Пак земетресение?

• 41 374
  • 1 290
  •   1
Отговори
# 930
Този в 7ч сутринта съм го проспала. И Слава Богу! Снощи си легнах към 2 след полунощ, изтръпнала от ужас.
Боже, дано няма повече трусове! Praynig

ааа мен ме събуди тътена и тресенето, ама при нас люлее юнашки на 13-тия етаж, че сме и по-близо до епицентъра от вас..
Обаче докато събудя Митко и то мина...и пак заспах Blush
Ми така де, и без това не мога да избягам за 10 секунди Joy

Радвам се, че проявяваш чувство за хумор в такава ситуация!  Hug  Heart Eyes
Аз съм спала като заклана, станах в 10.30ч. Crazy

# 931
Два труса - от 4 и 3,5 по Рихтер, стреснаха софиянци

16.11.2008 / 10:55

Вторичните земетресения, които са ефект от основното от 4 степен по Рихтер, вероятно ще бъдат усещани в продължение на две седмици

Източник: Агенция "Фокус"

Земетресение от 4 степен по скалата на Рихтер бе регистрирано снощи в София. Трусът бе регистриран в 22:08 часа и е продължил 2,5 секунди. Той е бил вертикален. Трусът бе съпътстван от два тътена. Няма информация за жертви и разрушения.

От Гражданска защита съобщиха, че няма повреди по язовирните стени. Няма аварии във ВиК системата, нито в електроподаването на града. От Столичния инспекторат съобщиха, че няма регистрирани повреди по сградите в столицата. Земетресението бе усетено на територията на цяла София и смути голяма част от жителите на столицата.

Второ земетресение от 3,5 степен по скалата на Рихтер

е регистрирано в София в 7:05 ч. тази сутрин. Към момента няма данни за пострадали и материални щети. Епицентърът на земетресението е на 5 километра от столицата.

По данни на Гражданска защита дежурните по райони и Столичния инспекторат няма поражения в града, след второто земетресение тази сутрин, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. Няма прекъсвания по електропреносната мрежа, няма изменения върху системата от язовири, каскади и вододопреносните съоръжения в града.

Нормално функционира столичното метро

В Столичната община са постъпили два сигнала за пукнатини по сгради - в жилищен блок на бул. "Вапцаров" се е появила пукнатина в коридора и в сграда в район Средец се е появила фуга между балкона и подпорните стени. Уведомени са кметовете на двата района. Кметът на столицата Бойко Борисов призова гражданите да запазят спокойствие.

Вторичните земетресения, които са ефект от основното от 4 степен по Рихтер, вероятно ще бъдат усещани с магнитуд около 3 степен в продължение на две седмици.
Новините на БТВ

Аз същто го усетех доста силно в Студентски град - лошото е че в първият момент се панирах - тътенът който се чу - бе смразяващ - първо си помислих че съседите трошат нещо, обаче като започнах да се тресе и като видях полюлея как танцува, ей тогава се стреснах...

# 932
  • София
самопоправям се, продължавайки да ровя виждам, че разрушителното земетресение през май в Китай е било на 12.05.2008...а другите, които ви публикувах от 5 по Рихтер са били вторичните...
2008-05-12   06:28:00.6 31.11  N   103.32  E   10  Mw 7.9  EASTERN SICHUAN, CHINA 

най-големият кошмар изживяват в Индонезия, горките...там всеки месец, да не кажа всяка седмица е ад...така че това с освобождаването на енергията на 150 години никак, ама никак не важи за тях. тези са най-големите:

2004-12-26   00:58:50.7 3.50  N   95.72  E   10  Mw 9.3  OFF W COAST OF NORTHERN SUMATRA  2004-12-26 02:40
2005-03-28   16:09:32.5 2.16  N   97.17  E   10  Mw 8.6  NORTHERN SUMATRA, INDONESIA  2005-03-28 19:34

1904 г. най-разрушителното земетресение е било в България, било е най-силното за цяла Европа през целия век, над 7-ма степен по Рихтер.

