Направих изследванията преди всички празници.Сърцето и съня ми ги нямаше.След празниците се обадих и ми казаха , че всичко е ок
.Отидох и си взех и документа , за да го имам и за гинеколозите пък и си бях платила де..
и попита от къде да си вземе резултатите за изследването.Те и казаха от горе, но ги има и при тях.Тя попита какъв е резултата и те и отговориха отново положителен /явно беше за втори път /.Тя отговори , че е невъзможно, защото е карала и няма обрив , но .....Моля се всичко да е наред с нея и бебето , но ми я дадоха за пример.Представете си аз как изкарах празниците.Само по манастири и църкви бях