Ще ви пука ли, ако утре блокират членството ни в ЕС?

• 5 939
  • 158
  •   1
Отговори
# 90
Сега да Ви кажа, въпреки че не съм чел назад. ЕС в този си вид няма да просъществува дълго. До няколко години, някои държави-членки ще се отцепят и ще си направят ЕС-2. Нещо като Шампионска Лига. Само за шампиони. А аутсайдерите, сред които е и Бг ще останат да играят в УЕФА. Да не кажете после че не съм Ви предупредил. Simple Smile

# 91
Затова сега като отида до пазара и не намирам нищо made in Bulgaria.
За сметка на това ми се "блещят" ябълки от Полша, Испания и не знам си къде с големина на тикви, китайски чесън, испанско грозде и т.н.

Да не забравя и генно- модифицираните култури с които ни заляха и върху които няма никакъв контрол!

# 92
Затова сега като отида до пазара и не намирам нищо made in Bulgaria.
За сметка на това ми се "блещят" ябълки от Полша, Испания и не знам си къде с големина на тикви, китайски чесън, испанско грозде и т.н.

Да не забравя и генно- модифицираните култури с които ни заляха и върху които няма никакъв контрол!
Нали не мислиш, че и затова е виновен ЕС ???? Rolling Eyes

# 93
Чак рог на изобилието няма да се излее, но има реални програми с реални възможности за финансиране в различни области. И ще е много жалко ако ги спрат.
да особено полезни програми - по 10 лв на декар хаха
за другите незнам някой простосмъртен да се е класирал

Ми не знам - аз с богове не работя. А от простосмъртните, които познавам и са кандидатствали, около 80% са спечелили финансиране от масовите грантови схеми. 

# 94
Нали не мислиш, че и затова е виновен ЕС ???? Rolling Eyes

Не, разбира се. Не вярвам на приказката за Дядо Коледа. Просто отчитам фактите. Wink

Цитат
Възможността за икономическа санкция - отрязване на България от общия пазар - също не е на дневен ред, тъй като се задейства единствено ако страната представлява икономическа заплаха за ЕС, което не е така, а и отново би довело до усложнения за целия съюз.

Цитат
Най-обсъжданите наказателни мерки са и тези, от които правителството се страхува най-много - орязване на еврофондовете, глоби и като най-страшно наказание - активиране на член 7 от Договора от Ница. Чужди дипломати потвърдиха пред "Капитал", че засега финансовата санкция е най-вероятната.

# 95

... Излишно е да говоря, че предимствата за бедните страни ( като нашата) са много повече, от нищожните вноски които се правят...
Ти кога разбра, че страната ти е бедна?
Преди да я напазаруват или след това?

Донякъде разбирам заядливият ти тон... Познато чувство на неудовлетвореност, може би творческа - знам ли?

Не бих желала да се впускам в подробни обяснения, защото ще стана много елементарна. Нямам нищо против да размахваш и афишираш познанията ти за подписаната спогодба, но имам против да ме квалифицираш като " клета дъщеря на този беден народ". Националната ми гордост е едно от малкото съкровени неща които пазя в сърцето си, дори и на хиляди километри разстояние. Хора като теб са много далече от реалната ситуация, но уважавам правото им да мислят различно от мен. Малко краен ми се вижда подхода на пълно отрицание, но ме накара да си спомня с усмивка едни времена от преди 20-тина години...
Ще завърша с една фраза, че демокрацията едва ли е най-добрият обществен модел, но за момента по-добър не съществува. Та това е валидно и за ЕС в пълна сила.

# 96
Ще завърша с една фраза, че демокрацията едва ли е най-добрият обществен модел, но за момента по-добър не съществува. Та това е валидно и за ЕС в пълна сила.

Демокрация няма. Stop

# 97
Не, няма да ми пука.

# 98

Демокрация няма. Stop

Къде няма демокрация?

