Пролет пукна, хей! ФЕВРУАРЧЕТО лудей!

• 17 018
  • 300
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте!
Ооо, Ели имаш и моя глас! Peace Подкрепям предизборната ти програма  Mr. Green
Атракция, и ние сме луди по автомобилите и моторите. Знае и разпознава всички марки, може би с изключение на някои рядко срещани. Има голяма колекция, но иска да ги носим навън и повечето са издраскани и очукани. Последното попълнение е Мини купър. Калоян си го хареса в един хипермаркет за бяла и черна техника. И аз се прехласнах, защото е като малко бижу, има си всички екстри, в любимия червен цвят... , абе супер. Като казаха на касата, че струва 20лв. таткото се шашна. Размера е точно като на тези макетчета от по 5лв.
 Най - новата интересна реплика:
  Лакирам си ноктите на краката и си се кефя като си движа пръстите. Калоян гледа, гледа, пробва и той да го направи и като не успя "Мама е дИфеКТна" hahaha
 Нямаме страхове за сега.
 От 1 септември тръгваме на градина. Записали са го в първа група с още няколко дечица, които са родени в началото на годината, за да се освободят места в яслата за по - мъничките. Дано се чувства добре! Трябва да махна вече преградата на кошарата, че креватчетата в градината са без такива екстри. Надявам се да свикне бързо и... да няма произшествия  Mr. Green
  Поздрави на бременлийките!
  Бягам да си сложа торбичката с лед, че ми правиха стоматологична операция преди два дни и имам сериозен оток и болка   Tired

# 271
Катерина78 и Маги иска да я нося, особенно когато бях бременна постоянно я носих. Сега е по-добре - стои си в количката, а преди не искаше. Откак имам двойна количка е супер, не слиза от нея. Няма какво да се претесняваш да ходиш с количката, ела тук да ги видиш на по 5 години ги возят. То иначе няма предвижване, немога да я чакам да се довлачи, а от друга страна съм по-сигурна, че няма да хукне изведнъж на улицата (уж знае, ама....). Отделно носи много багай, не се налага аз да го мъкна, чанти, кофички, лопатки и покупки разбира се.  А сега дори съм решила на спортно ходене да я подкарам Laughing. Ходя бързо по един час на ден из квартала с двойната количка с двете (доста тежи) за спорта, доно посмъкна някое килце така а и Маги много се кефи да я возя.
Благодаря за отговорите за зъболекаря, исках да си сверя часовника с вас. Аз флуор не съм давала , но се замислих, защото и без това не пие вода от чешмата, а ботилираната е пречистена и няма фуор. Незнах за това че не трябва да се дава с мляко. Тя моята доста мляко пие още. Може би ще и давам от време на време като се сетя, не всеки ден. Аз също ползвам безфлуоридна паста, но от тзи които могат да се гълтат. Маги само това иска, да яде пастата и голяма борба пада докато и я измъкна. Чудех се кога мога да почна да ползвам другите пасти newsm78. Тя ме гледа мен и дори иска да си плакне устата, но не вярвам още че ще го прави добре.
mama-eli Бързо възстановяване!

