Отговори
# 180
Завърнахме се и ние от морето. Поседните два дена бяха кофти , защото аз и Дариа изкарахме вируса с повръщането + д. . Иначе поразходихме се из околията, единия ден бяхме на плаж на Иракли,  отделихме ден и за разходки до  Буграс, Созопол и Царево. Общовзето едно и също навсякъде. Simple Smile
ivap, вие къде бяхте на море? Успех при следващия опит за бебе.
мишолина, честито християнче.
mama bobi, почивай си максимално ,че после ..... Simple Smile

# 181
  • Габрово
ivap, вие къде бяхте на море? Успех при следващия опит за бебе.

Бяхме на Китен. Дано стане наистина скоро бебето, че остаряваме бавно  Mr. Green.
На Иракли как беше? Чувала съм, че е много красиво и спокойо.

# 182
  • София
Ей мами листата вече взеха да падат ние още не можем да изпишем " цъфнали дръвчета и зелени тревички..." Joy

Това лято явно не сме много по компите...
Боко от понеделник е вече на градина.Много се радва да си види приятелчетата от преди лятото.Ходим с желание.Сега от понеделник и батко ученик ще се стяга и пак влизаме в ритъм...
Нашия апартемент е вече в доста напреднала фаза на довършителни работи и обзавеждане..ама има още работи..поне 1 месец още. Но си имам много хубава и голяма кухня, на която много се радвам..нови уреди и най-вече миялна, защото с моите 3-ма мъже са купища чинии и чашки..Много обикалях за тази кухня, но в крайна сметка поръчахме съвсем случайно  в една по-малка фирма и за 25 раб дни я направиха и монтираха, без никакви забележки( засега)..
Тепърва ще обикалям за пердета, лампи , килимчета и т.н интериорни красоти..
Това е от нас...и хайде вече да правим есенна тема Laughing

# 183
На Иракли как беше? Чувала съм, че е много красиво и спокойо.

Доста дълга е ивицата , на мястото, на което бяхме плажът беше чист
 в рамките на безлюден (няма отпадъци , ама имаше един големи камъни из пясъка и мноооого оси) Водата беше чиста , но плажът в Несебър също ми хареса.....
Имаше тук там нудисти и хора на палатки .
Установих, че не е за мен такова място , трябва да си мъкнеш всичко на гръб.

# 184
Здравейте всички! Ще ми се да ви споделя един мой проблем. Ако някой е имал подобен, моля да сподели впечатления. Като мия зъбките на Александра, тя отваря устичката си на половина и ми е много трудно да и огледам зъбките. Съвсем не отдавна забелязах бледо петънце на един кътник. За отрицателно време петното стана по-тъмно и в понеделник сме на зъболекар. Сигурно е кариес. Доста се притеснявам как ще протече прегледа в детския кабинет. Тя има страх от лекари, а устата си дори и пред мен не отваря. Да и прегледаш гърлото е страшна борба, а на стола и то с машинките... Възможно ли е да не можем изобщо да лекуваме зъба, като откаже да си отвори устата? Не знам какво да очаквам и съм доста притеснена!

# 185
Здравейте и от нас!Най-сетне да се разпиша и аз. Simple Smile
ivap,виновна съм и ме е срам да ти кажа,че в суматохата около заминаването , забравих да запиша телефона ти. Embarassed Чак като стигнахме там се сетих,ама късно.Едната вечер идвахме до Китен и се оглеждах за Мишо(него мога да го позная),но то беше лудница. И ние изкарахме супер.Намерихме един страхотен хотел,пуснат този сезон.Вие сте минали покрай него на път за Китен.Плажът ни беше на 2 минути от хотела,а самият плаж беше почти пуст.Голямо спокойствие. И да ви се похваля от Боби - там не можах да го позная.Аз очаквах да обикалям целия плаж да го гоня,а той не мръдна от една дупка,в която влизаше целия. Laughing Наистина си починахме.
От миналата седмица Боби тръгна на градина и се чувства добре там.Само дето пак сме хремави.
ivap,да не забравя-успех с опитите. Simple Smile
alexsander_nikol, и Боби е доста злояд.Яде всичко,но по няколко залъка.Може би наистина покрай децата Никол ще прояде малко повече.Но не се притеснявай за това,нали е здравичка. Simple Smile
Мамо Боби,две момчета,а? Страхотно. Grinning
Флайбъл,снимките са страхотни - особено онази където Дариа гледа из под масата. Laughing Да ти е жива и здрава. Ние още не сме кръстили Боби,но скоро и това трябва да направим.
ina05,добре дошла!

