Майчинството - счетоводно - 10

• 108 925
  • 1 472
  •   1
Отговори
# 780
благодаря ти ДейзиГ

# 781
именно там гледам , че всеки месец е различно ! в страницата на НОИ  в И-нет ! иначе нямаше да ми направи впечатление , защото не ги ползвам тези пари , но погледнах в нета и видях че отразяват всеки месец различно , за един месец имам 2 превода на различни суми през 3 дни , т.е примерно на 21 , и 27 април , имам два превода от по 277,85 и 291,74 лв. а сега имам някви 277,85 лв. а февруари имам 305,64 , а за март имам 263,96 +( 27,79 ,които още не съм получила ) . понеже си взех от банката извлечение кои месец какво е преведено , да видя дали има грешка, та пише в сайта на НОИ , че са преведени , а от банката листа , пише че не са получени !  затова изобщо не ми става ясно !

# 782
Сигурна ли си в банковата сметка, която си дала за превод?

Иначе трябва да се обадиш в НОИ да ти потвърдят, че са ги превели по еди коя си сметка. После се разправяш с банката защо се правят на разсеяни.

# 783
сигурна сум как , от банката ми дадоха извлечение на дебита и кредита по сметката , т.е кво сум получила вътре и какво съм теглила ! по дати , и тези 27 ,79 ги няма , и всеки път различни суми , съвсем се обърках ! Боже кога да ходя да се разравям с малката на ръце !

# 784
само една сума не си получила, така ли
Ами обади се за справка в НОИ или им пиши на мейла
На първата страница съм дала линк към адресите

# 785
  • Варна
Когато се изчислява средно дневно нетно и си получавал обезщетение от НОИ примерно 2 месеца, какво се взима за доход: това, което са ти превели или базата, върху която са изчислили 80-те процента?

# 786
  • Пловдив
Когато се изчислява средно дневно нетно и си получавал обезщетение от НОИ примерно 2 месеца, какво се взима за доход: това, което са ти превели или базата, върху която са изчислили 80-те процента?
базата върху която са ти изчислили 80% ,тоест прибавяш още 20 % Simple Smile

# 787
в майчинство съм от 15 май - 45 дневния преди раждането
проверих на сайта на НОИ и нямам изплатени суми още
някой знае ли в какъв срок е редно да получа първо плащане
възможно ли е да има проблем с фамилията ми  на сайта им съм с моминската а от февруари съм с тире и добавена към моята фамилия
според счетоводителите ни е отразена промяната но на сайта им не се водя с две фамилии

# 788
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
в майчинство съм от 15 май - 45 дневния преди раждането
проверих на сайта на НОИ и нямам изплатени суми още
някой знае ли в какъв срок е редно да получа първо плащане
възможно ли е да има проблем с фамилията ми  на сайта им съм с моминската а от февруари съм с тире и добавена към моята фамилия
според счетоводителите ни е отразена промяната но на сайта им не се водя с две фамилии

Болничния се носи в НОИ от работодателя ви след като изтече съответния месец и след като се преведат дължимите осигуровки за него и се подаде информация с декларация обр. 1. НОИ плаща обезщетениета до 15 дни след предтавяне на вички необходими документи при тях.
Може да се яви проблем ако в декларация 1 са подавани данни с моминската ви фамилия, а сега болничния лис те с новата фамилия.
Ако още не са платени осигуровките няма как да ви платят. Ако са платили на 10.06. до 25.06. би трябвало да платят.

# 789
благодаря за отговора
доколкото разбрах от счетоводителите в м есечната декларация от март ме водят с новата, но интересното е, че на сайта на НОИ съм само с моминската без тире и добавената към нея

# 790
Здравейте,

Моя случай с прехвърлянето на майчинството стана леко сложен и искам пак помощ. Понеже едва ли си спомняте ще разкажа накратко:
Оказа се, че в старата ми фирма няма място за мен и бях посъветвана да си потърся нова работа.
ОК намерих си но тук възниква проблем.
На 07.07.2008 изтича болничня ми по чл.163 (315 дни). На 08.07.2008 се връщам на работа и на 09.07.2008 напускам и започвам в новата фирма. Въпроса ми е кога да прехвърля майчинството по чл.164 (отпуска до 2 години) на майка ми. Когато все още съм на работа в старата фирма или когато започна в новата? И понеже вече обезщетението ще ми е 50% майка ми каква сума ще получава в крайна сметка?

# 791
Здравейте, четох, четох и накрая пак стигнах до питане Grinning По време на 315 те дни подписах допълнително споразумение към трудовия си договор с което работодателя ми увеличава заплатата. Сега съм в отпуск за отглеждане на дете до 2 г. Когато реша да се връщам(по принцип преди края на периода) как да процедирам за да извлека максимална полза от това увеличение? Това за 10те дни на работа каква роля играе точно? Благодаря предварително!

# 792
Здравейте,

Моя случай с прехвърлянето на майчинството стана леко сложен и искам пак помощ. Понеже едва ли си спомняте ще разкажа накратко:
Оказа се, че в старата ми фирма няма място за мен и бях посъветвана да си потърся нова работа.
ОК намерих си но тук възниква проблем.
На 07.07.2008 изтича болничня ми по чл.163 (315 дни). На 08.07.2008 се връщам на работа и на 09.07.2008 напускам и започвам в новата фирма. Въпроса ми е кога да прехвърля майчинството по чл.164 (отпуска до 2 години) на майка ми. Когато все още съм на работа в старата фирма или когато започна в новата? И понеже вече обезщетението ще ми е 50% майка ми каква сума ще получава в крайна сметка?

Няма нищо сложно. Можете да прехвърлите отпуска на 08.07. Обезщетението ще е в пълен размер.
Ако ви освободят от работа от 08.07. можете да започнете новата работа от същата дата.

# 793
Здравейте, четох, четох и накрая пак стигнах до питане Grinning По време на 315 те дни подписах допълнително споразумение към трудовия си договор с което работодателя ми увеличава заплатата. Сега съм в отпуск за отглеждане на дете до 2 г. Когато реша да се връщам(по принцип преди края на периода) как да процедирам за да извлека максимална полза от това увеличение? Това за 10те дни на работа каква роля играе точно? Благодаря предварително!

За да ви се увеличи заплата трябва да се върнете реално на работа. Ако ще напускате работа трябва да ви изплатят неизползвания платен годишен отпуск и той се изплаща на базата заплатата в последния месец в който имате отработени 10 дни

# 794
Компетентни мами-счетоводителки, ще ви бъда много благодарна, ако ми отговорите на следния въпрос: от 15.08.2008г. трябва да започнат да текат 45-те дни болничен преди раждането, но за да имам 6 пълни месеца с осигуровки преди това и да получа по-високо майчинство, а не да ми смятат един месец на минамална заплата (тъй като месец февруари съм била в непплатен отпуск), за мен е добре да изляза в този болничен от 01.09.2008г., т.е. - да ползвам само 30 от 45-те дни майчинство, а от останалите 15 да  се откажа. Как това е възможно и дали няма да ми донесе някакви главоболия с НОИ? Благодаря ви за вниманието!

Общи условия

Активация на акаунт