Пролет пукна, хей! ФЕВРУАРЧЕТО лудей!

• 17 021
  • 300
  •   1
Отговори
# 255
Привет  Hug,
 благодаря ви за загрижаността   bouquet,
малко по-добре съм, за сега си оставам у дома да лежа и пия хапчетата, по разредиха се контракциите,   Praynig след някой друг ден вече да съм в по добра форма,че с това стоене на едно място ми омръзна пък и не съм свикнала да си стоя без работа,
поне приключихме с довършителните подробности по ремонта ,да е жив и здрав мъжО,че той всичко върши  smile3501  Kissing Heart, Боби много се радва на стаята си свиква да спи сам в нея, за сега няма проблеми Peace,
приятен ден  и хилади  Hug и   love001 от нас

# 256
Мама Ели, честито на патерици!
Много щастие ти желаем с Костаки, Джиа и Джулиа   bouquet   bouquet   bouquet

botzi , радвам се за теб и бебче, почивай си сега, че после колко задачки ще имаш 25часа в денонощието   baby_neutral
Моето момченце имаше кърлеж, няма да ви разправям колко страхове изживях и що сълзи изревах, но сега е добре  Peace
Пускам ви негови лафове от последните дни:
"Джули, бебка плаче! Иска биба, дай биба в устата!"  Laughing
"Бебка повръща, нося салфетки! Мамо, помагам ти, нали?"  Heart Eyes
"Тате, носиш от София би-бийп, да карам наляво-надясно, нагоре-надолу"  Laughing
"Измих зъбите - бели здрави зъбки"  Sunglasses
Пита ме по 100пъти на ден "Какво е времето?" И аз трябва да му отговарям "слънчево, топло, значи морето е хубаво"  Joy Следва въпрос "Има ли вятър?" Ако отговора е "Не" - той отговаря "Аааа, няма кимата (вълни в морето на гръцки)"
Други : "Ухапа ме комарче, дядо ще маже с мазило"
"ТРЯБВА ми плик, събирам колите да играя горе при дядо"  Laughing
Най-ми е смешен като каже :"Какво направих?" и си отговаря:
"Направих пУц" (демек пръц)  Joy
"ОригАНГ се"
"Опасен съм"  Joy  Joy  Joy (след като измисли нова магария  Mr. Green)
Хубав ден на всички!

# 257
Ajde и аз да се включа с изцепки Simple Smile
Бужи е луд по колите, познава всички марки и онзи ден го извеждам на разходка, пред един блок спряла лада, но не каква да е , а с емблема на БМВ, при което Бужака пита:"Мамо, защо ладата БМВ?" А сега отговаряй, де  Wink

# 258
  • София
Здравейте!

Атракция - браво на Бужи! Много е наблюдателен  Hands Clap

Олимпия - къде го намерихте този кърлеж? Аз не знам ако не дай си боже Рая има кърлеж - как ли ще го позная? И уж знам какво се прави, ама тогава сигурно ще се панирам...

Боци - радвам се, че си по - добре!

Рая си е при нас. Бабата на мъжа ми пак е при нас, за да я гледа през деня. Днес са ходили с баща си и баба си до ХИТ да пазаруват, и най - вече за да яде торта. А баща й я е качил и на мотора /от онези играчки, дето им пускаш монета и те те люлеят/ и сега ме врънка утре след работа пак да я водя  motor

# 259
  • София, България
Аз пак набързо, Деянчо беше шафер в петък, ще кача снимки като ги сваля на компа  Laughing

Нов лаф от сутринта, докато му чистим нослето с клечка:

"тати, нимавай, вадиш на Дуди мозъка", откъде го измисли тоя мозък  Joy

А да ви се оплача напоследък, нещо се е уплашил нещо да не го ухапе, където и да го пратя в къщи да иде все ми отказва и вика
"нечо хапе", или като го накажа (където си го наказвам винаги) сега се скъсва да реве и през сълзи вика "Дуди паши се, нечо хапеееееее"  Shocked  Вашите имат ли страхове, кажете как да се справим  newsm78