# 272
Privet i ot men,mili mameta i dechica.
Nashiq tati dnes i ma RD,nqmam vreme da vi" prigotvq"s po-hubava pocherpka,zatova... newsm38 newsm38 newsm38
Dnes napravihme parviq pregled pri lekar za decata(dano da ne stava chesto).Luchko teji 16kg.i e stanal mnoogo visok,v normalniote granici,no do posledna tochka na normalnoto Joy.Napraviha mu vaksina za Varicela,struva $50,sega shte ochakvame reakcii tezi 10 dni.dano pone ne vdiga T,che Niki trqbva sama da se spravq.Izpisaha ni lekarstva za T i nai-hubavoto e vsichko e bezplatno.Otivash s recepta ,vzimash lekarstvata i ne davash nito cent :peace:Tuk tazi vaksina e zadaljitelna,bez da e napravena ne mogat da hodqt na gradina ili uchilishte.Stranno,no popitah lekarkata zashto v BG se kazva ,che vseki trqbva zadaljitelno da q prekara tazi sharka,a tuk slagat vaksina ,za da ne q prekarat.tuk ima mnogo malko sluchai na sharka. newsm78
Pregledaha i Niki,teji veche poveche i ot men,celi 54kg,visoka e kolkoto men.Tuk na momichetata sled 11godishna vazrast im se pravi zadaljitelno izsledvane za rak na shiikata,taka,che sled 1-2m. shte pravim palna kravni izsledvaniq na Luchko i tova za Niki.Mnooogo razlichni  metodi na lechenie i tezi razni drugi vaksini,vsichko e tolkova razlichno tuk......No nai-hubavoto e,che ne plashytash nito za pregled  i vsichki lekarstva sa bezplatni Peace
za zabkite-az mu gi miq s trening pasta,koqto se galta(kato nevenska),vse oshte ne moje da izpluva.rano e oshte za fluoridnite pasti.Fluor ne davam,tuk dori zapochvat da go otrichat..neznam obache zashto???

# 273
Нинка, да ви е жив и здрав таткото! Много да се обичате и да сте все така задружни!!!

Наистина е интересно това за шарката. Може би някаква здравна политика са предприели. Тук също я има ваксината, но е по желание и се заплаща – всички останали са безплатни. Не зная дали да я слагам на Габи или да чакам детето да си изкара болестта.

Наистина ти е голям Лъчко. Габи точно днес я теглих и мерих в къщи – 13,2 кг и 96 см.

Иначе как сте? Като чета публикациите ти ми звучиш по-оптимистично. Дано наистина нещата при вас да са се поустановили. Ники пиши ли си още с Папи. Не съм се чувала и с тях от сто години.

Днес правим 4 години от църковния ни брак. В НЗ сключихме граждански, а 23 дена по-късно беше църковния брак в Бг.

Последна редакция: пт, 15 авг 2008, 06:48 от Rumyana

# 274
Честит празник на всички християни!
Честит имен ден на малки и големи Марии, Марияни и техни производни!
Ето нашата почерпка за тонус и разхлада в жегата  Grinning

Мама Нина, да ти е жев и здрав мъжа и много да те обича! И двете дечица са ти едри, но си имат генче. Мими е 43 кг. и май ще си остане по-дребничка. Всичките и приятелки са с една глава над нея. Много целувки на Ники и Лъчко. Дано не ви се налага да ползвате лекарството против висока температура. По темата за рак на шийката и аз доста поизчетох. Май само в един от щатите слагат задължително ваксината срещу папилома вирус. Вие ще я правите ли?

# 275
Привет!
Честито на именици и рожденици!   bouquet
Божидар не минава границата на 12,500, най-слаб е в групата, както казвам на баща му-това дете не е от нас  Mr. Green Дано не се раздуе после, все пак гени са това Whistling
Аз съм още 1 м в отпуска и почвам работа. Затова реших да си го оставя от ясла, да си го погледам, че после няма  Rolling Eyes

# 276
  • София
Мама Ели, честита ти именничка ! Да е жива и здрава и много щастие да й носи името!  newsm51

Честит празник на Руми и на мама Нина, както и на всички празнуващи! cheers

# 277
Честит празник на всички именички!   bouquet  bouquet  bouquet
Поздравления на бременните майчета - лека и безпроблемна бременност!
Аз си пуснах два месеца неплатена отпуска, защото ми обясниха, че не мога да ползвам 6-те месеца отпуск за гледане до 3-годишна възраст на дете от името на бащата  newsm78. И живот и здраве на 13 октомври ще се захващам да работя  Mr. Green
 Thinking Така като ви чета моят Мартин е най-назад в говоренето - върти си 20-ина думи и това е. А за изречения, ако считам и жестовете - може и да прави  Embarassed
Е, ясно ми е, че при децата е различно, но като ви чета и така се хиля, че Пепи ме провери три пъти (особено за мозъка и ...дудузата).

