Пак земетресение?

• 41 014
  • 1 290
  •   1
Отговори
# 870
  • София
Поне научих полезни неща от цялата ситуация.
Дано все пак никога не ми се налага да използвам на практика наученото  Praynig
Лек ден ви желая на всички и повечко кураж, вместо драми  Hug

# 871
  • София
Не ми стигат земетресенията, ами от сутринта вият сирени полицейски до безобразие. То не беше веднъж, не беше два пъти...

В кой кв. си?
И на мен ми се стори, че чух, но по Т. Александров нон стоп минават линейки  Rolling Eyes
До НДК съм. Поне 7 пъти досега, за 2 часа, минаха с мръсна газ и сирена. Не е нормално.

# 872
Странно ... преди малко ми се стори, че пак разлюля....
Сигурно полудявам нещо аз ...

Оставила бях до РСто телефоните, отидох до кухнята за кола и леко ми прималя и приседнах до хладилника - сигурно от ниското ми кръвно сутрин и докато се изправя и се върна отново до РСто - що да видя ... Телефоните ми бяха под лаптопа  #Crazy #Crazy #Crazy
А съм сама у домя - няма кой да си прави шегички  #Crazy

# 873
По-плитките се усещат по-силно и носят повече разрушения. Плитко се води до 100 км.
Благодаря ти!
И още - по-плитките се усещат в по-малък радиус, докато по-дълбоките в по-голям и в епицентъра на дълбоките е по-безопасно. Разрушенията са в периферията.

# 874
Не ми стигат земетресенията, ами от сутринта вият сирени полицейски до безобразие. То не беше веднъж, не беше два пъти...

В кой кв. си?
И на мен ми се стори, че чух, но по Т. Александров нон стоп минават линейки  Rolling Eyes
До НДК съм. Поне 7 пъти досега, за 2 часа, минаха с мръсна газ и сирена. Не е нормално.
Продължават ли  Rolling Eyes Може да се е случило още нещо, да няма връзка с трусовете  newsm78

# 875
Здравейте, от снощи непрекъснато ми се струва, че нещо трака и пада.. Този трус сутринта пак не беше много лек, защото разклати леглото. А аз съм на 4 етаж, в стабилна сграда. Но това снощи -  #Crazyнаправо се парализирах от страх!! Исках да избягам навън, а се разтреперих цялата и не мога да помръдна. УФ!

# 876
  • София
дълбочината на труса снощи е била 5 км. а днес 1 км.
попрочетох малко информация и директно ви я преразказвам, за всеобщо успокоение Hug

дълбочината не е от значение, а енергията, която се освобождава от труса.
аз видях "слаби" земетресения, регистрирани на по 400 км дълбочина и нагоре. и много силни, които са регистрирани на по 20 км дълбочина, едно от големите Китайски земетресения е на дълбочина от 10 км.

това са трите слоя, гледани в дълбочина на земната повърхност.

още малко информация, която следва да ви потвърди това, което казах за строителството на нашите сгради. те са проектирани и строени така, че да уддържат на 9та степен по Рихтер!
издирих данни за големите трусове, които така катастрофално се отразиха на Китай през месец май тази година. сами се убедете, че мощността на земетресенията не е никак голяма, но тъй като сградите са паянтови видяхте какво се случи...
ето и данните оттогава:
2008-05-27   08:37:51.5 32.77  N   105.66  E   10 f mb 5.6  SICHUAN-GANSU BORDER REG, CHINA  2008-05-27 12:02
2008-05-27   08:03:22.9 32.77  N   105.63  E   10 f mb 5.3  SICHUAN-GANSU BORDER REG, CHINA  2008-05-27 09:06

# 877
  • София
Преди двайсетина минути ми се разклати монитора и ми се зави свят, но може да е било някое слабо, не го усетих!

# 878
  • София
ето и една полезна карта на тектоничните плочи:

както сами се убеждаваме най-опасно е по периферията.

# 879
  • София
Продължават ли  Rolling Eyes Може да се е случило още нещо, да няма връзка с трусовете  newsm78
О, нещо друго ще да е, ще чуем по новините Mr. Green

# 880
Добре де, и сега какво правим?? Стоим си в къщи, плашим се и чакаме страшния трус?? Моите близки ме обявиха за истерична и никой не ме слуша, че трябва да излезем навън!! smile3514

# 881
  • София-в сърцата на моите деца
Я, споко и без паника..... Naughty

# 882
Добре де, и сега какво правим?? Стоим си в къщи, плашим се и чакаме страшния трус?? Моите близки ме обявиха за истерична и никой не ме слуша, че трябва да излезем навън!! smile3514

Нищо лично, но може би имат право  Peace
Успокой се, по тая логика трябва да живееш в непрекъснат страх  Hug

# 883
  • София

и къде навън ще ходите??? ще седите на някоя поляна цял ден ли????

# 884
  • Sf

и къде навън ще ходите??? ще седите на някоя поляна цял ден ли????

Аха, и времето предразполага - такава мъгла е, че не се виждат дърветата зад прозореца.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт