Майчинството - счетоводно - 10

• 108 760
  • 1 472
  •   1
Отговори
# 870
  • Варна
беба28 , обикновена левова сметка е. За документа - ти какво имаш от банката? На наши служители са изплащали срещу копие на картончето, на което е написан IBAN-а.

# 871
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Мами, имам питане.
'От 01/07/08 ще съм в болничен понеже съм с проблем. Искам да питам за  банковата сметка която трябва да посоча за да ми превеждат болничните. Аз си имам сметка, но доколкото разбирам трябвало и някаква бележка от банката или бъркам newsm78.  Аз такава бележка няма как да си взема понеже съм на легло и не мога да ида да си искам. Да знаете как се процедира в такива случаи?
И да питам тази сметка само за превод на болнични ли  трябва да е или обикновенна левова с/ка.

Може да бъде разплащателна сметка, депозитна сметка, дебитна карта, кредитна карта без дзначение. Изисква се документ за номера на сметката издаден от банката, защото вие лично пишете номера и е възможно да не го разчетата или вие пишейки да го объркате.

# 872
Здравейте, до изтичане на майчинството ми остават 3 месеца. Детето ходи на ясла, а аз започнах работа. Имам ли право да получавам 50% от майчинството като работеща майка, при положение че детето ми ходи на ясла? Благодаря Ви!

# 873
Здравейте, до изтичане на майчинството ми остават 3 месеца. Детето ходи на ясла, а аз започнах работа. Имам ли право да получавам 50% от майчинството като работеща майка, при положение че детето ми ходи на ясла? Благодаря Ви!

Според мен да, ако първо сте се върнала на работа и най-рано на следващия ден детето е тръгнало на ясла

# 874

Според мен да, ако първо сте се върнала на работа и най-рано на следващия ден детето е тръгнало на ясла

Ами детето тръгна м. Април на ясла, а пък аз започнах работа следващият месец - от 1-ви май. При това положение изглежда нямам право на тези пари. Благодаря, ДейзиГ!  bouquet

# 875

Ами детето тръгна м. Април на ясла, а пък аз започнах работа следващият месец - от 1-ви май. При това положение изглежда нямам право на тези пари. Благодаря, ДейзиГ!  bouquet

Това е само мое мнение. Нищо не пречи да си подадете молбата и НОИ ще преценят

# 876
Здравейте , имам голям проблем! Вместо 135 дни на мен ми се събират общо 113 дни , преди раждането съм взимала само 23 дена...Върнали са ми документие от НОИ , но счетоводителят не желае да ми отговори какво трябва да направя от тук нататък и имам ли право на майчинство???
Помогнете ми , моля!!!! Sad

# 877
Здравейте , имам голям проблем! Вместо 135 дни на мен ми се събират общо 113 дни , преди раждането съм взимала само 23 дена...Върнали са ми документие от НОИ , но счетоводителят не желае да ми отговори какво трябва да направя от тук нататък и имам ли право на майчинство???
Помогнете ми , моля!!!! Sad

Третия болничен лист издаван от педиатъра на детето се пуска за разликата до 135 дни, ако вие не сте отказали ползването за първите дни от първия болничен лист.

# 878
Да, точно след пускането на третия болничен лист от педиатъра НОИ са се усетили , че общо стават не 135 , а 113 дни....Значи ли това , че съм нарушила закона като съм взела 23 дни болничен преди раждането вместо 45? Нямам ли право да работя колкото си искам?
Защо трябва да губя майчинството си като не са точно 135 дни? Не разбирам....

# 879
Да, точно след пускането на третия болничен лист от педиатъра НОИ са се усетили , че общо стават не 135 , а 113 дни....Значи ли това , че съм нарушила закона като съм взела 23 дни болничен преди раждането вместо 45? Нямам ли право да работя колкото си искам?
Защо трябва да губя майчинството си като не са точно 135 дни? Не разбирам....

Ако не сте попълнили декларация, че се отказвате от правото да ползвате всички дни от НОИ няма как да го разберат и затва връщат документите. Те си спазват наредбите и за тях това е нередност. Ако искате се обадете в НОИ и им обяснете случай, те би трябвало да ив кажат какво трябва да направите в момента за да се оправят нещата

# 880
Здравейте!

Имам нужда от мнение по един въпрос. Съдружник съм в ООД и едновременно управител и в момента съм в майчински, родих преди почти 4 месеца. Налага ми се да продам дела си на другите двама съдружници, но моят счетоводител твърди, че докато съм в майчински не мога да изляза от дружеството. Аз искам да нямам дял но мога да остана като управител докато ми изтекат майчинските но според него трябва да си оставя минимален дял във фирмата иначе ще ми спрат майчинските от НОИ.

Консултирах се с адвокат и още двама счетоводителя и те твърдят, че мога да съм само управител без да имам дял и да си вземам майчинските. Аз нямам физическата възможност да ходя в НОИ да проверявам но и двете страни с различната информация твърдят, че са проверили точно там.

Моля дайте мнение, кое е правилното?

Мерси предварително

# 881
Здравейте!

Имам нужда от мнение по един въпрос. Съдружник съм в ООД и едновременно управител и в момента съм в майчински, родих преди почти 4 месеца. Налага ми се да продам дела си на другите двама съдружници, но моят счетоводител твърди, че докато съм в майчински не мога да изляза от дружеството. Аз искам да нямам дял но мога да остана като управител докато ми изтекат майчинските но според него трябва да си оставя минимален дял във фирмата иначе ще ми спрат майчинските от НОИ.

Консултирах се с адвокат и още двама счетоводителя и те твърдят, че мога да съм само управител без да имам дял и да си вземам майчинските. Аз нямам физическата възможност да ходя в НОИ да проверявам но и двете страни с различната информация твърдят, че са проверили точно там.

Моля дайте мнение, кое е правилното?

Мерси предварително

Нищо не разбрах от вашите обяснения. Можете да ес обадите в НОИ и да им обясните всичко по телефона без да се налага да ходите на място

# 882

Това е само мое мнение. Нищо не пречи да си подадете молбата и НОИ ще преценят

Моя позната не ходи на работа, а детето ходи на ясли (още няма 2 години) и тя ползва 50% от майчинството - 110 лв.

# 883
Здравейте и от мен!Преди 10 дни разбрах,че съм бременна.Не работя от няколко години,имам ТЕЛК-с право на работа,получавам и пенсия.Въпросът ми е следния-имам ли право на майчински и за какъв период,ако намеря фирма към която да си внеса осигуровките и да ме води на работа?Предварително благодаря!

# 884
Здравейте и от мен!Преди 10 дни разбрах,че съм бременна.Не работя от няколко години,имам ТЕЛК-с право на работа,получавам и пенсия.Въпросът ми е следния-имам ли право на майчински и за какъв период,ако намеря фирма към която да си внеса осигуровките и да ме води на работа?Предварително благодаря!

Трябва да имате осигурителен стаж минимум 6 месеца и към датата на излизане в болничен за бременност и раждане да сте назначена на трудов договор или да сте самоосигуряваща се. Трябва да отговаряте едновременно и на двете условия, за да имате право на обезщетението.

Общи условия

Активация на акаунт