# 278
  • БГ
Хайде и аз в старата темичка, че новата е нетърпелива да се излюпи!  Hug

НАЗДРАВЕ   cheers   на именниците и от нас!!!   newsm51  Бъдете здрави, щастливи и много обичани!!!
Честити годишнини на Rumyana и mama nina!!!    bouquet 

И ние вчера имахме такава - 9 години брак, днес пък чичото има РД и добре се повеселихме тези дни!   Party

nevenska, да ни е честита малката сладка победителка!!! Очакваме снимка от корицата на списанието!!!   Peace

Как сте мами? Гледам темичката ни и не вярвам, че и след завръщането ми от море, все още пишем в нея?! Хайде, да я приключваме, че то лятото вече е към края и направо есенна ще я заформим! И ние вече сме си в къщи, отпуската свърши и в понеделник кой на ясла, кой на работа... Върнахме се от морето в сряда  Rolling Eyes, а уж щяхме да ходим на балкан, е, няма как, татито го извикаха по спешност и рано-рано се прибрахме. Доволни и щастливи, с лек загар, сега си почиваме от почивката!  Grinning  Нямам никакви оплаквания от мъжете. Марти беше безупречен, спазваше графика до секунда, без излишно разтакаване по плаж, храна и т.н., татито ни водеше всяка вечер на разходка във Варна, Златни, Албена, бях се запасила с лекарства, които, слава богу, така и не ни потрябваха, абе с две думи - доволна съм от морското ни приключение. Имаме и с какво да се похвалим - вече сме без памперс!!!   newsm44  Бях решила твърдо да не слагаме такъв от момента, в който пристигнем във Варна и така и стана, а Марти се взе много на сериозно и не дава даже и нощен памперс да слагаме. Да се надяваме, че и госпожите в яслата ще ни подкрепят.  Praynig  Макар и за кратко, успяхме да се видим с Краси и Тони и техните бонбони - Мони и кака Криси и Чечи. За съжаление се разминахме с botzi, да се надяваме, че следаващия път ще се запознаем!  Heart Eyes
Снимки имаме много, но дали ще ми остане време да ги кача в албумчето незнам.  Confused 
За бисерите на Марти ще пиша допълнително, че то едно ли е?! Ето само един от тази вечер: Марти, моля те, нека да сложим памперса! Не, не искам, топло ми е! Моля те! Не искам памперс, обаче комара дойде, хапе дупето и боли, добре, дай памперса!  Joy  Идеята е, така да завърти нещата, че инициативата да изглежда, че е негова.
Това е засега от мен, желая ви спокойна вечер и уикенд, изпълнен само с положителни емоции!!!
Лека нощ! smile3524

# 279
Zdraveite!
Blagodarq za pojelaniqta za nashiq tati  bouquet
da vi kaja,kak se razviha neshtata za vaksinata za Varicela...Luchko e dobre,ne vdigna T,hrani se i si e vesel.
ne vi spomenah,che lekarkata,pri koqto hodihme e balgarka,i kakvo se poluchi...ami jenata,reshila,che kato sme ot skoro v USA i sme neznaeshtei nishto,da ni izlaje i ni kaza,che vaksinata se zaplashta.Tatkoto ni se obadi v ofisa na nashiq inshurans i ot tam mu kazaha,che dori i tazi vaksina e bezplatna i se pokriva ot inshuransa,obajdam i se az i i kazvam,che iskam resiit za $50 , i che shte ni varnat parite.tq na momenta mi priznava,...da-da,pokriva se ot inchuransa.Mnogo sme qdosani i potreseni ot tova.Zashto vsichko ,koeto se sluchva e podneseno ot bulgari :ooooh:za sajalenie, e taka.Sega shte i pravqt razsledvane i shte i tarsqt smetka,zashto ni e vzela parite,sled kato vsichko e bezplatno.Shte smenqme lekarkata,moje bi shte potarsim lekar,razlichen ot balgarin #2gunfire
Rumi,Niki si pishe chesto s Papi.
Mama Eli,shte napravim vaksinata,no moje bi sled edna godina,shtom e dobre da q ima,a i se polaga bezplatna,shte se vazpolzvame ot tova da i q slojat.
Stefiiii,chakame snimki Hug

# 280

Mama Eli,shte napravim vaksinata,no moje bi sled edna godina,shtom e dobre da q ima,a i se polaga bezplatna,shte se vazpolzvame ot tova da i q slojat.
Stefiiii,chakame snimki Hug
В Бг е 800лв.  #Crazy Обаче в началото на месеца се появи една статия за множество усложнения и ние сме в голяма чуденка  newsm78

Rumyana, в предишния пост съм пропуснала да те поздравя... Живи и здрави да сте и много да се разбирате със съпруга!

# 281
Mama Eli,shte smenqme lekarq,taka,che shte iskame i drugo mnenie za tazi vaksina za Niki.da vadim kakvo shte kaje noviq lekar newsm78

# 282
Благодаря за поздравите!!!

Невена, поздравления за победата. Чакаме снимки от корицата на списанието.

Мама Ели, направо ме разби с тази цена  - и тук си е скъпичка, ама чак толкова. Очаква се в края на годината държавата да я субсидира. За сега цената й е около $400.00 - $600.00 NZ (което е  400,00 - 600,00 лв.). Слагат се три инжекции на 0, 2 и 6 месеца.  А за какви усложнения си чела?

Мама Нина, много неприятно се е получило с лекарката. И аз бих я сменила.

В събота по случай Богородица, Българското дружество в Auckland и Българското черковно настоятелство "Св. Иван Рилски " организираха курбан за здраве и за набиране на средства за българска църква.  Ходихме там и Габи просто дивя на воля. Имаше много деца, много място за бягане, видяхме се с познати, запознахме се с едно ново семейство – прекарахме си много добре. Не зная дали съм ви споменавала, тук има създаден и ансамбъл за български народни танци. Хората които участват в него не са професионалисти, но вече имат спечелени няколко награди и е удоволствие да ги гледаш и слушаш. 

# 283
  • Пловдив
Здравейте мамчета  Hug

Честито на всички празнуващи на патерици!

Руми, това с асамбъла по народни танци направо ме смая   #Crazy Много е хубаво да чуеш, че дори в толкова отдалечена точка се почита българското и има такива инициативи! Grinning

Мама Нина, българите сме много находчиви, но понякога прекаляваме в стремежа си да изкараме повече пари и да заобикаляме  закона! Тая докторка направо е прекалила с доверието на българите към нея! То да се чудиш вече дали можеш да разчиташ "свой" да ти помогне, май по-добре на чужденец да се довериш. Колкото до ваксината за Варицела - на мен също ми е много странна, мисля че не водеше до някакви усложнения, защо да се налага да се ваксинираш. Сърби, неприятна е с тия пъпки навсякъде, но...се преживява  Laughing На мен даже ми се иска да заведа някъде Румито да се зарази и да я изкарва докато е малка, че по-лесно минава.

Гледам за ръст и кг си говорите. Моята Румяна е все още 13 кг. Confused Свекър ми постоянно ми вика, че е много слабичка, а напоследък е и капризна на ядене, може би от жегите. Тлъстинки определено няма, но пък има мускулчета по ръцете и краката, жизнена е и доста тича, а умора не знае, спи не повече от 2 часа следобед, вечер си ляга в 10:30, а сутрин в 8 вече е станала  Tired Затова много не се притеснявам, че изостава на тегло, щом се чувства добре...

Дидунчо дали ще се появи да спретне новата темичка?

# 284
Привет   bouquet

Руми, и аз бях много впечатлена от българските изяви  Crazy

Кате, няма какво да се притесняваш с килограмите  Naughty Аз винаги съм била против мерки и теглилки - по-добре по-слабичко отколкото наднормено  Naughty

Хайде, най-накрая да я приключваме тази тема, че....... стана историческа  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт