Майчинството - счетоводно - 10

• 108 766
  • 1 472
  •   1
Отговори
# 555
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
ДейзиГ, ами тя Викторичайлд, не може ли да си извади един булстат или както там се изписва и да се самоосигури за тези месец-два?

Стики, благодаря за мнението, аз така или иначе реших, че ще правя гимнастики, които не са ми по силите в момента и ще си мизерствам в/у МРЗ майчинство.

Зависи като какъв самоосигуряващ се или свободна професия може да се регистрира. Дали ще има време за всички разправии с малко дете, бременна в 7-8 месец

# 556
  • Пловдив
ДейзиГ, ами тя Викторичайлд, не може ли да си извади един булстат или както там се изписва и да се самоосигури за тези месец-два?

Стики, благодаря за мнението, аз така или иначе реших, че ще правя гимнастики, които не са ми по силите в момента и ще си мизерствам в/у МРЗ майчинство.

Зависи като какъв самоосигуряващ се или свободна професия може да се регистрира. Дали ще има време за всички разправии с малко дете, бременна в 7-8 месец
Благодаря за съпричастността.Мисля да помоля директорката да ме преназначи на мястото на друг отсъстващ за това кратко време или пък приятели да ме назначат във фирмата си,като осигуровките си ги платя аз. Praynig

# 557
Незнам дали въпросът ми е за тук, но не се сещам къде и кого да питам. Някой знае ли дали има и къде може да се направи справка за неплатени данъци на ФЛ?

# 558
В Данъчната служба - според мястото на имота. Wink

# 559
Благодаря за съпричастността.Мисля да помоля директорката да ме преназначи на мястото на друг отсъстващ за това кратко време или пък приятели да ме назначат във фирмата си,като осигуровките си ги платя аз. Praynig

Май по-сигурният вариант е чрез приятели.
Ако може и в училището да ти продължат договора. Но първото е за предпочитане - там 2 години ще си получаваш обезщетенията.

# 560
  • Пловдив
Здравейте ,въпреки че изчетох почти всичко писано до тук , в главата ми е объркано , моля ви за малко помощ и разяснения - от 1 май 2008 ме осигуряват на 220 лева , ако искам да се осигурявам на 1000 лв сама на друго място , трябва ли да уведомявам за това в настоящата си месторабота , този втори договор как трябва да бъде изготвен - като допълнителен ли - може ли да бъде на 8 часа или е задължително на 4 часа , и след раждането обезщетението което ще получавам процент от сумата  1000+220 ли ще бъде? или е най -лесно да кажа да ми спрат осигуровките на настоящата работа и да си се осигурявам сама само на другото място. Благодаря от сърце на всички , които могат да ми помогнат   bouquet

# 561
 newsm78 как така да ти спрат осигуровките на сегашното място - ще напуснеш ли?

Допълнителен договор може да си сключиш, съгласие трябва да искаш ако го пише в основния ти договор.
Не става да е на 8 часа ако първият също е на толкова. Поне 12 часа в денонощието трябва да се почива.
Осигурителният ти доход ще е сбор от двата дохода.

# 562
  • Пловдив
Ами не няма да напускам все още , но те така или иначе едвам ме пуснаха на договор  ooooh! Но ако на другото място ме осигуряват на 4 часа ( то ще е само фиктивно аз въобще няма да присъствам там нито сега нито никога ) а от сегашното ми работно място напусна след месец ( поради обективни причини и невъзможност да работа до бременноста повече ) как ще се съберат тези задължителни 6 месца стаж ( понеже до сега не съм работила ) и няма ли че въпреки че съм се осигурявала на 1000 лв обезщетението да бъде по-малко .....ох не зная дали ме разбрахте  newsm78

# 563
Ако напуснеш първото място, вторият ти договор ще стане основен и може да е на 8 часа.

Ти ще имаш стаж - доколкото виждам, си съвсем в началото.  Wink
Е, ако сега си взимаш болнични, ще ти се намали обезщетението. Иначе няма.
Дано ме разбереш, че стана малко разпокъсано!

Последна редакция: сб, 07 юни 2008, 13:32 от Стики

# 564
  • Пловдив
Багодаря ти много , това което реших, че е най-добре   да кажа на сегашното място да ме прехвърлят на 4-часов договор, а  на онова другото - на 8 часа от юни ако може и така май ще се подредят нещата  Thinking благодаря ти още веднъж   bouquet

# 565
  • София
аз малко съм позакъсняла, но може би все още има вариант...
Искам да си вдигна осигурителния доход по време на 6-те месеца преди термина.
В момента съм на 8 часов трудов договор, ако започна фиктивно на още един, както разбрах 4 часов трябва да е, ще получавам ли след раждането сборно от 2-та договора или се взима предвид само основния? По горе прочетох че е сумарно, но при разговори с добри счетоводители ме убедиха, че не е така, а само по 1-вия основен договор. Незнам на кое да вярвам, само не ми се иска да внасям допълнителни пари за осигуровки, а накрая да се окаже, че не е имало смисъл  newsm78

# 566
Здравейте!
Искам да попитам има ли други като нас,които още не са видели нищо от дан.облекчение.
Мъжът ми подава молба в края на март-7000лв. дан.основа(90лв. за връщане)Към 12м. миналата год. не работеше и подаде директно в НОИ.Сега вече е по трудов договор.
Има задължения от мин.години за  здравни осигуровки,а не са му ги приспаднали или дали парите.
Към кого да се обърнем?

# 567
Здравейте счетоводни мами,
Много ви благодаря за предходните съвети, имам обаче още едно питане.
Нали ако детето тръгне на ясла, но реша да го спра и отпиша, мога да ако не са изтекли двете години, да продължа да ползвам пак майчинство. А след втората година - неплатеният отпуск по майчинство, който е 6 месеца или 1 година, ако се ползва само от единият родител, може ли да се ползва, ако детето е записано на ясла.
Много благодаря предварително на отделилите време за отговор.

# 568
здравейте.Аз искам да попитам,дали е възможно или поточно как става прехвърляне на майчинство на свекърва ми при условие,че нямаме брак с мъжа ми.?Свекърви ми си е на трудов договор.Мъжът ми е припознал детето.

# 569
  • Пловдив

Май по-сигурният вариант е чрез приятели.
Ако може и в училището да ти продължат договора. Но първото е за предпочитане - там 2 години ще си получаваш обезщетенията.
Благодаря,момичета!Ами ако изляза в дългосрочни болнични преди датата на връщане на титуляра и периодично ги подновявам с комисия,докато дойдат 45-те дни,имат ли право да ме освободят?

Общи условия

Активация на акаунт