Рогчетата на pina.....

  • 86 487
  • 316
  •   1
Отговори
# 240
  • Paris
  • Мнения: 1 734
pina, Направих рогчетата много вкусни, но много ми миришат на мас. Моля те, кажи с какво да заменя с масло или маргарин? А колкото до тестото не беше ронливо, дали трябва още брашно?newsm78

Аз ги правих с маргарин Бела, този с 80% масленост. Станаха страшни!
Не съм ги правила много време, защото не мога да намеря домашна мас. Но ако наистина стават толкова добри с маргарин, ще се пробва задължително.  Peace

# 241
  • Мнения: 804
Пак правих прекрасните рогчета на Пина.

Пина за теб   bouquet  Hug  Peace

http://media.snimka.bg/3462/013178590.jpg

# 242
  • София
  • Мнения: 10 857
pina, Направих рогчетата много вкусни, но много ми миришат на мас. Моля те, кажи с какво да заменя с масло или маргарин? А колкото до тестото не беше ронливо, дали трябва още брашно?newsm78

Аз ги правих с маргарин Бела, този с 80% масленост. Станаха страшни!
Не съм ги правила много време, защото не мога да намеря домашна мас. Но ако наистина стават толкова добри с маргарин, ще се пробва задължително.  Peace

Стават, стават  Peace
Обаче вземи този, който съм написала, защото се топи като масло. С останалите, които стоят като бяла маса когато са разтопени, не знам как ще стане.

# 243
  • Мнения: 7 433
  И аз съм ги правила с Белла 80%. thumbsup

# 244
  • Мнения: 14
Благодаря Ви!  bouquet В най скоро време ще ги правя пак.

# 245
  • София
  • Мнения: 119
Като гледам какви вкусотии сте забъркали, не мога да устоя. Grinning
Рецептата ще се пробва в най-скоро време.  Peace

# 246
  • Bulgaria-Italia
  • Мнения: 218
Напук на 40 те градуса отвън  Mr. Green РОГЧЕТА  hahaha hahaha hahaha ,климатика на max , и въпреки всичко превтасаха , но се ометоха за нула време ,мноооого вкусни

# 247
  • Варна
  • Мнения: 945
Откога ми отлежава тази рецепта - е днес беше денят на рогчетата  Grinning, любима закуска на дъщеричката ми  Simple Smile
Станаха страхотнииииииииииииииииииии - нямам думи просто  Crazy
Ето ги -
и парченце с мноооооого сиренце готово да влезе в коремче  Grinning -

Благодарско на Мамето и Пина за страхотно вкусната рецепта   bouquet  bouquet  bouquet
Само едно уточнение искам да направя Пина - според мен въобще не са като едно време, или като от някоя фурна - напротив, мнооооооооооого по-хубави са  bowuu
Въпреки че ги направих с масло и малко маргарин, вместо мас - или е оказал влияние факта, че сложих цялото количество сирене, но на половин доза тесто  Mr. Green, ама като много се тачи и този млечен продукт у нас  Grinning
Определено няма да е много далеч във времето повторението на рогчеправенето  bowuu

# 248
  • Мнения: 11 743
Ами, те на някои фурни бяха по- хубави от на други...  Mr. Green

# 249
  • Мнения: 141
Pina, благодаря ти за рецептата!  bouquet  Моите са с домашно масло, тъй като нямах мас. Снимките не са хубави за сметка на рогчетата обаче.  Laughing Божествен вкус.

# 250
  • Мнения: 11 743
Ооо, дори по тези снимки си личи, колко са хубави!  Crazy

# 251
  • Мнения: 431
Днес ги правих-страшни са !
Нямам търпение да се прибере мъжът ми и да ме похвали  bowuu.
Тъй като не ми се намира св.мас,а маргарин не консумираме,използвах краве масло+олио .
Pina ,  smile3525

# 252
  • в моя свят
  • Мнения: 849
Момичета аз наскоро се запалих по теста,месене и точене......Направих и тези рогчета и съм направо очарована. pina страхотна рецепта   bouquet
Ето ги и моите:
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2932/812251393910349711257339 … 1hxBvwCK7h2Sj.JPG
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2342/673597260417814588125733 … JJHYqqfZjDN0b.JPG
Снимките са от телефон и не са много хубави,но рогчетата бяха супер.Междудругото си личи как едните са гладки отгоре,а втората тава,която опеках се напукаха леко-мисля,че защото кухнята ми се стопли докато пекох първите и на вторите леко беше започнала да излиза мазнината,но пък станаха много вкусни дори и напукани.

Извинявайте за дългия пост,но имам въпрос към pina .Искам да направя рогчета за утре сутринта,но тъй като ми отнема много време и става почти обяд може ли да си замеся тестото тази вечер и да го оставя в хладилника? Ако може как да процедирам:
-да си замеся и втасам по рецептата до момента на печенето и да сложа оформените втасали рогчета в хладилника и на сутринта направо ли мога да пека или да изчакам да се отпуснат?
-или да си замеся само тестото,а да оформям и втасват отново сутринта?

# 253
  • Мнения: 11 743
В хладилника, макар и на студено, макар и доста по- бавно, тестото пак втасва. Може да замесиш, да сложиш в хладилника, там да втасва цяла нощ, а на сутринта да оформиш рогчета.
Аз, лично, никога не съм правила така и не мога да ти кажа до колко ще е задоволителен резултата. Доста момичета от форума са правили така, но аз не. Просто не съм правила за закуска.
Според мен, може да ги направиш вечерта, а те на сутринта ще са идеални, тъй като не съхнат бързо - заради многото мазнина. Няма да са топли, но аз студени ги харесвам.

Ако решиш, тестото задължително в торба да е в хладилника, да не хваща кора.

# 254
  • в моя свят
  • Мнения: 849
Благодаря за бързия отговор.Май варианта да ги приготвя вечерта напълно е най-добре,а и мога леко да ги притопля в микровълновата ако някой не харесва студени.Първите аз лично най-харесах,когато бяха почти изстинали.

Общи условия

Активация на акаунт