# 99
А-а-а-а-х защо не станахме някога 16-та република на СССР?  Толкова добре щяхме да си живеем сега! Но не! Е вижте Молдова, Украйна. Чаушеску не даде коридор, жалко! А през 1995г. ни предлагаха да влезем в някаква нова измислена слав. общност! И там не влязохме, жалко! А сега какво да правим с ЕС, той ни пречи!? Ами с валутния борд????!!!!

# 100

Къде няма демокрация?

Никъде.
Дядо Коледа също не съществува, както се разбрахме вече. Laughing

# 101
Един вид, вие си отворете пазарите за нашите стоки, затворете си реакторите и прочие (известни ни до болка), а ние още малко ще си помислим дали ще ви дадем това дето ви го обещахме. Големи мръсници ще излязат ако го направят! Ама какво ли им пука на тях, когато зашумят паричките тихо на уше.... Пфу!

#2gunfire абсолютно съм съгласна !!!

# 102
Сега да Ви кажа, въпреки че не съм чел назад. ЕС в този си вид няма да просъществува дълго. До няколко години, някои държави-членки ще се отцепят и ще си направят ЕС-2. Нещо като Шампионска Лига. Само за шампиони. А аутсайдерите, сред които е и Бг ще останат да играят в УЕФА. Да не кажете после че не съм Ви предупредил. Simple Smile

Moже  Wink, обаче причината за това едва ли е присъединяването на бедната ни държавица ..... както се писа по-горе  .
ЕС е структура, която още с първоидеята си е организация обречена на неуспех  Peace

# 103
Един вид, вие си отворете пазарите за нашите стоки, затворете си реакторите и прочие (известни ни до болка), а ние още малко ще си помислим дали ще ви дадем това дето ви го обещахме. Големи мръсници ще излязат ако го направят! Ама какво ли им пука на тях, когато зашумят паричките тихо на уше.... Пфу!

#2gunfire абсолютно съм съгласна !!!

Aх , ах колко са лоши чичковците от ЕС , вие сериозно ли го пишете това ????Малеее , много наивно от ваша страна .Направо съм в шок като гледам че някой от вас незнаят що е това ЕС , въпреки че някой по горе го беше обяснил ??? Rolling Eyes Shocked ooooh!

# 104
Ай, каква полемика тука - с елементи на другарски съд.

...имам против да ме квалифицираш...
Анелия, не бива човек да е докачлив, когато самоопределя държавата си като „бедна”, а тя не е.
Или поне не е била преди други „притеснени” да я съсипят и разпродадат с любезното бездействие на комплексирана или просто безразлична местна публика.
Не бива така прибързано - с пламнали уши в темата.

Колко по-просто беше първо да се потвърди очевидната истина:
Присъединяването на България към ЕС стана по най-унизителния начин,
демонстриран в коя да е държава по света.
Без референдум по въпроса.
Без оповестяване на условията.
Без дебат.
С откровени лъжи и заблуда на общественото мнение.
Със съзнателно укриване на задълженията, поети от някакви „преговарящи там”, неупълномощени от суверена си, т.е. от българския народ.
С демонстрация на цинично наставничество от някакви (иначе много земни и добри) чичковци, висши чиновници от канцеларии (наричани в темата „клуб”) - още преди да станат официални надзорници на страната ни. Без чиновниците да зачитат експертното мнение на компетентни международни организации (както беше с АЕЦ), а някакъв друг интерес.
С личната заинтересованост на някакви хора в държавната власт от движението „на едни пари там”, възможни само чрез присъединяването.

Днешната картинка – на „спасявани” с „помощи” от ЕС последни мърдащи български производители - е извратена.
Първо трябва да се признае всичко това и чак после да се заслушаме в пукането от блокирано членство.

ПП Каква хвалба може да е въпросът, чел ли си договора за присъединяването на България към ЕС?
По ми прилича на покана към страдащите по ЕС  да споделят кога са го чели и кои са членовете, които най-много ги радват.
Дотук се обади само един (или двама) – чел го, докато го писал (помагал да го напишат).
Дано има още съавтори на закона, пишещи в тази тема.
Тихо ще продължа да я чета.

Общи условия

Активация на акаунт