# 186
  • София
Ей, мамо Боби, на вашия тате крила ще поникнат Grinning

Флайбъл, наистина Дариа има свой стил за нещата-снимките са страхотни, а като гледам- кръщенето ви е било доста интересно Grinning

Мама бубе, честита ти куня, все екусни гозби да въртиш  Grinning И моят "офис" го монттираха точно преди морето Grinning Вчера за първи път пробвахме съдомиялната- голям кеф Grinning

Ивап, успешно бебеправене, чакаме добрата вест Grinning

Ина05, Георги има проблем със зъбите още от миналата година. И аз умирах от страх как ще стане това със стола и машинките. Заведохме го на 2г и 8м на преглед, обаче се оказа грешното време и място- рев, истерии изобщо не си отвори устата. Сега го водим при една зъболекарка, разказва приказки, пчелички разни събират мед от зъбите и т.н. Първия път занесохме и една играчка да му даде като награда. Първите два зъба ги работиха без проблем- с усмивка на уста. Остана един- отидохме и Георги категорично отказа да седни. Каз, че щяло да го боли, покрай преживелиците му това лято явно се наплаши. Тези дни ще ходим пак, надявам се да седне доброволно. Иначе има и цветни пломби- на Георги едната е оранжева. Ако това е нещо, което ще го накара да си отваря устата доброволно съм съгласна да ги слагаме все пак са на непостоянни зъби. Ако детето отказва да отвори устата процедурата е следната( поне при нашата зъболекарка)- родител го държи, тя му хваща нослето, то отваря устата за да диша, през това врем тя пъха показалеца си, на който предварително е сложила един "метален пръст". Детето захапва пръста, а тя работи през това време. Това й се е налагало много рядко, когато наистина няма друг изход, а положението със зъба е критично.
Иначе аз в началото мислех и за вариант с пълна упойка, но това става в специални кабинети, с анестезиолог и основно ако се налага някаква сетиозна работа по зъбите- оперзция, за кариеси-не. Желая ви успех и бързо и лесно да мине посещението. За предпазване на зъбите използваме тази паста от около месец, дават я за постоянни зъби, но ние решихме да я ползваме и за млечните.

http://www.breezecare.co.uk/ukcard/recaldent.html

Иначе на морето изкарахме страхотно- Георги не излизаше от водата по цял ден Grinning Не се научи да се гмурка като Мишо( поздравления за него Grinning и за хубавите снимки Grinning), но сега ще тренира във ваната Grinning
Не мога да не споделя как казва на проходилката на Камен Grinning- "крокодилка" Mr. Green Като влезне в нея повдига я с ръце и така ходи Grinning, решил е, че Камен като не я ползва е негова Grinning

Лека седмица от нас Grinning

# 187
  • Габрово
Много се радвам, живна ни темата!

Много ви благодаря за окуражителните думи! Първия път стана неочаквано и не съм се замисляла за това, но сега когато всичко е планирано ще се окаже, че забременяването не е чак такава лесна работа  Confused.

Мама на Бобо, радвам се, че сте изкарали добре. Живот и здраве, надявам се някога да се видим. Както и с други мами от София. Отдавна планираме гости в София. Ами то срамота откакто се преместихме преди 2 год. не сме ходили там.

Чара, Георги е много забавно хлапе да знаеш  Grinning

Мишо много искаше да гледа "Пластелина на пръстените" и "Съпругата на пръстена", но нещо не му стана много интересно  Mr. Green 

# 188
Здравейте ,момичета!
Никол беше малко болна ,в четвъртък вечер вдигна температура,но сега е добре.Днес отново е на градина и да се похваля,че в четвъртък беше яла ориз и много горда,че има награда от госпожата.Залепи си я с магнитче на хладилника.Дано и днес има награда.Ще бъда много щастлива.
Добре дошла на ina05.
ivap не се отчайвай хубавите неща стават бавно.Винаги е така когато не се плануват изглежда проста работа.Трябва само спокойствие.Успех!
Никол още не съм я водила на зъболекар,защото първия път когато реших да и прегледат зъбките докторката каза ,че е малка и аз се отпуснах.Тези дни трябва да отидем ,защото искам и на баткото да се прегледат зъбите.
Приятен ден!  bouquet

