Време е за тиквички

• 110 326
  • 694
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Ето и мойта рецепта за вкусни кюфтенца от тиквички:
600 - 700 гр. тиквички
2 бр. яйца
4 с. л. брашно
4 с. л. галета
сол
черен пипер
копър
Всичко се разбърква, оформят се кюфтенца и се пържат на средно. Отделно, приготвям заливка от кисело мляко, копър и чесън и ги заливам.
Да ви е вкусно!!!  bouquet
аз ги правя също горе-долу така, но слагам и сирене

# 466
esy,снощи направо ги сънувах тези тивички Crazy и днес ги направих.
Благодаря ти за елегантната рецепта,разкошни са  Heart Eyes

Много се радва, че са се харесали тиквичките приготвени по този начин! Hug

Диди, твоето предложение е умопомрачаващо!  chef

# 467
  • out of space
Искам да похваля ди-ани и нейната рецепта за панирани тиквички на фурна :

http://trydiani.blogspot.com/2009/05/blog-post_18.html

тази вечер правих пробно с 1 кг тивички, уж за да си помогна за утре с основното ястие, но на мъжете у дома така им се услади, че изясоха половината като мезе към бирата. Препоръчвам рецептата горещо, а на теб Диди - сърдечно благодаря за предложението!

П.С. Снимката е на авторката на рецептата, аз само я помествам тук - аз не можах да снимам, защото тиквичките бяха изядени.

Моля да ми обясните какво представляват картофените люспи  Praynig С белачката ли да ги отделя?

# 468
 Naughty Naughty Naughty

продават се такива готови. Картофено пюре. Но е на люспи, не на прах като други. Ако търсиш - гледай да не е със странични аромати.
топваш в яйце и после в картофените люспи.
Получава се фина и фрупкава коричка, за мен лично - по приятна от тази на панировката с корнфлейкс.

# 469

Моля да ми обясните какво представляват картофените люспи  Praynig С белачката ли да ги отделя?

Ето това са картофени люспи Peace
Цитат
снимката е от интернет

Последна редакция: пт, 22 май 2009, 11:48 от esy

# 470
  • София
Снимката не се вижда, ако може пак  Blush че и мен ме интересуват.

Правила съм "Най-хрупкамите тиквички", става божествени наистина!

Ще направя и салатката на Лабрекс  Flutter

Вече ужасно ми се приядоха тиквички ... Crazy

# 471
Днес пък аз съм сготвила мусака с тиквички и телешка каймица..Ммммм.... Crazy Crazy

# 472
аууу позабравена тема...
Диди
много вкусно ми се вижда палачинки с тиквички  Sunglasses

# 473
Направих рецептата "панирани тиквички на фурна", но не станаха като на картинката. Доста по-меки, като и самата панировка се размекна. Ако се джъзнат на силен огън в олио сигурно ще станат перфектни!

# 474
Направих рецептата "панирани тиквички на фурна", но не станаха като на картинката. Доста по-меки, като и самата панировка се размекна. Ако се джъзнат на силен огън в олио сигурно ще станат перфектни!

Аз също съм правила тиквичките на Диана и стават чудесни и хрупкави Peace

Сега дали се вижда снимката на люспите?

# 475
Давайте идеи за диетични тиквички, че ги обожавам, а съм решила да огранича малко калоричните ястия. Thinking

# 476
Давайте идеи за диетични тиквички, че ги обожавам, а съм решила да огранича малко калоричните ястия. Thinking
Най-простото е :

Нарязваш тиквичките на по-едри кубчета(по скоро парчета) и ги сваряваш(или на пара или в подсолена вода).
После заливаш с кисело мляко,копър и чесън(може и 1-2 с.л. олио или зехтин)

# 477
Най-простото е :

Нарязваш тиквичките на по-едри кубчета(по скоро парчета) и ги сваряваш(или на пара или в подсолена вода).
После заливаш с кисело мляко,копър и чесън(може и 1-2 с.л. олио или зехтин)

Никога не съм пробвала сварени, ама ще го направя, като няма друг начин.  bouquet
А също дали ще се получи нещо, ако на кръгчета си "пържа" в тефлоновият тиган, без мазнина? Rolling Eyes Или пък с няколко капки зехтин? Blush

# 478
  • София
Аз ги правя нарязани на кръгчета на грил тигана или във фурната и после си правя чесново сосче с кисело мляко. Peace

# 479
Авче,пробвай....На скарата също стават вкусни...

Също става вкусно ако настържеш тиквички,разбъркаш ги с извара(сирене),копър,черен пипер,1-2 яйца,1 с.л. кисело мляко,2 с.л. брашно,сол,1 пак. бакпулвер.Печеш в намазана тавичка.
При сервиране се поднася с кисело мляко

Общи условия

Активация на акаунт