Пак земетресение?

• 41 506
  • 1 290
  •   1
Отговори
# 435
По кои новини?

# 436
A, той епицентърът бил на съседната улица, ясно що ме трясна мен така къщата  Crazy

Ако някой се интересува - морските свинчета оквичаха квартала, много се стреснаха. Хамстерът обаче спа и въобще нищо не разбра. Crazy

Два последователни бяха. 2 усетих аз. Но ако епицентърът е Бистрица-Железница, аз съм около километър  Confused Може би за това съм усетила 2.

# 437
  • София
Къде е епицентъра? Какво казват по новините? Аз изтръпнах! Опитвам се да се свържа с роднините ми, но не мога! Има ли разрушения?
Споко!
Поразтресе ни, страшничко си беше, но няма разрушения и жертви.
Инфото за епицентъра е различно засега - от Бистрица до Южният парк.
Не се притеснявай излишно.

# 438
А този тътен, като от взрив нормален ли е при земетресение от тази степен?
като пропада,що да не е,нали се освобождава енергия бе

# 439
  • Абсурдистан
На вас ви е смешно, но ако наистина има вероятно при това "вертикално земетресение" от 2ри по-силен трус, мисля, че по-добре да не си лягаме!

Моля ви не всявайте паника!!!!

Защо да има втори по-силен???? Къде има правило, че вторият е най-силен?

# 440
# 441
  • София
....
Някой може ли да ми обясни каква е разликата между скАлите на Медведев-Шпонхойер-Карник и на Рихтер?

Благодаря!   bouquet  bouquet[/b][/color]

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B0_%D0% … D1%82%D0%B5%D1%80

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B0_%D0% … D0%BD%D0%B8%D0%BA

# 442
  • София
..а аз и филма "7,9 по скалата на Рихтер" съм гледала като дете....
....още ме държи ooooh!
И аз го помня. Май нейде в Япония беше действието. Тая гледка ме завладява всеки път, като чуя за земетресение. А като усетя, направо ме превзема изцяло Crazy

# 443
  • София
Да се включа и аз. Бях в коридора и се чу някакъв тътен. Отивам в стаята при мъжа и го гледам отива да затвори вратата на терасата. Каза че се е отворила. Веднага лампите и като видях, че се клатят ми омекнаха коленете. Живеем на 1 етаж в Изток. Стегнах раница с неща за детето и сега гледам само лампите.

# 444
  • София
Ми не е нормален взрива щот се е чул преди труса. Rolling Eyes

# 445
Живея до площад Славейков, в стара сграда на първият етаж(над партер). Чу се много силен тътен, всичко сякаш пропадна за секунди и после нищо. Тъкмо реших, че са гръмнали някой с яка бомба и нещата се повториха, но по-слабо. Интересното ми е, че казаха, че е имало 1 трус, а аз ясно усетих два в разстояние на около 10секунди. newsm78

# 446
О, Карчева, къде са бузите?

# 447
Оф, спи ми се вече...

# 448
  • София
Един трус, бе, Пали.К'ва е тая дезинформация?
Съчо един вие сте усетили,два последователни са отчели сеизмографите

и аз усетих два.

# 449
...Някой може ли да ми обясни каква е разликата между скАлите на Медведев-Шпонхойер-Карник и на Рихтер?...

По Медведев е в рубли, а по Рихтер е в щ.д.
Пак става нещо по борсите.

ПП Земетресението се усети като доста по-силно от 4 степен. За звука (като от взрив) да не говорим.

Общи условия

Активация на акаунт