# 189
  • София
Ние в петък се заведохме с Боко на зъболекар.Въобще не съм предполагала ,че ще мине така и леко и без проблеми.Отгледали сме си 3 кариеса, мами?? Как е станало не знам, мием се най-редовно ,търкаме, четкаме, но това си е...
Явно гена си е ген Ние с баща му не сме добре със зъбите, на батко му първата пломба беше на 4 годинки и от тогава сме редовен посетител на зъболекарката.
Жената беше много внимателна , лъчезарна и доста забавно му обясняваше всяко нещо което ще му прави в устичката, показваше му и му даваше да пипне машинка,инструмент, тампончета ..Той си държа много добре отворена устата иначе и ние като мием зъбите постоянно стиска челюстите или иска да плюе пастата, така,че и аз бях в голяма чуденка как ще стои с отворена уста, но явно жената е професионалист с малките пациенти и успя да го предразположи много добре.Тя е и на батко му зъболекарка от малък още и съм много доволна от нея, а и тя самата има 2 малки дечица и явно знае как да се държи правилно с тях! Ина  желая ти успех с пломбичките, но не отлагайте, че нашите за 2 месеца станаха доста прилични дупки. А пък заболи ли ги зъбчето, въобще не можеш да я накараш да седне и да пломбирате спокойно, а и ще останат у нея много неприятни спомени и страх..който понякога е завинаги. Затова трябва да се лекуват докато са само петънца все още...
Хайде успешна седмица, да са здрави и добрички дечицата...а на тръгналите на детска градина бързо и безпроблемно свикване с обстановката!
Нашия бате днес е вече ученик в ..четвърти клас! Мале как лети времето! Заведох го в училище, но заради дъжда претупаха набързо целия празник и ги вкараха в класните стаи децата.Разочаровах се, все пак това е един различен ден за тях, но..както винаги организацията не е на ниво.
Взехме учебниците и го заведох след това да го почерпя  и го оставих вкъщи, пък аз тичах на работа. Сутрината Боко беше много смешен защото поливах на батко му вода пред апартамента и той искаше и на него ,че и той отивал на училище... Laughing
Копира всичко което батко му прави, явно се мисли,че така става голям .... Joy

# 190
Здравейте!
Честит първи учебен ден на всички дечица!!!!!!!!!!!!! Днес в нашата градина имахме празненство по случай първия учебен ден, големите батковци и какички от 4та група посрещаха нашите дечица в 1ва група. Марти е много впечатлен и доволен!!!!!!!!
Не сме се включвали отдавна с новини, отпуската си прекарахме на Банско и често Марти иска пак да ходим там. Но покрай работата ми и тази на тати не ни остава кой знае колко свободно време. От месец май и аз съм на по-висока позиция и моите отговорности и ангажименти нараснаха тройно. Затова гледаме малкото свободно време, което имаме да ползваме за пълен релакс. Тази седмица планираме гости до Търновския край, при моите родители.
Ивап, стискам палци да се похвалиш скоро с чудесната новина. И Марти от време на време се ентусиазира с идеята за сестричка, породена от баби и дядовци и си мисля, че наистина е дошъл момента. Но времето ще покаже.
А новината за двамата близнака на Мама Боби е страхотна! Кога всъщност е термина ти?
За зъбките на децата, наистина е добре да се вземат навременни мерки. Аз не забелязвам точици по зъбките на Марти, но за сметка на това преди две седмици си правих на мен два кариеса.
Ами това е засега от мен, надявам се да пишем по-често и скоро да открием нова темичка!!!!!!!!!

# 191
Привет и от нас! Днес качих снимките от морето на Ели и ето ви малко да погледате и да се стоплите  Laughing Иначе термина ми е 15.02.09 но ще бъде някъде около 20-25.01.09 защото при близнаците не се чака края на термина. Все още не сме се замисляли за имена и таткото каза, че това сега било моя работа, защото в къщи имената на жените са измислени от неги - на двете кучета, на Елица, на котето ...... , а сега за мъжете било мой ред! Ина05 и ние сме със същият проблем със зъбките, и ходихме на зъболекар, но не попаднахме на точният човек, сега чакаме и татето да си снима зъбите и ще ходим дружно, аз за сега имам здрави зъби и нямам пломби никакви, но с тази бременост ще видим до къде ще стигнем. Днес се очертава хубав ден, при нас в Плевен напече слънце, дано е така цял ден. Хайде приятен ден на всички

# 192
  • Габрово
mama bobi, били сте на къмпинг !!! Много обичам да хода на къмпинг. Къде бяхте?
Ели е порастнала много, сладурана.

didi77, на добър час на Марти в детската градина. Мишо пък се "запали" по бебета покрай негови приятелчета, които вече са каки или батковци. Искал и той да "кара" количка  Mr. Green. Това идеално съвпада и с нашите намерения.

# 193
Благодаря Ви, момичета, за съветите и за топлото посрещане! Hug
За сега само Ви чета и опознавам. Май трябваше по рано да се наканя да се присъединя.  Wink

# 194
  • София
Мичолина, честит имен ден Grinning Да си жива и здрава Grinning

Общи условия

Активация на акаунт