Пролет искаме сега - заедно с нашите цветя - 3

• 41 864
  • 387
  •   1
Отговори
# 180
Благодаря TheNMaster  bouquet

Аз се притеснявам да няма някоя сериозна болест която ще ми умори цветето. newsm78
Ами на моите нищо им няма след като се появяват гъбоци отвреме навреме.....Растат си без проблем....Как е растението?Има ли някакви признаци,че не му е добре нещо?

# 181
Момичета кокичета , имам молба към вас !!!????
Та проблема ми е че си уморих  олеандара .Бях го прибрала в една стая (килер) да го наречем и няколко месеца т.е. зимата . Последно го бях поляла февруари и после чак края на април ... та сега листата му са едни такива като изсъхнали .Кажете кво да правя ????

# 182
Аз се притеснявам да няма някоя сериозна болест която ще ми умори цветето. newsm78
Ами на моите нищо им няма след като се появяват гъбоци отвреме навреме.....Растат си без проблем....Как е растението?Има ли някакви признаци,че не му е добре нещо?/quote]

Ами има проблем цветето,/юнкуса ми/, но той е от известно време.
Преполят и половината изгнил.
Та затова реших че гъбите никнат от многото вода.

# 183
За трилистниците знам, че когато са добре гледани - много почва, поливане, светлина, си изкарват много листа и така са си и в природата, обикновено в домашни условия по-трудно се задържат повече от три листа.

За олеандъра мога само да кажа - да се надяваш да не си го уморила от засушаване и засега да не го слагаш на много слънчево, за да се адаптира. Като се повъзстанови - тогава на слънце, за да цъфне.

# 184
  • На края на света !
аз имам 4 олеандъра ,но отдавна вече не ги държа вътре ,защоно не се чустват добре ,една зима направих експеримент и ги оставих навън в саксийте ,видях че отцеляха и ги пресадих в градината ,сега си стоят там ,двата от тях с по редките цветове се чустват отлично  пълни са с пъпки и ще цъфтят вече ,но двата с по кичестите цветове ,листенцата са им като попарени ,и така са втора зима ,явно не им понася много зимата навън ,но аз просто изрязах исъхналите листенца и клончета и тръгнаха нови ,между другото те си искат много слънчице и вода ,Markrit дано и при теб нещата се оправят и олеандъра да тръгне с нови сили  Peace

# 185
Доколкото знам  зимата не се полива или поне трябва да е по малко и рядко , така ли е или не ???За олеандара имам предвид ???Сега си купих течна тор за цъфтящи , дали да не му сложа малко от тази течната тор ???Охх момичета толкова съжалявам ... всъщност не съм сигурна дали напълно съм го уморила защото видях че избила издънка която на върха се виждат свежи листенца ???Дайте съвет как да го поливам , извадила съм го на южна тераса ???

# 186
Чаро,
не забравяй, че при нас климата не е като в Петрич ( Калифорния Wink ), не знам във Варна как е зимата, но тук със сигурност леандърът ще замръзне навън. Но една остъклена тераса, стълбище или студено мазе са алтернатива, защото, съгласна съм, наистина оленадърът предпочита да е на хладно зимата. И колкото по-хладно - толкова по-малко поливане ( има и риск от измръзване ако почвата е мокра), а колкото по-топло - толкова повече поливане.
Момичета,
исках да ви кажа, че видях, че в следобедния блок на ТВ7 имат цветарска рубрика с хора от Плантава. Днес беше за бегониите ( в две части).
Да ви се похваля - в близката градинка, която беше доста пършива, незалесена най-вече, а иначе силно експлоатирана (примерно за детски празници) и много посетена от майки с деца и ...кучета със собствениците си, та общината я залесява с  МНОГО храсти и дървета (най-накрая) - широколистни и иглолистни, дори екзотични. Снимах една къдрава върба ( мисля че беше японски вид)

