Лесна и прекрасна торта с котешки езичета

  • 10 490
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 27 524
Утре ще се обадя на маминка, но дали Блонди няма да протестира, че и разводняваме темата. Ако не е удобно тук, мога да я разпратя на ЛС.

И таз хубава, как ще протестирам  Hug И аз чакам рецептата  Simple Smile

# 16
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
Голям късметлия е мъж ти, Блондичка  Hug

Съвсем наскоро гледах Ив. Звездев и при него гостуваше Марги Хранова. Показа почти същото изпълнение, но вместо котешки езичета - бишкоти.
Плънката не я запомних баш  Blush. Но и там имаше потапяне в ром.
След престоя в хладилника обач, се обръща и сякаш после я доукраси  newsm78

Ама и аз съм една кулинарка  Joy  Дори името на тортата на Марги не запомних  ooooh!

# 17
  • Мнения: 481
Ето и обещаната рецепта от моята майчица. Пак предупреждавам, че тортата няма много вид и ние като деца я ядяхме направо от тавата с лъжиците. Мама едва успяваше да я опази час-два да поеме сиропа. Спомням си, че я слагаше на терасата, а ние я посещавахме от време на време и накрая като дойдеше време да я сервира, вече беше преполовена (все пак сме 3 деца  Laughing).
3 пак. котешко езиче (мама няма спомен по колко грама са били)
1 литър прясно мляко
3 яйца (отделят се белтъци от жълтъци)
1 ч.ч. захар
5 с.л. брашно
1/2 пак. масло ( от 125 гр. тоест около 60 гр.)

1.Правим си добре познатия крем с прясното мляко и яйцата: от прясното мляко отделяме 1 чаша, в която разбиваме жълтъците и брашното. Останалото мляко със захарта слагаме на котлона, докато се стопи захарта и после при непрекъснато бъркаме добавяме яйчената смес и бъркаме докато се сгъсти.
2. В съда, в който ще правим тортата, нарязваме на парченца маслото.
3. В друг съд карамелизираме 5 с.лъж. захар и изсипваме карамела върху маслото.
4. Наливаме една чаша вода, в съда от карамела и оставяме на изключен котлон до разтваряне на останалия по стените карамел.
5. В тавата, изсипваме малко крем върху маслото и карамела, после редим пласт котешки езичета, отново крем и котешки езичета и завършваме с крем.
6. Белтъците разбиваме с 6 суп.лъж. захар на сняг и ги изсипваме върху тортата.
7. Печем в слаба до умерена фурна до порозовяване на белтъците.
8. Така изпечения сладкиш се залива със сиропа от карамела и се оставя да поеме сиропа (около 2 часа, ако можете да изтраете толкова  Simple Smile )
Това е, дано да ви хареса.
Ако някой се престраши да я пробва и му хареса, ако има възможност да сложи и някоя снимчица.

Общи условия

Активация на акаунт