Пак земетресение?

• 41 155
  • 1 290
  •   1
Отговори
# 1 125
  • Все на втория етаж
Хранех Макси на спалнята по това време и нищо не съм разбрала и добре че, защото съм голяма паника.

# 1 126
Е, нали ви обясниха, че предстоят още леки трусове. По-добре такива и по-начесто, отколкото един, който да е вместо всичките от серията, взети заедно. 

# 1 127
Хранех Макси на спалнята по това време и нищо не съм разбрала и добре че, защото съм голяма паника.
Аз също съм голяма паника ,особено на тема -земетресения,но до момента се плаша единствено от това което чета тук защото не усетих нито едно от първото та до сега Crazy . Какво ми става незнам  newsm78 не се оплаквам по рпинцип предпочитам да не усещам такива неща ,но започвам да се чуствам леко неадекватна и незнам това  до колко е добре в подобни ситуаций  Rolling Eyes

# 1 128
Е, нали ви обясниха, че предстоят още леки трусове. По-добре такива и по-начесто, отколкото един, който да е вместо всичките от серията, взети заедно. 

Абе те ни обясниха ама никой не дава ГАРАНЦИЯ ,че многото леки заместват малкото ,но силни  Crazy

# 1 129
  • София

Така е, но това не ни пречи да си кометнираме трусовете...

# 1 130
Гаранция-Франция  Laughing
Исках само да ви успокоя, иначе и аз си коментирам.

# 1 131
Последните 2 дни има серия от земетресения в Гърция и Турция. На сайта на европейския-средиземноморски център го гледах току що. Последното от 10 и нещо в Толстой не се усети.

# 1 132
  • София
Ни бучене, ни трус съм усетила тоя път.
И аз така! Друг е въпросът, че с детето се въргаляхме по спалнята и няма начин да усетим...

# 1 133
# 1 134
В Младост бученето беше отврат, първо помислих че е самолет, обаче доста продължи и се паникьосах, кучета лаят, птиците хвърчаха, като полудели.
Ето тук има доста интересна информация - http://www.fizika-go.hit.bg/Tancuwashti%20cvetia/indexd.htm

Последна редакция: вт, 18 ное 2008, 11:09 от Z

# 1 135
Е стига бе, аз съм в Младост  Rolling Eyes Освен колегите , компютрите и телефоните, друго бучене не съм чула  Shocked

# 1 136
  • Някъде там...
Е това хич и не го усетих, а съм на 8ми етаж и то в Южните квартали до Околовръстното. Дано спрат скоро...

# 1 137
Честно да ви кажа вече малко ми остава да се пренесе в колата.
Радвам се,че това в 10 не съм го усетила,защото съм сама с детето и съм още по пижама и така сигурно щях да изляза на вън.
От събота съм на валерианки.
Отивам пак да пия,щото май съм за лудницата.

# 1 138
Ето излезе и в сайта http://www.emsc-csem.org/index.php?page=current&sub=list&view=1. Гледах по БТВ един сеизмолог, който каза, че всъщност тия данни се пращат от нашите специалисти във Франция.

# 1 139
Ето излезе и в сайта http://www.emsc-csem.org/index.php?page=current&sub=list&view=1. Гледах по БТВ един сеизмолог, който каза, че всъщност тия данни се пращат от нашите специалисти във Франция.

То си го пише на сайта:

List of data providers:

NOTSSI, Bulgarian Academy of Sciences, Sofia, Bulgaria (SOF)

Но после се сравняват с други сеизмологични центрове. Например ето за първото от събота:

List of data providers:

National Institute for Earth Physics, Bucharest, Romania (BUC)
 NOTSSI, Bulgarian Academy of Sciences, Sofia, Bulgaria (SOF)
 Department of Geophysics, University of Thessaloniki, Thessaloniki, Greece (THE)

Общи условия

Активация на акаунт