# 187
Markrit, съжялавам за олеандара ти Sad, дано се оправи. Искам да ви попитам за божурите, трябва ли да бъдат на слънце? Нашият вече е засят от три години,но няма пъпки, малко е на сянка?
Ето и цъфналите ни рози от тук  започват http://picasaweb.google.com/lh/viewPhoto?uname=ani4kap&aid=5 … 00578907820316210, имам и жълта,но все още не се е разклонила. А за бенджамина, еми колкото пъти съм ги подстригвала, все не мога да си захвана ческата. явно трябва да пробвам с пясък. Thinking

# 188
Благодаря ви момичета !!!!  bouquet  bouquet  bouquet Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Я кажете какви други цъфтящи освено мушката(които страшно харесвам) каквито слагам са подходящи за южни тераси ????Обожавам цъфтящи колкото повече , толкова по добре .И каква течна тор ползвате и сте доволни за повече цвят ???Аз миналата година си бях купила някаква българска нещо с Л ... и сега купих такава , надявам се да постигна същия ефект .Извинявам се предварително ако се повтарям с нещо , но за сефте отварям май тази тема .

Последна редакция: чт, 15 май 2008, 17:38 от Markrit

# 189
Привет  Hug
Реших да си сея семена за саксиите на терасата, но не съм сяла досега така Embarassed Семената са от върбина и mimulus luteus. И може ли някое от тях да сложа на северна тераса?

# 190
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

asyalein с твоите семена за палми от Испания какво стана newsm78 ,спомням си ,че получи като моите ,аз вече мога да се похваля с няколко поникнали ,иначе и тях ги бях отписала  Peace

чакам ги.още нищо не се е показало...

за папаята: на мен ми покълнаха 20 семена.
от тях 3 докараха до 4 листа.
в момента имам само 1 растение, пак е на 4 листа Confused

незнам защо така newsm78
освен пак да сея и да видя дали няма да оцелеят повече...

# 191
ani_4ka красиви розички си имаш  Peace

Markrit  моята тераса е с югоизточно изложение и сея всякакви китки. Имам сакъсчета, бакопа, вербени, тагетеси, латинки, грамофончета ...

Ето малко цветенца и от мен:
Бакопата ми се развива страхотно http://www.snimka.bg/album.php?album_id=163176&photo=60
Грудковата ми бегония http://www.snimka.bg/album.php?album_id=163176&photo=61
Каменното ми цвете ще цъфти http://www.snimka.bg/album.php?album_id=163176&photo=62
И тук една интересна малка пахира, която са подарили на майка ми
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=163176&photo=63
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=163176&photo=64

# 192
  • На края на света !
Markrit щом има издънка значи не е загинал ,просто изрежи сухите листа и той ще тръгне ,колкото до тор ,аз моите никога не съм ги торила ,само слънце и вода  Peace

asyalein не губи надежда ще се появят ,аз моите ги бях сяла ,преди да получиш твоите ,такаче имаш още време , Peace
колкото до папаята ,казаха ми ,че отначало е много крехка и да не се пипа ,аз нищо няма да и правя ,засега ,а и гледам показали са се още 5 -6 коренчета ,е дано поне едно отцелее  Praynig,много ми харесва като дръвче , Heart Eyesи много искам да го имам Hugти щом имаш още семена ,можеш пак да пробваш  Winkаз понеже вече бях изгубила надежда ,че нещо ще стане ,накиснах всичко и исипах в една саксийка , Crossing Armsсега пък за беля може да покълнат всички  ooooh! Joy

Tasha страхотни са всичките ти цветенца  Heart Eyes
ani_4ka розите са супер  Hug,утре и аз ще покажа ,моите мънички розички  Peace
Markrit моята тераса  е едновременно югоисточна и югозападна  в моите сандъчета е пълна каша ,има каскадни петунии ,бордюрни петунии ,тученица ,грамофончета ,далии,,кобея ,сакъзчета в  едно има и декоративни каскадни розички , даже имам и един корен слънчоглед един гладиол и три фрезии  ooooh! което иска да цъфти ,да цъфти ,аз ги насях ,сега е техен ред да ме радват  Wink

# 193
Таша, цветята са- нямам думи. Страхотни Peace Joy  Много интересно ми е последното

# 194
  Много интересно ми е последното[/b]

Да затова ви го показвам, защото е много смешно и интересно  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт