Майчинството - счетоводно - 10

• 108 312
  • 1 472
  •   1
Отговори
# 1 290
Когато забременях започнах да се осигурявам на 400 лева  при втори работодател.След 4 месеца излязох в болнични,защото имах проблемна бременност и от тогава получавам пари и от двамата работодатели.Проблемът е,че от второто място първо ми изплащаха по 6 лева на ден,а след като родих по 8 лева на ден.Елементарна математика показва,че това е по малко от 50% от сумата,на която съм се осигурявала.Някой знае ли защо така се получава? newsm78

Обезщетението не ви се изчислява поотделно за двамата работодатели. Събира ви се осигурителния доход общо и се правят изчисленията за дневно обезщетение. След това ви се изплащат пропорционално на отработените часове при всеки от работодателите от това дневно обезщетение.
[/quote
Пак не излиза newsm78При единият са 28лв. за 6 часа,а при другия за същото време 8 лв.

# 1 291
  • София
Здравейте,искам да попитам.......зна4и от 31-ви май ми е болни4ния 45 дни преди раждане до 15-ти юли.В страницата на НОИ в справката за социално осигуряване имам две суми  като осигурителен доход за месец май,в който пак бях болни4ен.За юни месец до момента имам само един осигурителен доход.Това как да го разбирам,4е едната сума от НОИ ли идва,а другата от работодателя и т.е. работодателят все още не ми е внесъл осигуровките за месец юни.И дефакто за тези 15 дни за юли,не мога да 4акам превод,докато не се внесат?

Дано сте ме разбрали,4е незнам дали го обясних правилно.

# 1 292
  • София-Младост
Здравейте,искам да попитам.......зна4и от 31-ви май ми е болни4ния 45 дни преди раждане до 15-ти юли.В страницата на НОИ в справката за социално осигуряване имам две суми за като осигурителен доход за месец май,в който пак бях болни4ен.За щни месец до момента имам само един осигурителен доход.Това как да го разбирам,4е едната сума от НОИ ли идва,а другата от работодателя и т.е. работодателят все още не ми е внесъл осигуровките за месец юни.И дефакто за тези 15 дни за юли,не мога да 4акам превод,докато не се внесат?

Според мен е временно, миналата година и аз го забелязах за себе си. Бъг в програмата вероятно, изписва ги по два пъти.
След като написах горното влязох да погледна, значи за месеца в които съм в болничен пише дните в осигуряване със сума 0, т.е. работодателя не плаща нищо. И на следващ ред сумата , която НОИ превежда за болничния или друго обезщетение. Ако имате ден от работодателя при обикновен болничен, то ще има запис и на двата реда.

# 1 293
  • София
Здравейте,искам да попитам.......зна4и от 31-ви май ми е болни4ния 45 дни преди раждане до 15-ти юли.В страницата на НОИ в справката за социално осигуряване имам две суми за като осигурителен доход за месец май,в който пак бях болни4ен.За щни месец до момента имам само един осигурителен доход.Това как да го разбирам,4е едната сума от НОИ ли идва,а другата от работодателя и т.е. работодателят все още не ми е внесъл осигуровките за месец юни.И дефакто за тези 15 дни за юли,не мога да 4акам превод,докато не се внесат?

Според мен е временно, миналата година и аз го забелязах за себе си. Бъг в програмата вероятно, изписва ги по два пъти.

Да,но са разли4ни суми-едната е 45 лв,а другата двеста и няколко(не помня то4но).С/у този осигурителен доход от 45 лв имам записано като 20 работни дни,а сега за юни нищо освен някакъв осигурителен доход пак от 270 лв ако не се лъжа....

# 1 294
  • някъде там
Здравейте!
Някой може ли да ми каже от къде да си изтегля приложение 3?
Благодаря предварително   bouquet
Самоцитирам се  Embarassed

# 1 295
  • София-Младост

Да,но са разли4ни суми-едната е 45 лв,а другата двеста и няколко(не помня то4но).С/у този осигурителен доход от 45 лв имам записано като 20 работни дни,а сега за юни нищо освен някакъв осигурителен доход пак от 270 лв ако не се лъжа....
Различни ще са всеки месец, според броя работни дни. Посочените суми са осигурителен доход. Или според мен средно брутно *броя работни дни, на база 6 месеца назад. За месеца, в които сте излезли болнични просто имате работни дни преди това, затова на двата реда има запис...

Последна редакция: вт, 15 юли 2008, 14:40 от Ала-Бала

# 1 296
Здравейте.Искам да попитам по време на ползване на неплатен отпуск по чл 167 може ли да се ползва болничен.Благодаря.

# 1 297
  • София-Младост
Здравейте.Искам да попитам по време на ползване на неплатен отпуск по чл 167 може ли да се ползва болничен.Благодаря.
Може, прекъсваш неплатения и излизаш в болничен. Предполагам, че питането касае отпуск по чл.167А от КТ

# 1 298
  • София-Младост
Здравейте!
Някой може ли да ми каже от къде да си изтегля приложение 3?
Благодаря предварително   bouquet
Самоцитирам се  Embarassed
http://www.noi.bg/content/laws/07/Prilojenia.zip

# 1 299
  • София
Темата не е вече закована (така и не разбрах защо), та да я побутна напред - винаги може да се появят нови мами, които още не знаят за тази толкова полезна тема...

# 1 300
Болничния, който се издава за 42-дни след раждане от болницата в сила от деня на изписването ли е? Изписаха ме на 10/7 и се чудех дали болничния е в сила от 10/7, че въобще не погледнах в суматохата. Благодаря предварително.

# 1 301
  • София
Записвам се, за да следя темата. Пишете неща, които са ми полезни!

# 1 302
  • София

Различни ще са всеки месец, според броя работни дни. Посочените суми са осигурителен доход. Или според мен средно брутно *броя работни дни, на база 6 месеца назад. За месеца, в които сте излезли болнични просто имате работни дни преди това, затова на двата реда има запис...

Не ми стана много ясно... newsm78По принцип нашата с4етоводителка внася осигуровките за предния месец около 13 4исло,а на мен парите ми за юни бяха преведени на 1-ви юли,затова си мисля,4е има някакви нередности и се 4удех кога трябва да 4акам изплащането на юлските....

Съжалявам ако съм досадна ве4е...

# 1 303
  • София-Младост
За юли обезщетението ще ти платят през август. Няма нередност, на мен като ми свършиха болничните и бях в периода 135-315 дни ми изплащаха парите доста преди да са занесени декларациите в персоналния регистър.

# 1 304
  • Пловдив
Болничния, който се издава за 42-дни след раждане от болницата в сила от деня на изписването ли е? Изписаха ме на 10/7 и се чудех дали болничния е в сила от 10/7, че въобще не погледнах в суматохата. Благодаря предварително.
Не,от деня на раждането  Hug

Общи условия

Активация на акаунт