# 933
А Нова тв как пък бяха попаднали все на хора, които казваха, че не са усетили нищо и че много-много не им дреме newsm78

# 934
А Нова тв как пък бяха попаднали все на хора, които казваха, че не са усетили нищо и че много-много не им дреме newsm78

Ами, попаднали, монатажа за какво е?

# 935
  • Cофия
Цитат от Нетинфо

"Кметът на столицата Бойко Борисов призова гражданите да запазят спокойствие. В предаването "Неделя 150" по програма "Хоризонт" той изрази лична позиция, че трусовете тази нощ са резултат от взривовете в Челопечене през юли."

Мислите ли, че е възможно? newsm78

# 936
Цитат от Нетинфо

"Кметът на столицата Бойко Борисов призова гражданите да запазят спокойствие. В предаването "Неделя 150" по програма "Хоризонт" той изрази лична позиция, че трусовете тази нощ са резултат от взривовете в Челопечене през юли."

Не, разбира се! Довечера Станишев може да каже, че са резултат от атентатите на 11 септември. На всяка казана глупост ли трябва да се вярва??

# 937
  • Linz
Цитат от Нетинфо

Joy Joy Joy

# 938
  • Cофия
И на мене ми се струва смешно такова твърдение

# 939
И аз в групата на неусетилите. Нощес бях на работа, та дажемъжът на колежка се обади да ни каже. А в 7.05 съм била на 7-мия етаж и пак нищо не разбрах! Rolling Eyes

# 940
И аз в групата на неусетилите. Нощес бях на работа, та дажемъжът на колежка се обади да ни каже. А в 7.05 съм била на 7-мия етаж и пак нищо не разбрах! Rolling Eyes
Късметлийка.
Аз съм на първия етаж и пода  подскочи.  Не мога да ги мисля тези на по-високите етажи.

# 941
МАЯ ПОПОВА ПОЗНА НА 12 НОЕМВРИ ТРУСЪТ ОТ 4 СТЕПЕН ПО РИХТЕР В СОФИЯ коментари/4
16 ноември 2008, 00:39ОБЩЕСТВО
София, България

Популярната софиянка Мая Попова, дъщеря на бившия шеф на отдел “Кадри” във Външно министерство Живко Попов, предрече земетресението в София още на 12 ноември тази година. Тя използва тялото си като сензор и чрез вибрациите му усеща задаването на земни трусове. Попова твърди, че може да татуира върху кожата си своеобразна карта на сеизмичните зони по света според местата, където се появяват необяснимите й болки дни преди земята да се разлюлее. България и Румъния „усеща” под коленете си, Турция и Гърция – над тях, САЩ с нестабилните райони на Лос Анжелис и Сан Диего са над десния лакът, Латинска Америка – по-надолу...

Тя предрече, че ще има земетресение в Югозападна България с магнитуд 4 по скалата на Рихтер и позна. В София тази вечер ни тресна точно според прогнозата й. Добрата новина е, че според нея не ни очакват по-силни земетресения.

Наскоро Мая Попова бе прогнозирала земетресението в Гърция с магнитуд над 6-а степен по Рихтер, а след 3 дни то наистина да се случи.

Според последната прогноза на Мая Попова в обширния регион, заключен между Иран, Афганистан и Кипър, се ражда нов земетръсен епицентър, който ще разтърси триъгълника до 12 дни с около 5-6-а степен по Рихтер. /БЛИЦ

# 942
Да взема да й намеря телефона да ни предупреждава. Мен багажа все още ми седи стегнат. банята ни е клетка и  съм го сложила там. Дрехи, вода лекарства за детето , вода..  Confused

# 943
Съжалявам да чуя,че пак е имало земетресение. Но вярно ли е, че саказали, че воже цялата седмица да е така?

# 944
  • Cофия
банята ни е клетка и  съм го сложила там.

какво значи "клетка" ?

Общи условия

Активация на акаунт