# 260
  • Пловдив
Здравейте мамчета  Hug
Включвам се набързо, че днес имам много работа и шефа ми е тук и ....  Close, а хич не ми се работи напоследък, сигурно е от бременността  Thinking

Благодаря ви за поздравите за майка ми! Майка лъвица е и още как, нещо хич не се разбирахме с нея, а сега като е далеч и идва само в събота, сме първи приятелки  Mr. Green Просто сме много различни, само тя си знае колко й е било трудно с мен  Rolling Eyes Една дреха не можеше да купим заедно, все различно харесваме...

Радос, четох някъде че точно между 2-3 години малките ни съкровища ще заформят най-различни страхове, но после отминавало. Питай го какво мисли, че ще го захапе, напръскайте с Райд пред него или там някакви "магии" направете да си мисли, че няма повече нищо да го хапе и така. Руми още не е почнала със страховете, надявам се да пропусне тоя период, ама да видим Whistling

Атракция
, голям разбирач на коли си имаш. Аз чак на 20 год. почнах да ги познавам  Embarassed
Ботци, стискам ти палци всичко да се размине и да дочакаш планираната дата  Wink
Руми, как си? Още ли ти се спи? При вас какви прегледи се полагат, тук всички са полудели да си правят ФМ (фетална морфология), аз пък мисля да си карам по старому  Crossing Arms

# 261
Катя, добре съм, вече не ми се спи толкова много. Не съм имала други неразположения – нито с Габи, нито сега – голяма щастливка съм /да чукна на дърво/. За прегледите – какво да ти кажа – при една нормална бременност хората не се натискат да те преглеждат много, много, а на частно няма да ходя. То и цялостната система тук е малко по-различна от тази в Бг. До сега съм си пуснала кръвни изследвания, видях се веднъж с акушерката си и в  11 седмица ходих на ехограф, който мина точно за 5 мин – да се види нали имаме сърдечна дейност и дали всичко е наред с матката. Следващия ехограф е в 20 седмица, който вече е по-обстоен – гледат се всички органи и части на бебето – аз си мислех, че на това се казва ФМ, но и в моята тема момичетата я правиха още в началото и понятията съвсем ми се объркаха. Не зная дали тук има трети ехограф, поне с Габи имах само два. Ти ще си правиш ли изследвания за Даун синдром и прочие? Спирам, че на другите едва ли ще им се четата бременелски истории. Пожелавам ти по-малко неразположения!

Botzi, радвам се, че си по-добре.

Хайде, момичета, малко остана – само една страничка до новата тема. То между другото заглавието си е актуално за мен -  ще пукне пролетта тук след месец. Laughing

# 262
  • София
Точно така е Руми, към 5-я месец се прави фетална морфология. Ако се направи в началото на бременността няма как да се забележат някои аномалии.
И на мен тогава ми я правиха, гледат те на 3D или 4D ехограф и е много приятно да видиш малкото човече  Grinning  Според мен този преглед трябва да стане абсолютно задължителен и да го поема ЗК.

# 263
Аз пак набързо, Деянчо беше шафер в петък, ще кача снимки като ги сваля на компа  Laughing

Е, супер, и нас ни чакат бая сватби края на този и началото на следващия месец, та и Ивана ще намаже с шаферство  Laughing

И на мен тогава ми я правиха, гледат те на 3D или 4D ехограф и е много приятно да видиш малкото човече  Grinning  Според мен този преглед трябва да стане абсолютно задължителен и да го поема ЗК.

От кога ти разправям да станеш депутат и да тръгнат най-накрая нещата в тая държава както си му е реда, ама ти.........  Wink Mr. Green
Хайде, отваряй подписката - аз ще съм първата, която ще я разпише  Peace

# 264
  • София

От кога ти разправям да станеш депутат и да тръгнат най-накрая нещата в тая държава както си му е реда, ама ти.........  Wink Mr. Green

Mr. Green  Който иска да гласува за мен ще го черпя кИбапчета и кИфтета, а за тебе една голяма  Hug  щот не ядеш такива работи.

-Обещавам да работя в полза на държавата!
-Обещавам 1500 лв. майчинство и 5000лв. еднократна помощ!
-Обещавам, че даже и министър ще стана  Mr. Green
... и други все хубави работи обещавам...

# 265

Mr. Green  Който иска да гласува за мен ще го черпя кИбапчета и кИфтета, а за тебе една голяма  Hug  щот не ядеш такива работи.

Joy Joy Joy
 Hug

# 266
Здравейте момичета!
Гледам пролетната ни темичка поприключва вече и решех да допринеса малко за което. Още ми е много близка бременелската тема и бързам да се вкюча по въпроса. Руми тук ехографите също са два, но този 11-14 седмица е за Даун и е доста обстоен+ кръвни изскедвания в същия ден. После към 18-20 е тази ФМ тук му викат фетална анатомия където оглеждат бебето отгоре до долу. Ако лекара прецени може да прати и на трети 32-34 седмица за да се види позицията на бебето дали се е обърнало правилно и това е. Тук частни лекари няма и няма как да отидеш да видиш бебо ако ти се прииска и за собствено успокоение че всичко е наред.
Днес водих Маги на детски зъболекар. Едно от предните зъбчета още не и е избил и се претесних да не е нещо нередно там и за профилактичен преглед. Доктора каза че всичко и е на ред със зъбките, прави снимка на това зъбче и се вижда че излиза, но още не е пробило. Той предположи че е много здрав венеца там и му е трудно да пробие. Засега нищо няма да предприемаме. Ако не се покаже само до 6 месеца, ще го цепнат. Та в тази връзка да ви попитам. Вие водили ли сте вашите деца вече на зъболекар за преглед и как е положението при тях. Как се справяте с миенето на зъбки и има ли безфуоридни пасти в БГ. Може да сте го обсъждали някога, но съм го пропуснала. Давате ли флуор?
Радос Маги също я е страх от разни гадинки и дори на вън трепе мравки на поразия и аз и викам да не го прави, че мравките са добри а тя "Добри мавки, ама апят". Веднъж без да искам я уплаших с една голяма муха, която влезе в стаята и аз викна, "олеле муха", сякаш слон влезе и тя се сепна от този ми крясък и сега мухата е много страшно нещо. Само да види някъде идва и се крие при мен. Аз все и обеснявам че не е опасна и май малко има ефект. А баща и за нейно успокоение се прави че трепе мухата и на нея и става забавно. Катето хубав съвет ти е дала, пробвай дано да помогне.
Хайде стига съм писала, че пак дълго стана. Лека седмица и хубав уикенд!

# 267
Руми тук ехографите също са два, но този 11-14 седмица е за Даун и е доста обстоен+ кръвни изследвания в същия ден. После към 18-20 е тази ФМ тук му викат фетална анатомия ....
Да, и тук му казват така. При първия ехограф ако искаш може да измерят гънката отзад на вратлено за Даун синдром, но не е задължително. Аз се консултирах с акушерката ми реших, да не го правя при условие, че нямаме история на Даун синдром в семейството и че съм още само на 32.  Grinning Тя ми обясни, че и при най-малкото отклонение ще ме пратят на амнио. Реших да си спестя всичкото това нервно очакване и притеснения дали резултатите ще са добри. Живея с мисълта, че бебче е здраво и всичко си му е наред – Дай Боже.

Не сме ходили още на зъболекар поради факта, че Габи ми е много срамежлива и просто няма да си отвори устата да й видят зъбките. Имаме приятел зъболекар, от който също много страни и сега сме започнали процес на подкупване – носи й разни бисквитки. Иначе за моето око зъбките й изглеждат добре, мием ги обстойно вечер и да си призная сутрин все бързаме за работа и не ни остава много време, но трябва да започнем. Не давам флуор. 

