Рогчетата на pina.....

  • 86 232
  • 316
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: 4 916
Имам въпрос - ако използвам суха мая пак трябва да свожа и 200 мл. вода, нали?

# 271
  • Мнения: 11 743
От сухата мая не се влияе количеството на водата. Колкото вода с прясна мая, толкова и със суха.

Но, грамажа на сухата мая не съответсва на живата/прясната!

# 272
  • Мнения: 4 916
От сухата мая не се влияе количеството на водата. Колкото вода с прясна мая, толкова и със суха.

Но, грамажа на сухата мая не съответсва на живата/прясната!


За съотношението жива-суха мая знам  Hug Чудех се да не би живата мая да иска повече течност. Ще пробвам днес да забъркам половин доза   bouquet

# 273
  • Мнения: 118
Моля за пояснение: къде се слагат трите яйца в тестото или в плънката? Нещо имам съмнения за начина, по който направих рогчетата, ще видим резултата Rolling Eyes

# 274
  • Мнения: 767
Днес правя цяла доза. В момента са оформени и чакат строени за печене. Но да споделя- първите две тави направих като късах по малко тесто и го оформях на рогче, за последната ме примързя и реших да разточа останалото тесто и нарежа. Е, не станаха така хубави smile3515, но аз съм си виновна.Ще изям всички грозни. Blush

# 275
  • Мнения: 4 664
Аз още не съм се престрашила да ги направя  Rolling Eyes
Искам обаче да попитам -  тези продукти не излиза ли голямо количество ? Може ли да ги намаля наполовина като за първи опит ?
И още нещо - става ли да ги замеся в машината ?

# 276
  • София
  • Мнения: 8 487
Аз още не съм се престрашила да ги направя  Rolling Eyes
Искам обаче да попитам -  тези продукти не излиза ли голямо количество ? Може ли да ги намаля наполовина като за първи опит ?
И още нещо - става ли да ги замеся в машината ?

Значи спокойно можеш да редуцираш количеството, ама да не се оплакваш после, че са ти били малко.

В машина можеш да ги замесиш без проблем. Аз например съм се измързелявил и почти вече не меся на ръка.

# 277
  • Мнения: 4 664
Благодаря  bouquet
Значи ще ползвам машината  Grinning

# 278
  • София
  • Мнения: 10 858
То оставаше при наличие на машина да месиш на ръка  Laughing
Слагай всичко вътре и натискай копчето!    bouquet

# 279
  • ES
  • Мнения: 2 191
До колкото знам тази рецепта изключва използването на хлебопекарна, защото тестото е маслено и няма нужда от много месене и затопляне (втасване). Ако използвате машината, няма да се получи същото тесто на консистенция и няма да могат да се оформят рогчетата.

# 280
  • София
  • Мнения: 8 487
До колкото знам тази рецепта изключва използването на хлебопекарна, защото тестото е маслено и няма нужда от много месене и затопляне (втасване). Ако използвате машината, няма да се получи същото тесто на консистенция и няма да могат да се оформят рогчетата.


Нашите хлебопекарни умеят да месят и за кратко време и без да втасват тестото. Квото им кажем това правят.  Laughing

# 281
  • Мнения: 970
До колкото знам тази рецепта изключва използването на хлебопекарна, защото тестото е маслено и няма нужда от много месене и затопляне (втасване). Ако използвате машината, няма да се получи същото тесто на консистенция и няма да могат да се оформят рогчетата.


Нашите хлебопекарни умеят да месят и за кратко време и без да втасват тестото. Квото им кажем това правят.  Laughing


 smile3521

# 282
  • Мнения: 22 867

Нашите хлебопекарни умеят да месят и за кратко време и без да втасват тестото. Квото им кажем това правят.  Laughing

Ей, ама много ви разглезват тия машинки. Аз пък карам на:"ей ръчички, ей ги две, те ми месят най-добре"! Grinning

# 283
  • ES
  • Мнения: 2 191
Маме,  Hug

Аз просто изнемогвам последните дни, много въпроси, много отговори, направо професионална форумка станах...  ooooh!  Добре, че си пуснала рецептата! Ако можеш редактирай за водата, че се пораждат въпроси, а аз първоначално не бях описала.

Значи маята се разтваря в малко хладка вода (да речем 50мл). Там се слага и захарта и се оставя да шупне. Така се влага в тестото и се замесва с останалите продукти. Пак да кажа - маста да е мека, но в твърдо състояние, не чорба. Да се меси на хладно, да не втасва във фурни и хлебопекарни, мазнината излиза!

Снимките на joop да взема аз да ги метна, ама да не ми се сърди!  Thinking


dtti, ако не ядете св. мас у дома, замести я с краве масло!  Peace

# 284
  • малкия йеросалим
  • Мнения: 903
Момичета вече обещавам да не влизам в готварските теми докато не родя Close.Снощи започнах да чета темата и цяла нощ съм ги мислила тези рогчета.Сега отивам да търся мас и започвам.НО има едно голямо "но".Тъй като не съм много добра в тази част имам нужда от помощ.Като за първи път искам да пробвам с половин доза/за да не се изложа много/-но не мога да си разделя правилно продуктите.Колко мас и колко мая трябва да сложа.Аз доколкото разбрах е близо една чаша мас и едно пакетче суха мая или половин кубче жива мая.Моля помагайте  baby_neutralСега отивам да купя продуктите и като се завърна започвамммм.

Общи условия

Активация на акаунт