Майчинството - счетоводно - 10

• 108 572
  • 1 472
  •   1
Отговори
# 285
ДейзиГ благодаря за отговора, направо ме е срам, че съм писала, без да помисля, че тогава бяха празници и не са работни дни.

# 286
Благодаря! smile3525 smile3525

# 287
Някой може ли да ми каже колко са сега здравните осигуровки?

# 288
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Някой може ли да ми каже колко са сега здравните осигуровки?

Върху какво

# 289
Стики блягодаря за отговора. Това е само формалност т.е. формално ще и го прехвърля за да може да се върна на работа. За съжаление в България с 200 лв. не се живее иначе с мъжа ми ще се въртим (той работи на смени) докато тя се въстанови. Благодаря отново за отговора  Hug

# 290
От прочетеното в трите първи страници си вадя следния извод - Мръсна, скапана държава.  #Cussing out Гадна обирджийска система. #2gunfire  Незнам как е по другите страни, но това ми се вижда ужасно. И как да не го е страх човек да роди като после ще се чуди с какво да си издържа семейството.  #2gunfire Извинете ме, но се ядосах.

# 291
На 05.06. изтичат 315 дни от болничните и отпуската ми за гледане на дете.
От м.април са увеличили заплатите на колежките ми.
Искам да се върна  на работа за 10 дни за да си взема отпуските по новата заплата
Работодателят ми /държавно учреждение/ е научил за плановете ми да напускам и отказва да ми изплати отпуските по новата заплата.
Имам ли защита по Кодекса на труда?

# 292
Здравейте
Имам един въпрос и ще съм много благодарна ако може да ми помогнете  Simple Smile
Преди 2 седмици ми изтекоха 315-те дни и се върнах на работа за 4 дни. След това си взех отпуска в размер на 2,5 месеца. От този месец от работата ми превеждат вече заплата. В Кодекса на труда/ мисля/ бях чела че след изтичане на тези дни и при връщане на работа ми се изплащат 50% от обезщетението за майчинство или 110лева. В първия пост прочетох че това става ак одам детето си на ясла  newsm78
Аз ще го давам от есента. Сег атрябва ли да подавам някаква декларация за тези пари или автоматично ми се изплащат, защото към тази заплата не са ми изплатени. И тази сума обвързана ли е с даването на детето на ясла
И последно кой изплаща тези пари- работодателя или НОИ
Дано да разбрахте питането ми. Благодаря предварително за отговорите  Hug  bouquet

# 293
И как да не го е страх човек да роди като после ще се чуди с какво да си издържа семейството.  #2gunfire Извинете ме, но се ядосах.

Майчинство 2 години доколкото знам няма никъде. Я вижте как баби и дядовци тичат в САЩ да гледат внуци. И не само там. Скоро едно мамче от ЮАР сподели че там всичко е половин година. И с новите обезщетения и помощ при раждане (особено за второ дете 600лв.) никак не е осъдителна системата.
А за това че стандартът ни е най-ниският в Европа ... просто не ми се говори. Там е изворът на проблемите.  Cry

# 294
На 05.06. изтичат 315 дни от болничните и отпуската ми за гледане на дете.
От м.април са увеличили заплатите на колежките ми.
Искам да се върна  на работа за 10 дни за да си взема отпуските по новата заплата
Работодателят ми /държавно учреждение/ е научил за плановете ми да напускам и отказва да ми изплати отпуските по новата заплата.
Имам ли защита по Кодекса на труда?

Ти напускаш или ще излизаш отпуск?

# 295
Здравейте
Имам един въпрос и ще съм много благодарна ако може да ми помогнете  Simple Smile
Преди 2 седмици ми изтекоха 315-те дни и се върнах на работа за 4 дни. След това си взех отпуска в размер на 2,5 месеца. От този месец от работата ми превеждат вече заплата. В Кодекса на труда/ мисля/ бях чела че след изтичане на тези дни и при връщане на работа ми се изплащат 50% от обезщетението за майчинство или 110лева.

И последно кой изплаща тези пари- работодателя или НОИ
Дано да разбрахте питането ми. Благодаря предварително за отговорите  Hug  bouquet

Работодателят ли ти дава обезщетенията или ти ги превеждат от РУСО?

# 296
Досега обезщетенията ми ги изплащаха от НОИ

# 297
Здравей те, искам до попитам нещо, не знам може да сте го коментирали и ако е така просто ми пуснете линка.Много ще съм благодарна ако някой ме опъти.От 01.06.започвам работа в нова фирма , мисля че бяха 315 дни в които не мога да да правя нищо с майчинството си, а те приключват на 02.06.Щи Ви помоля да ми дадете съвет какви документи ще са ми нужни и какво трябва да направя за да напусна от фирмата в която в момента съм по майчинствПредварително благодаря

# 298
Започни работа след като ти изтекат 315 дни. Че бумащината не си заслужава за един ден.

Колегите ще ти кажат какво е необходимо. Първо трябва да те освободят от сегашната ти работа.

# 299
Досега обезщетенията ми ги изплащаха от НОИ

Ще подадеш Молба Приложение N4 за да ти изплащат 50% обезщетение (по чл.54 от КСО).

А относно яслите - по-добре тогава си пусни отпуските. Сега си губиш обезщетението от 220лв. за гледане на дете. А отпуските ти пак ще са същите суми.
Мое мнение.

Общи условия

Активация на акаунт