Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ - 2

• 26 127
  • 306
  •   1
Отговори
# 255
Благодаря , Yee и luda Hug

Относно пречистването на водата , видях такава система в къщата , която разглеждахме и за отоплителната.Само ,че там нещата бяха още по - сложни.В смисъл , човекът си е направил екологична дървена къща и е решил да няма нищо общо с ВИК.Има цяла пречиствателна система към помпата , басейна му е с някакви модерни филтри + някаква лампа и аз не разбрах каква за прочистване от микроби. Не знам цената , но като имам предвид , че системата му за отопление / охлаждане струваше 90000 лв , сигурно и това не е евтино.Но може би ти имаш предвид някакви други филтри , luda ?

# 256
  • в моя свят на мир и любов

Имах предвид филтър, който пречиства водата от песъчинки, тиня и химикали.

Нещо такова:

http://www.nicol-n.com/page.php?n=12115&SiteID=388&view_id=12115

# 257

Ето нещо и за двора/от една друга тема/:

http://www.elis.bg/ceramica_bg_db.php?page=image_list&sid=2& … ssid=13&ofs=4

# 258
Трябва да се помисли и за почистването на къщата - килер и прахосмукачка на всеки етаж, или това:

http://www.multiquartz.com/products.php?id=2

# 259
 smile3525 Честит рожден ден Дидка!

Приеми пожеланията ми за много хубави моменти, повече усмивки и за следващия ти рожден ден да си в новия си дом!

.....

За пречистването, чак сега светнах, за какво става въпрос. Не сме се замисляли, но дори и да бяхме  не бихме могли да отделим толкова много пари за пречиствателна инсталация. Може би след време бихме го направили. За сега ще се ползват кани с филтри за питейна вода и за готвене.
Но ако някой го направи да сподели мнение и крайна стойност на съоръжението.
Simple Smile

# 260
Ще прощавате поредният ми пост.
Нещо такова за отопление:

http://www.termokomfort.com/Biomass.html

А пък за пречистването на водата, си представях нещо до около хиляда лева. Всъщност не съм проверявала колко струва.

# 261
Трябва да се помисли и за почистването на къщата - килер и прахосмукачка на всеки етаж, или това:
http://www.multiquartz.com/products.php?id=2

точно тези прахосмукачки на скоро ги изпробвах докато бях на гости в къща, къде ги има (по 2 на етаж, общо 3 етажа). Хората си имат домашна помощница, но и самата домакиня ги ползва.
Е сега 4 месеца след инсталацията им вече не се ползват. Купиха си стандартни мобилни прахосмукачки (3 броя за всеки етаж).
Не ми обясниха в подробности защо се отказаха от ползването на вградените, но само казаха, че хамалогията по вградените е с пъти по-голяма от другите.
В един друг случай попитах други хора за тях и те ми обясниха, че подобни съоръжения са основно измислени за хотелски комплекси и големи обществени сгради. За едно-фамилна къща, не са добър вариант.
Но това са само думи, не съм работила с такова нещо по дълго от  10 мин за да го изпробвам и не знам как е в ежедневната работа.

# 262
 Anneese , благодаря !  Hug

luda , това за пречистването е интересно.Знаеш ли нещо за цени , аз не видях в сайта или по-скоро не ми се ровеше.  Embarassed  Simple Smile
Клинкерните плочки ги знам и съм им хвърлила око , а за прахосмукачката бях писала в друга тема.Този с екологичната къща си беше сложил такава.А бе и аз да имах толкова пари и аз щях да правя екологична къща !  Joy Ето и цени за прахосмукачката , ако някой го интересува :

Цената зависи от квадратурата - например ако площа за почистване ти е 120 кв.м. цената е 1130 евро. отделно се заплаща маркуча от 9м. + четки и приспособления/9 бр./ - 250 евро.Розетките които се монтират в стените струват 90 евро,като обслужват 60 кв.м. и в тях са включени фитинги,тръби,кабели,монтаж и т.н. Изводът е че е скъпа инвестиция и си заслужава,ако имаш огромно жилище.

# 263
  • Пловдив
        ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ДИДИ! БЪДИ ЗДРАВА И МНОГО ЩАСТЛИВАnewsm51

Anneese, още малко остана и ще си вече новодомка.

Сега като ви чета се сетих, че скоро една приятелка си сложи пречиствателна система за питейна вода на Цептер. По- скоро мъжът и полудя докато я купиха. Grinning Монтирали са я в шкафа под чешмата в кухнята.Скоро си говорихме с нея и каза, че върши страхотна работа. Ама не съм сигурна за цената. Ако ви интересува мога да я питам.
        Иначе ние сме до под кривата круша. Всяка седмица архитектът казва, че още малко остава, ама краят му се не вижда. Парцелът буреняса. Тези дни ще дойде човек да го почисти, че геодезистът няма да вижда къде да набива колчетата.  Laughing

# 264
alessinaHug ! Както казваше една моя позната на някакъв диалект "Не мой са плашунка " и ние сме до кривата круша , както може би си прочела по-нагоре?!  Laughing Попитай за цената , ако е удобно !  Praynig

# 265
  • София
Здравейте гледам, че темата върви  Peace
аз малко се загубих, но бях с голямото дете в болница  Cry,  днес ни изписаха вече сме добре, само ни трябва малко време за възстановяване  Hug

сега се връщам на зад да чета  Peace, само мернах, че за вградените прохусмокачки говорите ние ще слагаме такава за къщата от еднпо изложение я видхме, цената мисля, че беше към 3 000лв. после ще се разровя в брошурите и ще пусна линк  Peace

# 266
kimba77 , не рови , аз съм ги написала цените.Не съм срещала друга фирма , освен тази , беше и на Стройко.
Какво ви имаше , та сте били в болница?Дано сте добре вече!  Peace   bouquet

# 267
Диди,честит рожден ден,бъди още по обичана,ухажвана и щастлива  bouquet.

При мен нещата за момента са в застой,по план другата седмица в понеделник идват най накрая да ни монтират дограмата,във вторник започват довара или оградата незнам кой как му казва,в същият ден трябва да излеят и терасите на първият етаж.Това за момента са плановете,но какво ще излезе в действителност нямам идея Rolling Eyes

# 268
chudovistetoHug ! Ох , сърце ми се къса с този твой ник!  Simple Smile И снимки искам !  Peace

# 269
Диди, Честит рожден ден   bouquet и от мен  Peace пожелавам ти за следващия да си получиш мечтаната къщичка - ГОТОВА  newsm10

Аз ви чета какви ги вършите...ама тъй като при нас няма нищо ново не се обаждам  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт