МАЙски мамчета кажете: как е с бебе на ръце-споделете ! (тема 1)

• 14 471
  • 294
  •   1
Отговори
# 60
Ами при Ванко е в резултат на това че е доносен и само недоносените бебета(родени преди 37 седмица)не се белели така.А освен това и околоплодните ми води са били малко.И при нас кожата се бели на парцали но вече е многооооо по добре.само по пръстчетата остана.Мен в род. дом ме посъветваха най много до края на юни да мажа с олио след това не е подходящо че става много горещо.и само мляко е достатъчно.

Последна редакция: вт, 13 май 2008, 11:12 от mmagy ( Маги)

# 61
и аз мажа с олиото на Бюбхен и 1-2 пъти дневно слагам крем за подсичане пак на Бюбхен.
нашето пъпче още не пада, а вече сме на 10 дни  Sad има отстрани такова бяло-жълто нещо като гной и слагам по няколко пъти спирт...
за зърната - мен също ме болят като суче, особено в началото. Мажа се с Лансинокс и засега добре ми действа.
А от снощи вече и кърмата започна сама да ми тече и извадих подплънките  Blush
А между другото вие храните ли "по график", защото аз давам на поискване и кърма, и вода, и залъгалка  Wink

# 62
  • София
Аз точно поради тази причина бях купила само мляко, но като видях как се бели минах на олио.
Моите наблюдения са основно от сина ми или поне за такива неща не съм забелязала, а и не съм питала други майки, защото не съм се сблъсквала с проблема. Сина ми също си беше доносен (роди се 6 дни преди термин), а не се  е белил така.
Щом казваш, че при вас положението вече е почти овладяно се надявам много скоро и при нас да се подобри.  

А между другото вие храните ли "по график", защото аз давам на поискване и кърма, и вода, и залъгалка  Wink
За сега не храня под определен час. Само ако минат повече от 4 - 4,5 часа я събуждам да я нахраня. Вода и залъгалка не давам.

# 63
  • у нас
Ние също сега много се белим. Но при сина ми нямаше такова нещо, макар че той вървеше няколко седмици напред и се роди с бели точици по носа, и лекарите казаха, че е добре износен плод. И аз мажа с олио, ама май ще преминем на преварен зехтин.
Joji, нормално е да те болят зърната. Даже като смуче, от време на време може да те заболява и матката, докато се намести. Така е, при втория път е по-болезнено. Аз също се мажа с Лансинох и ми облекчава болката. Peace Peace

# 64
......
За сега не храня под определен час. Само ако минат повече от 4 - 4,5 часа я събуждам да я нахраня. Вода и залъгалка не давам.

Peace Peace Peace И аз така!Само вечер след като го накърмя около 21:00 го оставям когато се събуди тогава да го храня а това обикновено е около 3:00-3:30 и после пак заспива и откарва до 8:30-9:00

За 2-3 дни по 5-6 пъти на ден мажех с олио и сега е ок.Дано и при вас да се оправят бързо нещата!

Последна редакция: вт, 13 май 2008, 11:54 от mmagy ( Маги)

# 65
здравейте

някой има ли да се цеди с помпа и да дава със шише?
аз сега съм така защото чера ми се будеше на  всеки час гладна и докторката каза да започна да цедя за да видим колко кърма имам.
може ли някой да ми каже по колко милилитра кърма трябва сда изяжда бебето и колко ако е на Аптамил??

лек ден

# 66
  • ул. "Мечтание"
sweety24,  от къде си купи Лансинокса? Че в околните аптеки е ненамираем. Sad

# 67
  • Варна
Здравейте и от мен в новата тема!!
Поздравления на всички мами! Много съм щастлива, че се виждаме отново в темата за родени бебчета!
За сега само се записвам да не ме забравите, а по-късно ще чета, че с бебата се мъчим на режим.....Само набързо да споделя, че кърменето било много трудна работа бе, не съм предполагала че ще имам проблеми.
Чао и приятна вечер.

# 68
  • София
Само набързо да споделя, че кърменето било много трудна работа бе, не съм предполагала че ще имам проблеми.
Трудно е само в началото. Ако издържиш след това става много бързо, лесно и безболезнено.

# 69
Здравейте!
Ние вчера не излизахме, но днес от 13 часа се прибрахме чак в 18  Simple Smile
Зърната и мен ме болят, но само в началото на сукането. Не ги мажа с нищо вече. Преди ги мажех с PureLan. Даде ми го кумата ми, но не знам дали имаше ефект. Не са ми се разранили още. Преди малкия сучеше от едната гърда и си дояждаше от другата. Сега имам повече кърма и само от едната се наяжда. После като изцедя другата е между 30-40 гр. не знам дали е достатъчно за едно ядене? Сам си се буди на 3 ч. горе долу. Не спи повече от 4. И нощем е така.

# 70
Само набързо да споделя, че кърменето било много трудна работа бе, не съм предполагала че ще имам проблеми.
Трудно е само в началото. Ако издържиш след това става много бързо, лесно и безболезнено.
Аз пък се бях подготвила да е трудно, а се оказа че нямам никакви проблеми за сега. Може би зависи от бебето. Още в родилния дом като нямах нищо или съвсем малко коластра бебчо сам си знаеше какво да прави  Heart Eyes

# 71
Извинявайте, че ви нахълтвам в темата.
Имам приятелка, която роди на 4.05 момиче. Искам да попитам при някоя от вас дали са започнали колики и, ако да, какво давате. При тях май са започнали и тя се чуди какви капки може да дава и какво да прави. Аз съм ги забравила вече тези неща Embarassed и се надявам да ми помогнете с пресен опит.

# 72
mmagy Hug  bouquetБлагодаря ти smile3525 за съвета!!!Още от днес ще започна да го мажа с олио  bouquetИ аз предположих че е отпреносването newsm78 но все пак нали сме майки и се притесняваме за всичко smile3506 Ще почна да го мажа и утре ще ви пиша как е бебо ThinkingИ още нещо да попитам--------Какво давате за коликите Thinking Моя е на 13 дена-не го повивам в пелени-това опасноли е Докторката ни каза да не го повиваме-а да му слагаме ортопедични гащички newsm78-Сайта е страхотен-  bouquet А Вие сте страхотни МАМИ smile3525 smile3525 newsm51-БЛАГОДАРЯ ВИ bowuu

# 73
Здравейте!

Включвам се и аз в тази тема.
Тъкмо мислех да искам помощ и съвет за хълцането и виждам, че точно това сте обсъждали, и че не само моето бебе е така. Дано скоро престанат да се мъчат.

Искам да ви питам и нещо друго. Паднаха ли пъпчетата на вашите бебчета?
Сина ми го изписаха от болницата без, а сега дъщеря ми вече е на 10 дни и още не й е паднал.

mmagy ( Маги), една молба към теб за корекция в първия пост. Щъркела малко е объркал мерките на бебето като е съобщавал. Точните са 3100 г, 49 см.

mu6muro4e, за това което си писала в другата тема - за родените на 30.04.  Може да спечелим приз за най-много бебета родени в един ден.  Laughing

viky_v , стискам палци всичко при теб да мине бързо и без проблеми.
А това, че МД е най-доброто заведение е доста остаряло и погрешно. Има добри специалисти, но условията (поне там където съм виждала) и отношението на персонала е под всякаква критика. Дано в родилното им отделение да е по-различно и да се отнасят добре с теб след раждането! Praynig

Браво МАГИ за темата....   bouquet

Това с пъпчетата е тенденция, падат по-късно. С голямата ни изписаха на 3 ден, вече беше с паднало пъпче. На Ема и падна вчера, а е родена на 1 Май все пак...
Поне още колики нямаме...

Забелязах няколко тенденции и моди общо взето:
/засега са 6/ ВСИЧКО ПО-ДОЛУ ВАЖИ И ЗА МОЯТА ЩЕРКА

1. Бебетата се раждат по-рано
2. С по-ниско тегло  Sad
3. Пъпчетата падат по-късно
4. Храним ги "ПРИ ПОИСКВАНЕ"
5. Много хълцат
6. Белят се като гущери

Последна редакция: ср, 14 май 2008, 11:00 от dessyaja

# 74
криста, по-добре да питате педиатъра за коликите. На мен ми препоръчаха капки Сап Симплекс.

Общи условия

Активация на акаунт