Майчинството - счетоводно - 10

• 108 540
  • 1 472
  •   1
Отговори
# 945
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Благодаря ви, ама аз като не съм математик ,нито счетоводител не мога да си изчисля newsm78,това е положението,смятах.......и нищо,някъде м/у 16-19лв ,абеееееее зле съм си в това отношение та затова вас помолих,че сте царе в това отношение GrinningА за болничните като са 3 дни ,колко пари да чакам........

За да ви изчисли някой трябват точните суми на чистата заплата за последните 6 календарни с работните дни за тези месеци. Ползвали ли сте болничен за тези месеца

# 946
Здравейте!
Искам да попитам как се прицедира, когато през септември голямото дете прави 2 годинки, но август ще се роди второто - на каква база ще се изчисляват болничните и обещетението - последните 6 отработени преди първата бременност или последните 6 от майчинството, тоест 220 лв?

# 947
Здравейте!
Искам да попитам как се прицедира, когато през септември голямото дете прави 2 годинки, но август ще се роди второто - на каква база ще се изчисляват болничните и обещетението - последните 6 отработени преди първата бременност или последните 6 от майчинството, тоест 220 лв?

Ще ползват базата за първия ви отпуск, но не по-малко от МРЗ в момента

# 948
Благодаря за светкавичния отговор. Ще зарадвам кумата си, защото я осигуряват на доста висока сума.

# 949
Здравейте, искам да попитам какви са сроковете за подаване на декларацията за изплащане на парично обезщетение за отглеждане на малко дете на основание чл. 53 от КСО ( остатъка от 315 дни до 2 години) и губя ли правото да получавам майчинство, ако декларацията се подаде по- късно? Другият ми въпрос е има ли някаква връзка с подаването на тази декларация с плащането на осигуровките?

# 950
Здравейте, искам да попитам какви са сроковете за подаване на декларацията за изплащане на парично обезщетение за отглеждане на малко дете на основание чл. 53 от КСО ( остатъка от 315 дни до 2 години) и губя ли правото да получавам майчинство, ако декларацията се подаде по- късно? Другият ми въпрос е има ли някаква връзка с подаването на тази декларация с плащането на осигуровките?

Отговорих ви преди малко

Здравейте, искам да попитам какви са сроковете за подаване на декларацията за изплащане на парично обезщетение за отглеждане на малко дете на основание чл. 53 от КСО ( остатъка от 315 дни до 2 години) и губя ли правото да получавам майчинство, ако декларацията се подаде по- късно? Другият ми въпрос е има ли някаква връзка с подаването на тази декларация с плащането на осигуровките? Питам защото 315-те дни са изтекли този месец и работодателят ми каза, че въпросната декларация ще се подаде юли, когато се платят осигуровките за юни...

Под подаване какво имате предвид подаване при работодателя или подаване в НОИ, има разлика.
Подаването към работодателя според мен би трябвало да е със сроковека както при болничните листове и да ес завежда в дневника.
Работодателя ви подава всички представени при него болнични листове и декларации за текущия месец след изтичането на текущия месец, след плащането на дължимите осигурителни вноски за него и след подаване на  деклр. 1. Срока да ви платят първото обезщетение е до 15 дни след подаването на всички документи.

# 951
Много благодаря за отговора  Hug и се извинявам....  Embarassed
Иначе имах предвид срока за представяне в НОИ- явно декларацията се подава на следващият месец ( т.е. юли се подава за юни)

# 952
виж как си написала е-майла

Написала сам го така както е изписан. Къде е проблема не знам? паролата не съответства на е-майла все така ми изписва.

# 953
аз ги отварям  newsm78

# 954
Здравейте, започнах да се осигурявам допълнително по втори трудов договор на 1000 лева, колко точно ще са ми вноските /питам директно, защото някой от графите в калкулатора на първа страница не ми е ясно какво трябва да попълня/. Благодаря предварително.   bouquet

# 955
Здравейте мами счетоводителки Simple Smile Искам да ви поздравя първо, за времето  и усилията, които отделяте за да помогнете на незапознатите ( като мен Wink) Сигурна съм, че сте спестили много борба за тълкуване на законите.
Искам да се посъветвам с вас, за моята ситуация. От 2002 до 2004 съм работила. След това напуснах, за да замина в чужбина, забременях и родих беба ( сега е на 1.4 г). От юни месец започнах работа тук. Искам да ви попитам полагат ли ми се обезщетения за гледане на дете, ако реша да изляза в майчинство, при положение, че не съм работила предходните 6 месеца и нямам здравни осигуровки (ако това има значение)? Евентуално мога ли да прехвърля майчинството на някой, който е работил или на баба ми, която е пенсионерка? Благодаря ви!

# 956
Здравейте, започнах да се осигурявам допълнително по втори трудов договор на 1000 лева, колко точно ще са ми вноските /питам директно, защото някой от графите в калкулатора на първа страница не ми е ясно какво трябва да попълня/. Благодаря предварително.   bouquet

кое не ти е ясно - трудовият стаж или друго?
За минимален осиг. доход пиши 225.

# 957
Здравейте мами счетоводителки Simple Smile Искам да ви поздравя първо, за времето  и усилията, които отделяте за да помогнете на незапознатите ( като мен Wink) Сигурна съм, че сте спестили много борба за тълкуване на законите.
Искам да се посъветвам с вас, за моята ситуация. От 2002 до 2004 съм работила. След това напуснах, за да замина в чужбина, забременях и родих беба ( сега е на 1.4 г). От юни месец започнах работа тук. Искам да ви попитам полагат ли ми се обезщетения за гледане на дете, ако реша да изляза в майчинство, при положение, че не съм работила предходните 6 месеца и нямам здравни осигуровки (ако това има значение)? Евентуално мога ли да прехвърля майчинството на някой, който е работил или на баба ми, която е пенсионерка? Благодаря ви!

Simple Smile
Според мен имаш право на обезщетения, тъй като отговаряш на условията за получаването им.
Относно здравните осигуровки - по-добре е да провериш в НАП дали имаш нещо за внасяне. Има доста особености и е най-добре да си провериш - ако трябва да представиш и някои документи от чужбина.

Гледането на дете на прабаба не може да се прехвърли.

Отпускът за гледане на дете може да се прехвърля!
"със съгласието на майката (осиновителката) се разрешава на бащата (осиновителя) или на един от техните родители, когато работят по трудово правоотношение."

# 958

кое не ти е ясно - трудовият стаж или друго?
За минимален осиг. доход пиши 225.

да, за трудовия стаж и до сега въвеждах минимален доход 220 лева
а трудовия стаж 0 години ли

# 959
колкото ти е

Общи условия

Активация на акаунт