Не съм забелязала Габи да я е страх от нещо за сега, но пък започна да ми се изпуска. Не зная какво й стана. Всеки ден се връща от градина сменена. На два пъти се напишква в леглото. Какъв е този период – не зная. До сега се справяше чудесно.

Еlix, много са хубави обещанията ти - имаш и моя глас  Laughing

# 268
  • София, България
Привет - за бременелските работи - далече са ми вече, но феталната морфология наистина е към 20-тата седмица, малко преди това може да се направи .... това на кръвта  ooooh!  .... биохимичен скрининг  newsm44. Той дава само вероятност да се развият при бебето аномалии, и ако изкара по-голяма вероятност вече се препоръчва амниоцентеза или други допълнителни изследвания. Мен лично много ме е страх от тия неща и тъй като първия път имахме късмет сега не ми се рискува пак  Tired

Та в тази връзка да ви попитам. Вие водили ли сте вашите деца вече на зъболекар за преглед и как е положението при тях. Как се справяте с миенето на зъбки и има ли безфуоридни пасти в БГ. Може да сте го обсъждали някога, но съм го пропуснала. Давате ли флуор?

Още не сме го водили на зъболекар. Старая се всяка вечер и всяка сутрин да ги мием, но като е на село май не ги мият изобщо. Безфлуоридни пасти има, по-труден е въпроса с пастите, коита са без изплакване. Аз ползвам само НЕНЕДЕНТ, защото не мога да открия друга (а ми се иска да ги разнообразявам).
По-въпроса за флуора - аз съм  Peace, но ми е много трудно даването - трябва да е на разстояние от млечно хранене, а нашия всяка вечер яде кисело мляко, сутрин в градината пък не знам какво им дават, та спрях да го давам. В тази връзка се чудя дали да не почна да ползвам флуорираните пасти, та поне малко да приема детето  newsm78

Не съм забелязала Габи да я е страх от нещо за сега, но пък започна да ми се изпуска. Не зная какво й стана. Всеки ден се връща от градина сменена. На два пъти се напишква в леглото. Какъв е този период – не зная. До сега се справяше чудесно.

Нашия пък напоследък изпуска кръгчета, казва си, но докато го сложа и той направил кръгче на панталонките. Не знам дали няма някаква връзка с тва че беше болен, или пък прекалено дълго го стиска  newsm78 чудна работа

# 269
  • Пловдив
Здравейте мамчета  Hug

Мен също ме гледаха към 20 седмица по обстойно за аномалии, но това беше на първата бременност. Сега се правило 13-та и после в 20-та пак обстойно, но и аз като Румито мисля да пропусна. Защо само допълнителни стресове да си слагам, няма причина да не е здраво бебчето  Peace

Гаденето ми понамаля малко, дано вече отмине.
На зъболекар също не сме ходили, моята зъболекарка каза, че трябва да е поне на 2 г. , за да разбира какво се иска от нея. Притеснява ме, че малко криви горното предно зъбче (излиза й напред), а моите са точно така. Обаче все пак това са млечни зъби, така или иначе няма да се коригира сега проблема, поне така си мисля. Мием ги само вечер, все още. Ползваме НЕНЕДЕНТ, защото още не се е научила да си плакне устата. А Зимафлуор-а го спрях преди 5-6 месеца, когато четох за флуорозата и нещо ме хвана страх. Може пак да й го давам от време на време.
Радос, мисля че 30 мин са достатъчни да минат между капките и млякото. Ще намериш пролука, не е задължително преди лягане да е.
Как се справяте с носенето на порастналите ни бебета? Моята Руми все още иска да я гушкаме, да я носим, като излезем някъде и след 15 мин почва да прави пазърлъци да я вдигнем. Tired И свекито за по-лесно я извежда с количката, пък на мен ми е много смешно да гледам такова голямо дете в количка.

Общи условия

Активация на акаунт