Рогчетата на pina.....

  • 86 477
  • 316
  •   1
Отговори
# 255
  • Мнения: 11 743
И аз студени ги харесвам, но въпрос на вкус, все пак.  Доста добре изглеждат твоите, определено са ти се получили!  Peace

# 256
  • тук
  • Мнения: 510
Гледам тази рецепта откакто се е появила и въпреки че свинската мас далеч не ми е любима, исках да намеря и да направя оригинала.
За всички, които се интересуват - в Метро продават, така че днес и ние ще закусим вкусни рогчета от добричкото детство Simple Smile
  bouquet благодаря ти, Pina

# 257
  • Мнения: 11 743
И за мен е полезна информация, че има мас в Метро - на кой щанд да я търся, че там спокойно мога и да не я открия...
Кажи после как ти се сториха?! Човек като ги хапва, изобщо може да не се досети, че са с мас и то толкова много.

# 258
  • в моя свят
  • Мнения: 849
Момичета аз никога не съм имала проблеми с намирането на свинска мас.В всеки по голям супермаркет продават-Пикадили,ЦБА и др.Последната която взех онзи ден от Бурлекс беше 400гр. опаковка като салам. Peace Преди време имах от къде да се снабдявам с домашна и бях изненадана,че купената въобще не е лоша,снежно бяла е и не мирише. Peace

# 259
  • тук
  • Мнения: 510
И за мен е полезна информация, че има мас в Метро - на кой щанд да я търся, че там спокойно мога и да не я открия...
Кажи после как ти се сториха?! Човек като ги хапва, изобщо може да не се досети, че са с мас и то толкова много.

При маслото беше в Метро. Много мацки споделят, че намират лесно мас, а на мен досега само ми се смееха продавачките като попитах  Blush
Тази беше бяла и не миришеше, но аз смесих 1/2 мас и 1/2 масло, признавам си.
Станаха много хубави и детенцето ги хареса. Изобщо не се усеща маста, спокойно можеш да излъжеш някой, който не яде  hahaha

# 260
  • Мнения: 940
Тъкмо се чудех какво да замеся днес. Това ще е!
Ще замемя маста с масло, макар да знам, че няма да е същото. Но сега не ми се излиза.

# 261
  • Мнения: 22 867
Според мен маста е задължителна за някои тестени изделия, както и за рогчетата. Не, че няма да станат с масло или маргарин, но не е същото. Аз малко се учудвам на тая неприязън към маста, като се има предвид, че все пак е естествен продукт, пък и не се ползва ежедневно и като знаем вече какво съдържат маргарините и, че масло истинско е трудна работа да се намери. И все си спомням в тая връзка баба ми и дядо, те гледаха прасета и други животни, колеха по Коледда и Нова година, топяха мас и това се ползваше за ежедневното готвене. Баба дори ни мажеше филии с мас, поръсени със захар. Сега не съм сигурна, че бих ги яла, но в детските години ми бяха вкусни. През лятото дядо почти всеки ден си печеше на обед сланина, помня как вкусно миришеше. И двамата живяха доста - 80- и няколко баба и 90 и няколко години дядо. Все си мисля, че това се дължи и на естествената храна.

# 262
  • София
  • Мнения: 3 784
Еййййй, ама къде съм бляла досега, та съм пропуснала такава хубава рецепта? newsm78

# 263
  • Пловдив
  • Мнения: 157
Благадаря за рецептата  bouquet
Два пъти ги направих през два дена и пак искат! Единия път с мас, а втория с Белла 80%. И двата варианта са сполучливи. А плънката я правих различна по идея на дядо хаджия - със салам и лютеница, със сирене и чубрица ...

# 264
  • Мнения: 970
Оооооооооххххххх Пина,Пина...тез рецепти дет ги даваш......почти всичко от твоята кухня съм вкусилаи всичко е супер а рогчетата са божественни  bouquet

# 265
  • Мнения: 11 743
kalinikol , за мен е огромен комплимент!      bouquet

# 266
  • Мнения: 970
Днес пак правих рогчетата  newsm10,че и двойна доза -почерпих комшиите...облизаха си пръстите  eat.Имам предложение да вадя тавите навън и да продавам рогчетааааа ooooh!
Пина  newsm51

# 267
  • Мнения: 767
pina , хиляди благодарности за страхотната рецепта  love001 smile3525 Вчера направих плах опит с половин доза, но рогчетата станаха толкова хубави, че влизат в графата най-любими! smile3521 Ето ги
Може би една идея по-твърди трябваше да ги замеся.

# 268
  • Мнения: 767
Момичета аз наскоро се запалих по теста,месене и точене......Направих и тези рогчета и съм направо очарована. pina страхотна рецепта   bouquet
Ето ги и моите:
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2932/812251393910349711257339 … 1hxBvwCK7h2Sj.JPG
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2342/673597260417814588125733 … JJHYqqfZjDN0b.JPG
Снимките са от телефон и не са много хубави,но рогчетата бяха супер.Междудругото си личи как едните са гладки отгоре,а втората тава,която опеках се напукаха леко-мисля,че защото кухнята ми се стопли докато пекох първите и на вторите леко беше започнала да излиза мазнината,но пък станаха много вкусни дори и напукани.

Извинявайте за дългия пост,но имам въпрос към pina .Искам да направя рогчета за утре сутринта,но тъй като ми отнема много време и става почти обяд може ли да си замеся тестото тази вечер и да го оставя в хладилника? Ако може как да процедирам:
-да си замеся и втасам по рецептата до момента на печенето и да сложа оформените втасали рогчета в хладилника и на сутринта направо ли мога да пека или да изчакам да се отпуснат?
-или да си замеся само тестото,а да оформям и втасват отново сутринта?



Препоръчвам на всички да не отварят тези снимки, защото има Троянски кон.

# 269
  • Мнения: 11 743
Много се радвам, че рогчетата продължават да се харесват, струват си наистина!  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт